גבינת ריקוטה 5%
גבינה שמצאה בשנים האחרונות דרכה ללב ופיות הישראלים, מיוצרת ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל! במהלך ייצורה מוסיפים לה סיבים פרה-ביוטיים התורמים להתפתחות אוכלוסיית החיידקים הטובה במעיים.
כמות הסידן בה גדולה מאוד, פי 5 מגבינת קוטג' למשל. בכף אחת של ריקוטה יש 10% מהצריכה המומלצת של סידן לאדם מבוגר.
מבחינה קלורית, היא בדיוק כמו הקוטג', כך שזו פשוט בחירה של טעם. אבל בריקוטה בניגוד לקוטג', כמות הלקטוז גבוהה מאוד.
ניתן לבחור בין ריקוטה מלוחה ללא מלוחה, אבל כדאי לזכור שבמלוחה יש פי 4 נתרן יותר מאשר ברגילה.
למה כן: טבעית ועשירה בסידן.
למה לא: כמות גבוהה של לקטוז.