הבוקר עלו בעמוד המעריצים הבינלאומי של בר רפאלי בפייסבוק תמונות מעוררות מחלוקת מתוך הפורטפוליו של הדוגמנית בסוכנות המייצגת אותה בניו יורק one .management בתמונות, נראית רפאלי שדופה וללא כל פרופורציות בין פניה למבנה גופה, ונראה כי נעשתה עבודת פוטושופ רבה על תמונותיה. לא נכתב מאיזה קמפיין התמונות, אם כי תאריך העידכון שלהן הוא ממרץ 2011.
האם אלה הן הרגליים של רפאלי?
מעריציה לא איחרו להגיב, ומחו בתוקף על התמונות ועל הניסיון "לשפץ" את גופה של מי שנחשבת לאידיאל היופי בעיני רבים. הם הביעו סלידה הן מהמראה השדוף שרפאלי דיגמנה והן מעצם ההידרשות לפוטושופ.
תגובות מעמוד הפייסבוק
חברת הכנסת ד"ר רחל אדטו יוזמת חוק הפוטושופ הגיבה על התמונות: "חבל כי דווקא בר רפאלי המשמשת מודל לנערות רבות ומצליחה בזכות יופיה הטבעי להתברג בראש רשימת הדוגמניות המצליחות בעולם, מוצגת בתמונות אלה כמודל יופי אנורקטי, דבר אשר אינו מוסיף ליופיה אלא גורע".
עוד הוסיפה אדטו ש"תמונות אלה מוכיחות את הצורך בחקיקה שיזמתי הכוללת התייחסות להצרת היקפים דיגטלית, ומראה כי ההקצנה בעידוד מודל היופי האנורקטי רק הולכת וגוברת וכי הגיע הזמן שנציב גבולות הגיוניים ובריאים על מנת שילדנו לא יפלו לאשלייה שקרית ומסוכנת זו".
רפאלי בימים לא מרוטשים. מתוך קטלוג פוקס
השאלה המתבקשת היא, האם לאור המחאה הגורפת התמונות יוסרו מתיק העבודות של הדוגמנית בסוכנות שלה בניו יורק או שמא תמשיך המגמה המטרידה של עיוות נתוניהן של דוגמניות שמצליחות בזכות גופן הטבעי?
עד סיום הכתבה לא התקבלה תגובה סוכנות ONE בניו יורק.