אחר הצהריים טובים חברות וחברים,
כולנו בהכנות ובאטרף כבר לחגים המתקרבים אלינו בצעדי ענק. קניות, בישולים, מתנות, נקיונות. וכל כך חשוב לקנות בצורה חכמה, לא לקנות ביוקר וגם יודעות מה, לא לעבוד קשה מדי ,לא אנחנו וגם לא בני זוגינו.
יש אוכל מוכן נהדר ברשת יינות ביתן וזו לי לא הפעם הראשונה שאני מגיעה , טועמת וסוקרת במסגרת היותי עיתונאית רשת. מודה אני נהנית מכל העולמות ואין ספק ששף צ'רלי פדידה הוא שף אלוף מהשורה הראשונה של השפים בארץ ולא בכדי יש לו תוכנית שלמה משלו, מרתקת וטעימה והוא הוא מלך הדגים מבחינתי המוכתר ולא רק דגים!
זו התקופה שבה מתחרות כל רשתות השיווק על כיסנו כמו שנאמר, התחרות היא מבורכת ורק אנו הצרכנים מרוויחים מכך.תוכלו להשיג במחיר מעולה שתראו כאן בהמשך עוף מפורק ללא עצמות מוכן ומזומן למילוי, קרפיון טחון שטוחנים במקום טרי טרי. ומי מאיתנו לא אוהב/ת את הגפילטע שלו בערב החג?
אגב כל הבשרים ברשת יינות ביתן הם בשר חלק!! למעוניינות והמעוניינים.
חודש חם ממש עכשיו בימים אלו עד ערב החג, התכוננו מראש והכינו מבעוד מועד את כל האינסטרומנטים שאתן זקוקות לו וקנו הכל. המחירים נהדרים ,הסחורה מעולה. ולא לשכוח יש גם אוכל מוכן נפלא נפלא ישר מהתנור..
הרשמו למועדון של יינות ביתן- זה ללא עלות ותקבלו 3% החזר כספי. רווח נהדר. במסגרת זו תהיו חברות המועדון של ניו פארם ו- club 365. כך שזה 3 במכה אחת. משתלם ביותר.
אני הייתי בסניף ברחובות , ממש סניף לדוגמא, שירות נפלא, הכל מאיר עיניים, קל להתמצא ובכלל נעים וחוויתי.
יש למעלה מ- 70 סניפים !!
יינות ביתן תציע אוכל מוכן לראש השנה
במחירים משתלמים יותר מהכנה בבית
על תפריט האוכל המוכן מופקד שף הרשת – צ'רלי פדידה
לרגל ראש השנה רשת יינות ביתן מציעה שירות ייחודי לרכישת אוכל ביתי מוכן במחירים משתלמים יותר מהכנת האוכל בבית. הרשת מציעה מאכלים מוכנים במחירים מיוחדים דוגמת סטייק סלמון מבושל ב-49.90 שקלים לק"ג, ממולאים שונים ב-29.90 שקלים לק"ג, צלי בשר ב-49.90 שקלים לק"ג, נסיכת הנילוס ב-39.90 שקלים לק"ג ועוד ועוד. הרשת מספקת את השירות ב-11 מסעדות בסניפי: קריית שמונה, נהריה, קריית ביאליק, קריית אתא, איירפורט סיטי, אשדוד, אשקלון, נתיבות, רחובות, רעננה וחדרה.
התפריט, עליו מופקד שף הרשת צ'רלי פדידה הינו עשיר ומגוון, כאשר כל אחד יוכל לבחור לו מנה על פי הטעמים האוהבים אצלו בבית. כל המנות מוכנות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות, מנות דגים, תוספות ועוד מגוון רחב.
להלן רשימת המחירים המלאה (בסוגריים ? טווח מחירים בשוק):
כרעיים עוף מבושלים 24.90 לק"ג ( 40-50 ?)
פסטלים / סיגרים 19.90 לק"ג (30-35 ?)
שניצל / שניצלונים 29.90 ? (60 ?)
צלי בקר 49.90 ? לק"ג ( 70-90 ?)
ממולאים שונים 29.90 ? לק"ג (50 ?)
סטייק סלמון מבושל 49.90 ? (90-100 ?)
בשר ראש פיקנטי 39.90 ? לק"ג (70-80 ?)
נסיכת הנילוס 39.90 ? לק"ג (60 ?)
פילה מושט 39.90 ? לק"ג (60-70 ?)
לשון בקר 49.90 ? לק"ג (80-90 ?)
בשר גולד 39.90 ? לק"ג ( 70-80 ?)
יינות ביתן הינה רשת חנויות וסופרמרקטים שכוללת 72 סניפים, הפרוסים מאילת בדרום ועד קרית שמונה בצפון. הרשת מציעה ללקוחותיה מוצרים כשרים, טריים ואיכותיים במחירים נמוכים, המלווים בשירות אדיב שמעניקים אלפי עובדיה. הרשת שמה דגש מיוחד על שירות אדיב, איכות וטריות המוצרים תוך הקפדה יתרה על נושא הכשרות ומחירים אטרקטיביים.
רולדת עוף חגיגית במילוי בורגול מתקתק עם תפוחים ועשבי תיבול
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מצרכים עבור עוף:
1 עוף מספר 2 מפורק ללא עצמות, פתוח בצורת דף (יש לבקש מהקצב )
4 כפות שמן חמניות לשימון חיצוני של הרולדה
1 כף דבש
1 כף צ?לי מתוק
מצרכים למילוי :
2 כוסות בורגול דק
2 כוסות מים
3 כפות שמן חמניות
3 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
2 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות חמוציות מיובשות
1 כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית קינמון
100 גרם אגוזי מלך, קלויים
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים, קלויים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1 סלקי אמריקאי קצוץ
5 כפות שמן זית
קורט מלח
מתחילים בהכנת המילוי:
מניחים בורגול בקערה ומכסים ב 2 כוסות מים חמים , מכסים ומשהים למשך כ 20 דקות, עד שכל המים נספגים בבורגול והוא מתרכך. מסננים וסוחטים בעזרת הידיים כדי להוציא עודפי נוזלים, מניחים בצד.
מחממים מחבת עם תחתית עבה לפיזור חום בצורה אחידה ומוסיפים שמן , כשהשמן חם מתחילים בטיגון הבצל עד לצבע זהוב כהה, מוסיפים שום ומטגנים עוד 30 שניות.
מוסיפים תפוחי עץ וחמוציות ומטגנים עם הבצל למשך כ 3 דקות נוספות ואז מוסיפים סוכר חום , פלפל שחור וקינמון
כשהסוכר מתמוסס ונספג והתערובת הפכה כהה מסירים מהלהבה שופכים אל הבורגול ומערבבים (זהירות זה חם). לבסוף מוסיפים אגוזים , שקדים , פטרוזיליה קצוצה , סלרי , נענע ומערבבים היטב.
אופן גלגול הרולדה וצלייתה:
- על משטח עבודה מניחים נייר אפיה ומעליו את העוף כאשר העור כלפי משטח העבודה , מעל מניחים עוד נייר אפיה ומשטחים ע?י דפיקות בעזרת פטיש לשיטוח שניצלים או ע?י כל כלי שטוח.
- מסירים את הנייר אפייה העליון ומוסיפים מלח , פלפל ומניחים את המילוי לכל אורך העוף ומגלגלים בעזרת הידיים ליצירת רולדה מהודקת.
- מכניסים שיפוד או קיסמים בצורת שתי בערב באזור החיבור כדי לדאוג שלא יפתח בזמן האפייה , יש אפשרות לקשור בחוט קצביים או לאפות בכלי של עוגה אנגלית כאשר החיבור בתחתית הכלי.
- מערבבים דבש צ?ילי מתוק ושמן בקערה ומורחים את הרולדה מבחוץ ושומרים את התערובת למריחה חוזרת במשך הצלייה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הרולדה לצלייה ראשונית של 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומורחים שוב בתערובת הצ?ילי והדבש ומחזירים לתנור כך עושים כמה פעמים עד שהחלק החיצוני של העוף הופך זגוגי ויפה.
במנה זו יש לנו גם פחמימה וגם חלבון יש לדאוג לאזן את המנה עם מרכיב ירקני
בתאבון.
קציצות דגים וזיתים סורים . פלפלים וכוסברה
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מתכון ל 6 סועדים
מצרכים לקציצות :
250 ג' דג נסיכת הנילוס או כל דג שאוהבים
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
מצרכים לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים מראש עם מעט כורכום כדי שיוציאו את טעמם המר
תבלינים עבור הרוטב:
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנת הקציצות :
משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ( קרים ) ומיבשים בנייר סופג
טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .
אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות :
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות ,
ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים את התבלינים עבור הרוטב
מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .
ממומלץ לאכול עם חלה טרייה