עוגה בסגנון טירמיסו
אתם בטח שואלים את עצמכם: למה בסגנון? והתשובה היא שלמרות שהתוצאה והטעם דומים מאד, המרכיבים בהם השתמשתי הם תחליפים זמינים וזולים לחומרים המקוריים המרכיבים את המנה המפוארת הזו, מהמטבח האיטלקי.
הנה הפירוט: כולל ההמרות שעשיתי מהמתכון הקלאסי
לקרם
במקום גבינת מסקרפונה השתמשתי בגבינה לבנה למריחה 5% ושמנת חמוצה:
· 1 שמנת מתוקה
· 1 גבינה לבנה 5%
· 1 שמנת חמוצה
· 1 אינסטנט פודינג וניל
· 1/2 כוס חלב
· 2 כפות אבקת סוכר
לביסקוויטים
במקום בישקוטים (לשונות חתול) השתמשתי בפתי בר (במקרה הזה של מותג "שופרסל")
· חבילת ביסקוויטים פתי בר – קטנה
· כוס קפה מוכן (כפית נס קפה עם מים רותחים)
· 1 כף ליקר קפה או קוניאק או ברנדי (מה שיש בבית)
להגשה
· אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם קצפתי עשיר.
2. שמים את הקפה והליקר בצלחת מרק רחבה.
3. טובלים לשנייה את הביסקוויטים בנוזל.
4. מניחים שכבת ביסקוויטים בתבנית.
5. מורחים 1/2 מכמות הקרם.
6. חוזרים שוב על הנחת הביסקוויטים ומצפים בקרם.
7. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.
8. להגשה, זורים על פני המנה אבקת קקאו.