צהרים טובים,
קיבלתי ערכה מתוקה ולא מנשוא… דונטס בוקס והיא מכילה גם קמח שמרים של אסם, פודינג וניל של אסם, מארז שוקולד מריר של ורד הגליל, קונפיטורה תות שדה מבית 778, ממרח לוטוס משגע, מארז אוריאו double טעים ועם כל הטוב הזה כדי שחס וחלילה לא נחוש בהרבה שמן צורפה המגבת הבריאה של ניקול.
מושלם אמרתי כבר?? אז כזה!
אנחנו בבית תמיד קצת לפני חג האורים שבו גם חל יום הולדתי – ממש בנר ראשון של חנוכה , מנסים ,מטגנים, אופים ,כך שבחג נהיה מוכנים לאורחים שלנו ולא נפשל חס וחלילה.
החלטנו באמת לנסות ולהכין דונטס.
וזה המתכון לדונטס למבוגרים בלבד (אפשרי להפוך את זה לכל דיכפין במידה ומורידים את האלכוהול)
4.5 כוסות קמח שמרים של אסם (לפי מדידה של כוס חד פעמית)
1/4 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
50 גרם חמאה (אפשר לשומרים כשרות או לרגישים ללקטוז להמיר במחמאה או בשמן)
3/4 כוס חלב (ניתן להמיר במשקה אגוזי לוז וכדומה)
1/2 כפית וניל איכותי
ו- פחות מ- 1/4 כוס ויסקי או כל אלכוהול איכותי אחר שיש לכן/ם במזווה.
לבחוש את כל החומרים במיקסר עם הגיטרה ללישה. חוץ מהמלח והוויסקי. אותם מוסיפים לאחר 7 דקות שהראשונות באיטיות ולאחר מכן עוד 6 דקות במהירות.
לקמח משטח העבודהלכסות בנילון ,להשאיר כך חצי שעה בערך.
לרדד את הבצק לעובי 1 ס"מ, לא יותר ולקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
להתפיח 45 דקות.
להכין סיר עם שמן לטיגון עמוק.
לחמם 1/4 שעה לפני הטיגון. לטגן כל צד של הדונטס 3 דקות. שש דקות סה"כ.
המתכון לפי רשת שמו הקונדיטוריה, אך בשינויים של כמה מן החומרים.
למלא בפודינג וניל, לצפות בשוקולד, למלא בממרח לוטוס, בריבת תות שדה, לפזר על חלק מהדונטס שברי עוגיות אוריאו.
את כל המתוק הזה להניח על המגבת הבריאה של ניקול לספיגה של השמן.
יצא סוכר!!
בתיאבון, בהצלחה וחג חנוכה שמח טעים ומשפחתי לכולנו.