המשקה שיחמם לכם את החורף

מה שאני אוהבת בסנגרייה, זה שהיא בדיוק המשקה המושלם לחורף הקליל של הארץ. היא מבוססת על יין אדום וחורפי, אולם משולבת עם פירות קיציים, כך שהיא מחברת בטבעיות בין שני העולמות.סנגרייה מתאימה  גם לשתייה יום יומיומית וגם לשתייה במסיבה חגיגית.

המשקה הספרדי  הפופולרי הוגש במקור בטמפרטורת החדר, אבל כשקריר, אין כמו להחזיק כוס חמה בשתי ידיים, ללגום לאט ולהתענג על הטעמים והריחות. הסנגרייה היא משקה שמורכב מיין אדום, פירות, סוכר ותבלינים ולעתים גם ברנדי, וודקה, לצד סודה.  שמה של הסנגרייה מגיע מצבעה האדום והעשיר  ומשמעותו היא מדמם.

כחובבת יין ובישולים אחד התחביבים שלי זה לקחת  מתכון חדש ולהפוך אותו ל"שלי". כשזה מגיע לקוקטיילים, הכיף הכי גדול בהכנת המשקה הוא להתנסות בשילובי טעמים ובתוספות יצירתיות.באחד הניסיונות שלי החלטתי להוסיף מיץ חמוציות  לסנגרייה והטעם הייחודי שלהן הוסיף טוויסט מרענן.

החמוציות משגעות בצבעןומוסיפות צבע עז למאכלים ולשולחן כולו.הן בעלות טעם יוצא דופן הגובל בין חמצמץ למתוק ובשל טעמן הייחודי, הן נוחות לשילוב במתכונים מלוחים ומתוקיםואפשר לשלבן במתכונים רבים בקלות. טעמן החמוץ-מתוק יכול להפוך אפילו מנה "כבדה" לרעננה ותוססת.

בנוסף, לחמוציות השפעות בריאותיות מועילות רבות.יש בהן המון רכיבים נוגדים חימצון ושפע של חומרים אנטי-דלקתיים.  מי היה מאמין שהפרי הקטנטן הזה אוצר בתוכו כל כך הרבה יתרונות בריאותיים?את יתרונותיהן תוכלו לקצור על ידי אכילתם או שתייתם אז איזו דרך טובה יותר מאשר בקוקטייל מפנק?הנה מתכון לסנגרייה חמים וטעים שיחמם לכם את ימי החורף- סנגרייה יין אדום וחמוציות.

לסנגרייה אין מתכון רשמי אחד ויחיד, אלא מאות אם לא אלפי מתכונים שונים, אך יחד עם זאת, קיימים מספר מרכיבים שבלעדיהם הסנגרייה לא תהיה סנגרייה: יין אדום, פירות טריים וחתוכים.הדבר הכי חשוב בסנגרייה הוא היין, ומשום כך חשוב להשתמש ביין איכותי, לא כבד או משתלט שיחמיא ליתר המרכיבים. יין צעיר ורענן הוא היין הנכון למשימה.מומלץ להשתמש בבקבוק יין לא יקר, עדיף ספרדי, אבל גם יין מהסדרות הלא יקרות של היקבים הישראלים יעשה את העבודה היטב.עם הפירות אפשר לשחק ולהוסיף  מעבר למתכון את הפירות המועדפים עליכם.

(מספיק ל10 כוסות)

מרכיבים:

6 כוסות מיץ חמוציות של Ocean Spray

2 כוסות מיץ תפוזים

בקבוק יין אדום 750מ"ל

1/3 כוס סוכר חום

2 מקלות קינמון

2 תפוזים

2 תפוחים

1/8 כוס ברנדי – לא חובה

ניתן להוסיף חמוציות טריות לקישוט

אופן הכנה:

· חיתכו את הפירות לקוביות בינוניות.

· חממו את כלל המרכיבים בסיר עמוק על אש נמוכה כ-15 דקות מבלי להגיע לרתיחה. (רתיחה מביאה להתנדפות האלכוהול). יש לערבב עד שהסוכר נמס.

· מוסיפים את הברנדי קצת לפני ההגשה וכיבוי האש

· יש לתת לתערובת להתקרר כ5-10- דקות.

הגשה:

יוצקים לכוסות יין ומוסיפים לכל כוס כמה קוביות פרי. ניתן להשתמש במצקת או מסננת כדי לשלוט בכמות הפירות שרוצים למזוג אל המשקה.

גם אלו שלא חובבי יין יתקשו לסרב לכוס סנגרייה מתובלנת היטב, מה עוד שמיץ התפוזים במשקה תמיד מוריד את אחוזי האלכוהול לאלו שמתקשים.אך מלא בפירות ועשיר בתבלינים, משקה זה טעים ומפנק באותה מידה גם ללא היין לאלה שלא מעוניינים בכלל באלכוהול.

מומלץ ללגום תוך כדי התכרבלות מתחת לפוך עם ספר טוב.