הזוכה
לורה ליני ? איך אפשר שלא לאהוב אותה
כולם הפכו והפכו בתלבושות שנראו על השטיח האדום בטקס גלובוס הזהב, שהתקיים בתחילת השבוע. אוף, למה אף אחד לא התעסק במה שבאמת חשוב? לורה ליני, אולי האישה המתוקה ביותר בתעשייה, זכתה בפרס השחקנית הראשית בסדרה קומית על תפקידה ב"The Big C" (בעברית יקראו לזה "מזל סרטן" וישדרו את זה מאפריל הקרוב. יש!), סדרה העוקבת אחרי גיבורה המתמודדת עם מחלת הסרטן ועם החיים בכלל ומה שקורה להם כשמגלים לא נשאר הרבה מהם. ולמי שתוהה ? זו סדרה קומית.
ליני היא סוג של חידה הוליוודית שלא באמת בא לי לפתור ? איך זה שהיא תמיד מתוקה בכל התפקידים שלה? אני מניחה שמישהי שנראית כמוה לא תהיה בעדיפות הליהוק הראשונה לדמות אפלה ושלילית, אבל אולי זה יכול להיות דווקא מאתגר. אני קוראת מפה לכל במאי הוליווד להרים את הכפפה! רוצים לראות את לורה ליני בתור נוכלת, רוצחת, סוכנת ביטוח!
אני את הרומן שלי איתה, התחלתי בסדרה העלומה למדי (שעות שידור מחורבנות, אי שם באמצע הלילה ובאמצע השבוע) "סיפורי סן פרנסיסקו". היא גילמה שם את הנערה הכל אמריקאית מריאן סינגלטון שמגיעה לעיר הגדולה ונחשפת לעולמות משונים. וככל שהם משונים יותר ככה היא נשארת יותר ויותר שפויה ומתוקה ואחראית, וקושרת בין העלילות השונות והסבוכות בחיוכה המתוק ובעיניה הנבונות.
בכל פעם שאני נתקלת בסרט או בסדרה ששמה מופיע בקרדיטים שלהם אני מתייחסת לזה כאל חותמת איכות. אז אם מישהו לא הכיר עד עכשיו את השם או לא ידע לקשר אותו לפני המלאכית שלה ? לורה ליני. זו האישה.
הספורטאית
קיקאן רנדל ? מלכת השלג
אמצע ינואר ועוד לא ממש יצא לי ללבוש את בגדי החורף הבאמת חמים שלי. כדי לספוג חורף אמיתי, אני עוקבת אחר תחרויות הסקי המתנהלות כעת בצ'כיה. אליפות העולם בספרינטים. שלג עף באוויר מעל מדרונות. דגלים צבעוניים.
יש שם אחת, קיקאן רנדל. מגניבה לגמרי עם שיער צבוע בוורוד. הביאה אותה במקום הראשון. השם שלה קצת מוזר (תכף נגיע לזה) והחיוך שלה מיליון דולר. הלכתי לבדוק בכתובים מי היא.
מתברר שהיא אמריקאית מאלסקה, בת 28, ונצר למשפחת גולשי שלג מהוללת ואלופה שוברת שיאים בפני עצמה.
איך שקלטתי שהיא מאלסקה נזדקרו אוזני זאבת השלג שלי. כמעריצה מושבעת של הסדרה "חשיפה לצפון" ניסיתי להציב את קיקאן בלבה של עיירת שלגים מעוטרת בקתות עץ. האמת, לא הייתי צריכה להרחיק לכת בשרעפיי. הערך המוקדש לה בוויקיפדיה מלמדנו כי לפרנסתה עובדת רנדל כמוכרת בחנות נעלי ריצה הנושאת את השם הציורי Skinny Raven Sports. זה כל כך אלסקה!
כמי שגדלה במשפחה של נושאי תארים בתחום הסקי, לא הייתה לה אפשרות לחמוק מגורל דומה. כדי לוודא זאת קראו לה הוריה קיקאן על שם כריסטינה "קיקי" קאטר, שהייתה האדם האמריקאי הראשון שזכה בתואר באליפות עולם בסקי.
בזמן שרנדל ממשיכה לשבור שיאים ולצבור תארים, אני שוקלת לקפוץ לחרמון, אולי הצטבר קצת שלג על הקרקע שיוכיח שאנחנו באמת בינואר…
הגיבורה הקטנה
כריסטינה-טיילור גרין ? הבת האהובה של אמריקה
בשבוע שעבר התרחש ניסיון התנקשות בחברת הקונגרס האמריקאית גבריאל גיפורדס בעת כינוס פוליטי, שקיימה במדינת אריזונה. גיפורדס ניצלה בנס, אך שישה בני אדם אחרים נרצחו ובהם הילדה בת התשע כריסטינה-טיילור גרין, שהגיעה לכינוס מתוך העניין שגילתה, כבר בגילה הצעיר, בנושאים ברומו של עולם.
מאז מותה הטרגי היא הספיקה להפוך לסמל אמריקאי, בעיקר לאחר שנודע כי היא נולדה ב-11 בספטמבר 2001 והייתה אחת מהתינוקות שנולדו ביום הזה ושצולמו לאלבום שנקרא "פני התקווה" ? פרויקט שניסה להפיח רוח של עידוד באומה המתאבלת באמצעות הפניית תשומת הלב לדור החדש.
השבוע התפרסם כי שני ילדים עברו בהצלחה ניתוחי השתלת קרניות, לאחר שהוריה של כריסטינה-טיילור הסכימו לתרום את הקרניות שלה כשנודע להם על מותה. נתון זה מצטרף לעוד נתונים על אודות הילדה, שהאמריקאים מלקטים בימים אלה.
כל פרט ביוגרפי הופך למשמעותי יותר (למשל, העובדה שהיא הייתה נכדתו של מי שהיה מנהל קבוצת הבייסבול של פילדלפיה בשנה שבה זכתה בקבוצה באליפות), ונעשה ניסיון לקשור את חייה עם נקודות בהיסטוריה האמריקאית. ככה יוצרים גיבור לאומי.
השאלה היא איזו מין גיבורה תהיה הילדה הזו, שחייה קופחו על ידי רוצח, ככל הנראה מטורף, ומה בעצם מחפשים האמריקאים בדמותה. כרוב הילדות הנורמטיביות בנות גילה היא לא הספיקה לעשות רע ובעיקר הייתה עסוקה בלגדול ובלגלות את העולם שסביבה. החשש, שלי לפחות, הוא שמסחר וציניות ייכנסו לעניין ושמפעל הזיכרון הזה יפנה לכיוון לא רצוי.
הזמרת
סטיבי ניקס ? שיר חדש
המעריצים באקסטזה! עשר שנים אחרי שיצא אלבומה האחרון, משחררת השבוע סטיבי ניקס סינגל חדש ? "Secret Love" – מהאלבום שבדרך שייקרא "In Your Dreams".
סאונד מכשף מעט, הולם מאוד את הקול הייחודי שלה. את השמועות הראשונות על האלבום אפשר היה למצוא בייצוג המודרני של כיכר העיר ? הטוויטר.
שותפיה של ניקס לעשייה צייצו מדי פעם בנושא האלבום המתהווה, וגירו את תאבונם של המעריצים שעוקבים אחרי ניקס מאז שהייתה הזמרת ואשת הטמבורין של להקת פליטווד מק.
אז הנה הוא בפינה לשיפוטכם, השיר החדש של סטיבי ניקס:
הישראלית
ורדינה כהן ? באמת עשתה לי את השבוע
המרחק, העצום לפעמים, ביני ובין מושאי הכתיבה שלי גורם לי לא אחת לתהות במה מתבטאת בפועל העובדה שבחרתי לכתוב עליהן השבוע. וכשאני כותבת "מתבטאת" אני מתכוונת לזה ברמה הגשמית ביותר. כי לפעמים כגודל הסיפור כך גודל המרחק, ולפעמים סיפור של רגע יכול לתדלק אותי לשבוע שלם.
את השבוע האחרון עשתה לי ? אבל ממש ממש עשתה לי ? ורדינה כהן. כן, אין לטעות בשם הזה. הבת של, האחות של, ה"נוסעת בעקבות האהבה". אבל בואו לא נתרחק יותר מדי. הפעם מדובר בסיפור אישי לגמרי.
דמיינו שיש פה אפקט של "מנהרת הזמן" ותחזרו איתי שלוש שנים אחורה. לא תקופה מרנינה במיוחד בחיי, שלא לומר חור שחור. החבר הכי טוב שלי מנסה לעזור לי לטפס חזרה מעלה, בין השאר באמצעות שירים.
ולאו דווקא כאלה שילטפו לי את הראש וירגיעו אותי כי אני כבר במצב גרוע מדי. הוא משמיע לי שיר אייטיזי עוצמתי – מה שהילדים קוראים "נותן בראש" – בשם "שוב לבד". המילים של אביר הרגש שזכיתי להסתופף בצלו באתר זה ממש, דני רובס. הקול הוא קול נערה פצועה ונחושה, זך וצלול וקורע. קולה של ורדינה כהן. שמעתי את השיר הזה בלופ במשך ימים. בסוף יצאתי מזה, לא הייתה לי ברירה.
השבוע נתקלתי בכהן בנסיבות יומיומיות לחלוטין. התרגשתי, התייעצתי טלפונית עם החבר הכי טוב שזיהה את הרצון ונתן את האישור וניגשתי. הכי כיף זה לגלות שמישהו מהצד השני של המסך או הרמקול הוא בדיוק מי שחשבת שהוא! ורדינה הייתה מקסימה וחייכנית והתגובה שלה ? כן, אני יודעת שאני יוצאת פה הכי טינאייג'רית גרופית ? שיחררה אצלי מצבורי אדרנלין שגרמו לי לחייך כל השבוע. היא באמת עשתה לי את השבוע.