במקצוע שלי אני מאמנת אישית ומגשרת ופוגשת אנשים רבים המחפשים אהבה. פנויים/ות המחפשים אהבה וגם נשואים/ות שאינם מוצאים אהבה בתוך מסגרת הנישואין.
בתוכנית "עד שניפגש" ערוץ 10 גלית גוטמן מראיינת זוגות המתוודים על כך שאין רומנטיקה יותר בחיי הנישואין שלהם,אין פירגון, כל אחד מבני הזוג מקבל את השני כדבר מובן מאליו דבר ההורס את הסיכוי לקשר בריא ואהבה מתגמלת.
אישה אחת המשקיעה המון אנרגיה בתא המשפחתי התוודתה כי היא בסך הכול חולמת שבעלה האדיש יחבק אותה ויגיד לה שהוא אוהב אותה…
אני די מופתעת ושואלת את עצמי בהלם מדוע אנשים מוכנים להיות בקשר אהבה לא בריא. מדוע אנשים מוכנים להסתפק בכל כך פירורי אהבה מועטים?
התשובה כפולה :מצד אחד אנשים חוששים מבדידות ומחפשים קשר בכל מחיר ומתעלמים מתמרורי האזהרה וחושבים בטעות כי לאחר הנישואין או המגורים המשותפים בן/בת הזוג ישתנו וזו טעות גורלית.
בנוסף כל אחד מאיתנו הגיע מבית מסויים וראה בבית ההורים דפוסי התנהגות זוגיים אשר את רובם אנו מאמצים כדפוס אוטומטי.
לא פעם אני פוגשת אישה אשר מרצה את בעלה בכל תחום בחיים המשותפים ולא דורשת לעצמה דבר. הבעל מנצל את הנתינה באופן בוטה וכך האישה מנהלת חייים מוחמצים במהלכם היא מעניקה לבעל ולמשפחה אך היא נותרת מחוץ למשוואה.
בשיחה גלויה מתברר שבבית היא חוותה יחסים דומים בין האב לאם והיא חוזרת על הדפוס הזה. היא סבורה שזה מה שמגיע לה,לא עולה על דעתה להציב גבולות לבעל לילדיה ולדרוש לעצמה חיים שוויונייםיים יותר.
מצב זהה אני מוצאת בקרב פנויים/ות , כולם מחקים את מה שראו בבית ההורים. וכך יוצא שגבר אשר ראה את אביו מרצה את אימו ומבטל את עצמו יקח התנהלות זו למערכת יחסים עם נשים שיקרו בדרכו. ברור שנשים לא ימשכו לגבר כזה והוא ימצא את עצמו מעניק ומעניק ולא מבין מדוע הוא נכשל. הוא יאשים כמובן את מר גורלו,יחשוב שאין לו מזל הוא לא מודע לעובדה שבעזרת אימון אישי והיחשפות לטכניקות חדשות הוא יוכל להצליח למצוא מערכת יחסים בריאה.
המסר שלי אליכם חד משמעי כאשר תעלו למודעות העצמית את שעברתם בבית ההורים תוכלו להבין מה מניעי ההתנהלות שלכם במערכות יחסים, תוכלו לשפר את ההתנהלות אשר תוביל אתכם למציאת אהבה בונה ובריאה ואשר תגרום לכם לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בכם.המסר האופטימי שמה שקורה לכם בחיים הרומנטיים אינו גזירת גורל, אלא חוסר ידע, היינו המצב הפיך
ונתון לבחירתכם.
אשמח לקבל משוב מכם. חג אהבה שמח כל ימות השנה ומציאת אהבה בונה במהירות.שלכם רונית.