עוגת גבינה קלאסית / מוסי ויסלובסקי
תבנית 188 ס"מ קוטר
לתחתית:
פררתי עוגיות שלא היו מוצלחות (אפשר רק קמח שקדים) עם חמאה מומסת
למלית:
125גרם גבינת שמנת
375 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים מופרדות
חצי כפית וניל
1/3-1/2 כוס מייפל (אני רגילה ללא מתוק אז תחליטו כמה המתקה בא לכם.)
5.5 כפות קמח טפיוקה
1/3 כוס שמנת מתוקה 38%
255 גרם חמאה מומסת
מכינים את התחתית מהדקים ומקררים.
מחממים תנור ל240 מעלות, מניחים תבנית קטנה עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים.
טורפים גבינות וניל חלמונים ומחצית מכמות המייפל.
מוספים קמח טפיוקה מערבבים אחרי כל כף למניעת גושים ורק אז
מוסיפים שמנת וחמאה מומסת.
מקציפים חלבונים עם שאר המייפל לקצף יציב אך לא נוקשה.
מאחדים בעדינות בתנועות קיפול בין תערובת הגבינה לקצף.
יוצקים על הבסיס
ומכניסים ל- 180 דק? עד שנוצר קרום שחום וקשה. מוציאים את התבנית מורידים את חום התנור ל160 מעלות ומחזירים לעוד כשעה.
בודקים עם קיסם שהתערובת יבשה ורק פרורים לחים על הקיסם.
שידרוג:
שמנת חמוצה עם וניל לציפוי על העוגה כשהיא מוכנה ולייצוב בתנור מכובה
שומרים בקירור אוכלים קר/בטמפ? חדר
עוגת שוקולד/ נעה גוטפריד
מתכון (לתבנית 24 ס"מ -עוגה לא גבוהה אבל דחוסה מאוד)
200 גרם שוקולד מריר 85%
200 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
כפית תמצית וניל איכותית
2/3 כוס קמח שקדים
1/22כוס דבש (אפשר להחליף במייפל טהור)
ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי, מוסיפים תמצית וניל ומאחדים לתערובת חלקה ומבריקה.
מקציפים את החלמונים במהירות נמוכה עד שהם מתבהרים ואז מוסיפים בהדרגה את הדבש לחלמונים.
מבצעים השוואת טמפרטורות ומוסיפים את תערובת השוקולד. מוסיפים קמח שקדים ומערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב אבל לא יבש (מהירות בינונית ואז מגבירים לגבוהה). מקפלים את הקצף בזהירות ב3 נגלות אל מסת השוקולד.
מוזגים לתבנית משומנת (את הבסיס כדאי לצפות בנייר אפייה).
אופים כ 35 דק בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. קיסם במרכז העוגה צריך לצאת מצופה בפירורים לחים.
ציפוי וקישוט:
ממיסים בבן מארי 180 גרם שוקולד מריר ו- 120 גרם חמאה. יוצקים על גבי העוגה והדפנות שיצפה בשכבה עבה.
לוקחים כ 300 גר' חמאת קוקוס או כל חמאת אגוזים (רצוי בהירה) מעורבבת היטב ומחוממת 10 שניות במיקרו (שתהיה נוזלית) ומוזגים אותה לתוך חרוט מנייר אפייה עם חור קטן בקצה.
מציירים מעגלים במרחקים שווים. לוקחים שיפוד ויוצרים קווים מהמרכז החוצה.
קרם קשיו /אפרת מוסקוביץ
המרכיבים:
2כוסות קשיו
3 כפות מייפל טבעי
כוס מים
פרי עונתי כמו תפוז, תות, מנגו או פירות יער
אופן ההכנה:
לערבל את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון עד שהקרם אחיד וחלק. להעביר את הקרם לשקית זילוף ולשמור במקרר. לפני ההגשה, להניח בתחתית כוסיות ההגשה פרי חתוך ולזלף מעליו את הקרם. אפשר לעטר בקליפת תפוז מגוררת או באגוזים קצוצים, שברי פולי קקאו וכדומה.
עוגת שוקולד מושחתת /אורלי קניג
המצרכים:
5 ביצים L
חצי כוס שמן קוקוס
חצי כוס דבש
כוס וחצי קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפיה
300 גרם שוקולד מריר 85%
תבנית 22 סמ
אופן ההכנה:
1.יש להקציף את הביצים שלמות עם חצי כוס דבש.
2.לאחר קבלת קצף עמיד, להוסיף את שמן קוקוס בהדרגה, קמח שקדים, אבקת אפיה ו-150 גרם שוקולד מומס.
3.לשפוך לתבנית ולאפות כ-40 דק.
4.את התבנית להכניס למקפיא כאשר היא חמה, לשעה.
5.לאחר ההקפאה, להמיס את יתר השוקולד עם כפית דבש ולצקת את הנוזל על העוגה.
פררו רושה פליאו /אורלי קניג
המצרכים:
10 תמרים ללא גלעין
2 כפות מחית אגוזי לוז טבעי
כף קקאו טבעי (ראו)
כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים
12-15 אגוזי לוז שלמים (תלוי במספר היחידות שיצרנו)
100 גרם שוקולד איכותי 85%
שמן קוקוס
דף אפיה
אופן ההכנה:
1.יש להשרות את התמרים במים רותחים במשך שעה.
2.לאחר שעה יש לקלף את התמרים ולטחון במעבד מזון עד לקבלת ממרח.
3.את מחית התמרים שקיבלנו יש לערבב בקערה יחד עם מחית אגוזי הלוז, כף קקאו ו-2 כפות אגוזי לוז טבעיים קלויים וטחונים טחינה גסה.
4.מהעיסה שקיבלו ליצור כדורים בגודל הרצוי. אל תוך הכדור יש להכניס אגוז לוז שלם ולהמשיך לגלגל את הכל יחד עד להיווצרות כדור מושלם.
5.לאחר מכן, לגלגל את הכדור שקיבלנו באגוזי הלוז הטחונים עד לציפוי מלא של הכדור.
6.ממיסים את השוקולד עם עם כף שמן קוקוס.
7.את הכדורים שקיבלנו יש לזרוק לתוך הקערה עם השוקולד המומס, לגלגל בעדינות עד לקבלת ציפוי מושלם.
8.בעזרת כפיות להרים את הכדורים המצופים ולהניחם על גבי דף אפיה.
9.להכניס להקפאה למשך כשעה.
10.לחכות להפשרה ולזלול בתיאבון.
ניתן לשמור את הכדורים במקרר או במקפיא.
**יריד הפליאו יתקיים ב- 20/1/17 באושימרקט
בין השעות 9:00-15:00
עתיד ידע 4 כפר סבא