יקבי בנימינה- הנבחרת שלי לראש השנה ולחגי תשרי

 

 

חמישי שמייח חברות וחברים.

 


ליקבי בנימינה שמורה לי פינה חמה בלב, גם זכיתי להכיר כמה ייננים שלהם, גם אוהבת ונהנית תמיד לשתות את היינות של יקבי בנימינה, הם מצויינים, חלקם משובחים ממש והמחירים שווים לכל נפש. כעת כדאי לקנות לפני החגים.

קיבלתי לסקירה לפני חגי תשרי המגיעים אלינו לטובה ממש בקרוב ואני כאן כדי לספר לכם על היינות שתתרשמנה/ו ותחשבו על רעיון נפלא למתנת חג בשילוב עוד פרודוקוטים או אפילו לעניות דעתי , יפה מאוד גם כמתנה בפני עצמה. התרשיש הוא יין ברמת על, מורכב, חזק, הוא עשיר מאוד בטעמיו ואני יכולה להכריז עליו כמלך היינות של יקבי בנימינה, אין ספק שהוא הדובדבן שבקצפת. מדהים בשילוביו.

הוא יין אלגנטי מאוד ונראות הבקבוק ואריזתו מהממים.

מודה ומתוודה כאן קבל עם ועדה שלא התאפקתי ופתחתי את הרוזה הוורדרד וזאת לאחר שקיררנו אותו קמעה ,שתינו והתענגנו כבר לתחילת חגיגות סוף השבוע שכבר מגיע. היין מעולה והייתי אומרת שלא צריך שום דבר לידו, ככה כמו שהוא ללא ליווי כלשהו, הוא מצויין, מרענן וקייצי מאוד.

את הגוורצטרמינר כבר זכיתי ללגום ולהנות כבר הרבה פעמים והוא מומלץ מאוד. הוא מתקתק וקייצי גם הוא, תקררו אותו ויהיה לכן/ם מושלם ללגימה. אני הייתי משלבת אותו עם פירות וגבינות מעניינות.

היוגב היא סדרה מעולה ומומלצת מאוד. הוא ברובו מענבי קברנה סוביניון וגם מעט פטי ורדו- ראו פרוט למטה בהמשך הפוסט. הוא מאוד מתובל. והוא כמו שהייתי מצפה מיין כזה איכותי, מקבלים מה שמצפים לו וזה מעולה. כיף לאכול אותו עם בשרים ובכלל.

השרדונה מסדרת הבין מעולה ואני הולכת להנות ממנו השבת הקרובה ליד האוכל- הוא גם קליל וגם בעל עומק- יש לו את העוצמות שלו, מזל שיש מספר יינות שכולם יהנו בבית משפחת ארז, מי שאוהב יין לבן והאחרת שמעדיפה יין אדום מעולה. בכלל נהדר עם יינות של יקבי בנימינה.

 

יקבי בנימינה קיימים ונמצאים כבר עשרות שנים, היו להם גלגולים קודמים ובימים אלו זהו אחד היקבים מהשורה הראשונה בישראל ואחד הגדולים והידועים, כשהכרמים עצמם נמצאים גם באיזור הצפון הרחוק- רמת הגולן, בגליל התחתון, גם באיזור בנימינה עצמה, בכרמי יוסף (מועצה אזורית גזר), באיזור הרי ירושלים ואף באיזור ישובי גדרות, כך שבאמת הם פרושים בכל רחבי הארץ ולכן כל הטעמים העשירים והזנים הנהדרים של הענבים ליינות מהסדרות השונות. שתהא השנה הבאה עלינו עם שמחה רבה, בריאות ואושר ושנזכה לשתות הרבה יינות משובחים לצד אוכל טוב. שנה טובה וחג שמח!!

 

בין שרדונה 2015


שנת בציר: 2015

סדרה: בין

הרכב זנים : 100% שרדונה

אזור גידול:  רכס הרי הגלבוע

על תהליך הייצור

ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2015 לאחר מכן, כאשר הגיעו  לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה  השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.

רשמי טעימה

בין שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב אך שלא ייקח את עצמו יותר מדי ברצינות; שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או שישתדך בצורה נפלאה להרבה מאד מאכלים ומצבים. לשמחתנו, כך קרה ובין שרדונה 2015 נולד!

 זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.

בין שרדונה 2015 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.

טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C

מידע טכני

אלכוהול: 13.3%

pH: 3.3

TA: 4.7

 

 

גוורצטרמינר בציר מאוחר אשכולות נבחרים 2015

 


יין לבן מתוק

 

זן הענבים:

100% גוורצטרמינר

 

איזור גידול:

גליל עליון

 

תנאי גידול ואקלים: 

הכרם נטוע על מדרון בזלתי עם אחוז גבוה של טוף אדום הממוקם בשולי רמת דלתון בגובה 800 מטר מעל פני הים. קרקע בזלתית עשירה במינרלים ומנוקזת היטב.

האקלים מאופיין בחורפים קרים מאוד הכוללים מספר אירועי שלג בכל חורף. הקיץ בעל ימים שטופי שמש ולילות קרים, המאפשרים צבירת חומרי ארומה וטעם. שנת 2015 התאפיינה בקיץ חם מאוד, כך שהענבים הצטמקו מוקדם יחסית ועקב כך, ריכוז הטעמים, המתיקות והחמיצות גבוהים.

 

 

תהליך ייצור היין: 

היין הוכן במסורת ייצור יינות הקינוח מאזורי יין מסורתיים כמו אלזס בצרפת והריין בגרמניה.

הענבים נבצרו בסוף עונת הבציר, ברמת הבשלה גבוהה כאשר כל מרכיבי הפרי – הסוכר, הארומות והחמיצות גבוהים כתוצאה מהצטמקות הענב.

במקביל – על חלק מהאשכולות התבססה פטריית הבוטריטיס סינראה (Botrytis cinerea), האחראית לתופעת "הריקבון האציל", תופעה המזרזת את איבוד הנוזלים וריכוז מרכיבי ריח וטעם.

בציר האשכולות הסלקטיבי הוביל לבחירת האשכולות הבשלים ביותר, ומכאן השם ? "אשכולות נבחרים".

לאחר הפרדת הגרגירים מהאשכול וסחיטה, הועבר המיץ לתסיסה קרה ואיטית מאוד שנמשכה כחודשיים וחצי.

 

 

רשמי טעימה: 

היין בעל צבע צהוב ? מוזהב והוא מתאפיין בארומה עשירה, המורכבת מאוסף ניחוחות של מי ורדים ופירות טרופיים (בעיקר ליצ'י). ליין איזון מדויק ומהנה בין רמת הסוכר הגבוהה שנותרה בו לרעננות הטבעית.

היין בעל סיומת עשירה וארוכה המשולבת עם גוונים רבים של פרי ופרחוניות נעימה.

היין  יתאים במיוחד כאפריטיף מרענן ויוקרתי לליווי מנות עדינות וקלאסיות, כמו כבד אווז קונפי על טוסטים או סלט אנדיב, גבינת רוקפור ואגוזי מלך קלויים.

 

 

טמפרטורת הגשה:

יש להגיש את היין צונן מאוד, בטמפרטורה של 6-8 מעלות צלסיוס.

 

הרכב היין:

כהל 10.5%

קק"ל 119

 

 

יוגב קברנה סוביניון-פטי ורדו 2012

יין אדום יבש

הרכב הזנים:

יין זה הינו עירוב של זני הענבים קברנה סוביניון (80%) ופטי ורדו (20%). אשכולות הקברנה סוביניון נבצרו בכרם של יוסי ארבסמן אשר בכפר קיש ובכרם של גולן סילוק אשר בעמק קדש. אשכולות הפטי ורדו נבצרו בכרם של משה הרניק בקיבוץ מירב אשר על הגלבוע.

דגשים בתהליך הייצור:

לאחר הפרדת הענבים משדרות האשכולות עבר כל אחד מהיינות בנפרד תסיסה והשרייה  בת כשבועיים בנוכחות הקליפות. לאחר הסחיטה עברו היינות התבגרות של שישה חודשים בחביות עץ אלון קטנות. בתום תקופת ההתיישנות נבנה הממסך הסופי ממנו מורכב יין זה.

אופי היין:

השילוב בין הקברנה סוביניון מהגליל התחתון, בעל אופי מעודן ופירותי והפטי ורדו ממצפה רמון, המאופיין בגוף ובצבע מלאים ובטעמים של פירות שחורים עם מעט תיבול ?מדברי", יצר יין בעל איזון מעניין של גוף בינוני מלא, פירותיות ותיבול מודגשים, מורכבות טובה וסיומת נעימה.

היין הינו מלווה אידיאלי למנות בשר בקר וברווז צלוי בגריל, תבשילי קדירה או גבינות עשירות

ומיושנות, כגון: גרוייר ופרמאג?אנו.

 

כהל: 14%

 

 

 

תרשיש 2011

מסדרת אבני החושן

אבני החושן הינן אבנים יקרות אשר היו משובצות על אפודו של הכהן הגדול. כפי שנבחרו אבנים אלו בקפידה, בחרנו אנו בענבי יין איכותיים ממיטב כרמינו אשר שובצו לידי יצירה המשקפת את שאיפתנו ליצור יינות טובים ומרגשים.

סדרת אבני החושן מבית יקבי בנימינה, מייצגת עבורנו את פרי יצירתם של הייננים, אשר מנצחים על מרכיבי היצירה והאמונים על המשימה ליצור יינות באיכות הגבוהה ביותר ללא פשרות.

 

הרכב זני ענבים:

100% קברנה סוביניון

 

אזור גידול:

שני כרמים ייחודיים הנטועים ברמת הגולן-

כרם קדמת צבי – ממוקם במרכז רמת הגולן, ברום 550 מטר מעל פני הים סמוך למושב קדמת צבי ולבית הכנסת העתיק עין נשוט. הכרם נטוע על אדמת בזלת עמוקה ומנוקזת המביאה ליצירת פרי מאוזן ועשיר במרכיבי צבע, עם מאפייני פרי שחור בשל.

כרם תל פארס – נטוע במזרח רמת הגולן, ברום 700 מטר מעל פני הים, סמוך לתל פארס.

הכרם נטוע על אדמת בזלת אבנית במדרון מתון, העשירה במינרלים ובטוף, תנאים המעודדים יצירת יבולים נמוכים, עשירים בצבע ארגמני עמוק וטעמי פרי אדום רענן, אופייני לקברנה סוביניון קלאסי הגדל באזור קר.

 

תהליך ייצור:

ענבי הקברנה סוביניון נבצרו בסוף חודש ספטמבר 2011. לאחר מיון ידני והפרדת השדרות הוכנסו הענבים למיכל ועברו השרייה קרה למשך 3 ימים. התסיסה האלכוהולית התרחשה במשך שבועיים ובסיומה נותר היין יחד עם הקליפות למשך כשבועיים נוספים לפני הסחיטה. בהמשך עבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, למשך 16 חודשים. בסיום התקופה נבנה הממסך בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. לאחר המילוי המשיך היין להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.

 

מאפייני שנת הבציר:

שנת 2011 התאפיינה בחורף קר, גשמים מאוחרים שסיפקו רזרבת מים טבעית בקרקע, ובעיקר- קיץ מתון וכמעט קריר, שהביא להבשלה אחידה ואיטית של הענבים. שילוב גורמים אקלימיים אלה תרמו לאיכויות פרי יוצאות דופן ? איזון מצוין בין בשלות לחומציות מרעננת, עוצמות צבע נהדרות ורמת אלכוהול מתונה יחסית. יינות מבציר 2011 הם "מתוקים" פחות, בעלי ביטוי זני נפלא, אלגנטיים והרמוניים יותר מקודמיהם בבציר 2010 החם.  

 

רשמי טעימה:

תרשיש 2011 הינו בעל גוון רובי-שחור אטום, ארומות בולטות של פטל שחור, קאסיס, מנטה ווניל.

ליין מבנה מורכב, גוף מלא, והוא עשיר ומאוזן. תרשיש 2011 מוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח      ב-5-8 השנים הקרובות.

מבנה היין והרעננות המאזנת הופכים אותו למלווה מושלם למנות חורף כבדות ועשירות כמו ביף בורגיניון, בשרים צלויים כגון צלעות טלה או גבינות קשות ועשירות טעם.

 

 

כוהל: 14%

מחירים במבצעי ראש השנה:
סדרת בין – 30 ש"ח לבקבוק ו- 4 בקבוקים ב- 100 ש"ח
סדרת אבני החושן – 90 ש"ח.
סדרת רזרב – 60 ש"ח לבקבוק, 2 בקבוקים ב 100 ש"ח.

סדרת טבע – 25 ש"ח לבקבוק, 3 בקבוקים ב 60 ש"ח. 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה