המצרכים
פרוסות דגים (רצוי דג בורי) לפי מספר הסועדים, להשרות במים ומלח
לרוטב
בצל גדול
1/4 כוס שמן
3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
2 שיני שום כתוש + 6 שיני שום שלמות
מיץ מחצי לימון
כפית כמון, מעט בהרט
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
בסיר בינוני (רצוי שטוח) לגרד בצל גדול מאוד ולהזהיב עם 1/4 כוס שמן.
לערבב בקערה 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, כפית מלח, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כף פפריקה חריפה, 2 שיני שום כתוש, 6 שיני שום שלמות, מיץ מחצי לימון, כפית כמון, מעט בהרט, 1/2 כוס מים. להוסיף הרוטב לסיר ולבשל עשר דקות.
להוסיף פרוסות הדגים (לאחר ששטפנו אותם), לכסות במים ולבשל על אש בינונית עשרים דקות.
*** המתכון מתוך הספר בישולים בסבא-בא