נגיסי כרובית וגבינה:
מרכיבים:
-
1 כרובית בינונית
-
1 ביצה
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 כוס פתיתי גבינה 100% רכיבים טבעיים
-
גביע קוטג? 100% רכיבים טבעיים
-
1/2 כוס פרמז?ן
-
אורגנו יבש, מלח, פלפל
-
1 שן שום
הוראות הכנה:
- מרתיחים בסיר את הכרובית למשך 5 דקות
- באמצעות פומפייה מגרדים את הכרובית שבושלה וסוחטים ממנה את הנוזלים באמצעות חיתול
- מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ויוצרים עיסה דביקה אך נוחה לעבודה
- באמצעות ידיים רטובות ניצור עיגולים קטנים ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- נאפה את הנגיסים בתנור עם 200 מעלות למשך 15-20 דקות
בתיאבון!
מטבל תרד וירקות טריים:
מרכיבים:
-
כיכר עגולה של לחם מחמצת
-
1 חבילת תרד
-
גביע קוטג? 100% רכיבים טבעיים
-
2 כפות קמח
-
2 כוסות חלב
-
1 בצל
-
2 שיני שום
-
50 גרם חמאה
-
100 גר? פרמז?ן
-
סלרי
-
מלפפונים
-
גזר
הוראות הכנה:
- קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה
- מוסיפים שיני שום, מטגנים עוד דקה ומסירים מהאש
- שוטפים היטב את התרד משאריות חול, קוצצים גס ומטגנים עד לריכוך מלא, ממתינים שיתקרר וסוחטים את נוזלי התרד היטב.
- בסיר, שמים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה קטנה
- מוסיפים את החלב ובוחשים היטב על להסמכת החלב, מוסיפים את הקוטג? ומערבבים שוב, מנמיכים את האש מעט ומוסיפים את התרד, הבצל והשום ומערבבים שוב
- מוסיפים את הפרמז?ן, מלח ופלפל ומכבים את האש
הכנת הלחם:
- יוצרים חור גדול בכיכר הלחם באמצעות סכין חדה ומוציאים את תוכו של הלחם כאשר המטרה היא ליצור קערה עגולה כפי שמגישים מרק בלחם.
הגשה:
- שופכים את המטבל אל הלחם ומפזרים ירקות חתוכים מסביב
- את החלק העליון של הלחם שהסרנו ניתן לחתוך לקוביות, לפזר שמן זית ומעט עשבי תיבול ולהכניס לתנור לקבלת קרוטונים טעימים
בתיאבון!
______________________________________________________________________________________________
בניית מתכונים והדרכה: ליאת שיידר, Miss Petite Chef
צילומים: אורן כהן