ביף בורגיניון לקראת יום העצמאות הצרפתי

 

ביף בורגיניון ? קדרה צרפתית לכבוד יום הבסטיליה!

גילוי נאות: אני נושאת אזרחות צרפתית.

גילוי נאות נוסף: אני אוהבת מאד מאכלי קדרה שבושלו זמן ממושך וספגו היטב את הטעמים של כל מרכיביהם.

לכבוד יום העצמאות הצרפתי, הוא יום הבסטיליה,  פינקתי את בני המשפחה בגירסה חדשה שלי לקדרה הצרפתית המסורתית: ביף בורגיניון עם נגיעות ים תיכוניות.

המרכיבים:

1 ק"ג פרוסות בשר צוואר או "אסדו" עם עצם

2 בצלים קצוצים דק

2 בצלים סגולים חצויים

2 שיני שום (השתמשתי בקוביות של דורות)

3 גזרים פרוסים לטבעות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (יש לקנות קפואים)

1 שורש סלרי גדול חתוך לקוביות

1/2 קופסת רסק עגבניות קטנה (50 גר')

1/2 בקבוק יין אדום יבש (השתמשתי במרלו)

1/4 כוס ברנדי (אפשר גם ליקר)

1 כוס מים

שמן זית לטיגון

מלח + פלפל שחור גרוס

עשבי תיבול "בוקה גרני" – 2 עלי דפנה, 3 עלי מרווה, 20 מחטי רוזמרין (לא צריך לספור), עלים מגבעול אורגנו או תימין, פלפל אנגלי

 

 

אופן ההכנה:

 

משחימים במחבת גדולה את הבשר בשמן, כשהוא מתובל במלח ופלפל וסוגרים אותו מכל צדדיו.

 

מוציאים את הבשר ומניחים בקדרה שמתאימה לתנור ויכולה להכיל את כל בשר בשכבה אחת.

 

מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות והשום ומטגנים מספר דקות.

 

מוסיפים את היין, המים, התבלינים והעגבניות. מביאים לרתיחה ומאדים 5 דקות עד להסמכה של הרוטב. מכבים את האש.

 

שופכים את הנוזלים עם הירקות על הבשר שבקדרה (חשוב שהנוזלים יכסו את כל הבשר).

 

מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה.

 

אחרי שעה מוציאים, טועמים, משפרים תיבול הופכים את הבשר ומוודאים שלא חסרים נוזלים. במידה וחסר ? להוסיף מים כנדרש לכיסוי  הבשר. מחזירים את הקדרה לתנור לשעתיים נוספות.

 

עם מנה כזאת בטוח שיהיה חג עצמאות שמח לצרפת! בתאבון לנו!

 

תגובות (0)
הוסף תגובה