בילדותי חג שבועות היה חג המים. אולם מאז זרמו מים רבים בירקון, (או שלא כל כך רבים), וכנראה בגלל שישראל מתייבשת, כבר לא פוליטיקלי קורקט לקרוא לשבועות חג המים, והוא הפך היות חג הגבינות.
משוטטות באתרי האינטרנט רואים בבירור שכולם מלאים במתכוני גבינות לחג.
ומה עם מי שלא אוכל גבינות? חברים, הפעם חשבתי עליכם!
צרפתי מתכון לפסטה עם פירורים קראנצ'יים, בטטה וכרובית.
הפסטה טעימה, מאד, קלה להכנה ובאופן יחסי, דלת שומן . רק כ- 350 קלוריות למנה!
אצלנו אוהבים אותה כל השנה.
שיהיה לכולנו חג שבועות חיים וטעים
המרכיבים
- חבילת פסטה קצרה (פוסילי, רדיאטור, פנה) – את שלי קיבלתי מחו"ל
- 1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 כוס פירורי פנקו (או פירורי לחם)
- 4 כפות שמן זית
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 1 לימון : גרידת קליפה + מיץ
- מלח + פלפל גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מרככים את הבטטה במיקרוגל או בבישול במשך 5 דקות.
- מטגנים ב -2 כפות שמן זית את הכרובית במשך 5-7 דקות תוך הקפצה / ערבוב עד שהפרחים הופכים נעימים לנגיסה.
- מוסיפים את קליפת הלימון, המלח, הפלפל והג'ינג'ר ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים את מיץ הלימון.
- מטגנים בנפרד ב- 2 כפות השמן שנשארו את פירורי הפנקו עד שמזהיבים, ומניחים בצד.
- מערבבים את הפסטה, הבטטה והכרובית ומתקנים תיבול.
- לפני ההגשה מפזרים למעלה את הפירורים המטוגנים.