רשת הריהוט ועיצוב הבית האוסטרית הבינלאומית kika לא צפתה להתנפלות של הצרכן הישראלי. היום בבוקר נפתחה החנות הראשונה שלKika באזור התעשייה בנתניה והמאבטחים והסדרנים נאלצו להתמודד עם מאות רבות של אנשים שחיכו בתור משעות הבוקר המוקדמות, בתקווה שיהיו בין 100 הראשונים ויזכו בהדום שהובטח על ידי הרשת.
עוד ב-Onlife:
- כדאי לקנות ב-Kika? המחירים, המבצעים והמגוון
- מציצים למפורסמים: אומה תורמן גרה בבית ברוחב 7.5 מטר בלבד
- כל האמת על החוטיני. לא מה שחשבתם
תמונות ההתנפלות של הצרכן הישראלי על חנויות איקאה או H&M – לא סייעו למארגנים להתכונן להיסטריה. גורמים ברשת מסרו ל- Onlifeשבשל היות הרשת מוכרת פחות מאשר השתיים האחרונות, הם ציפו לכמות נמוכה יותר של לקוחות בפתיחה.
לקוחות ממתינים לפתיחה (צילום: דנה פלג)
גם ההמתנה בשמש לא סייעה להוריד את מפלס העצבים במקום, ונרשמו דחיפות וצעקות של הלקוחות העומדים בתור הארוך. המאבטחים התערבו והצליחו לצמצם במידה מרובה את גילויי האלימות המילולית והפיזית. להתרשמות, ניתן לצפות בסרטון ששלחה אחת מקוראינו שהמתינה בתור:
הלקוחות שהצליחו להיכנס למתחם הקניות הענק לבית ששטחו כ-18 אלף מ"ר והוא מתפרש על ארבע קומות, השתוממו למצוא את המוכרים, כ-40 במספר,עומדים למולם ומוחאים כפיים לנוכח ההתנפלות ההמונית.
הלקוחות צובאים על הפתחים. 9:30 בבוקר (צילום: דנה פלג)
ההתנפלות לא פסקה בשערי החנות, אלא נמשכה גם בתוך המתחם. נדמה שהלקוחות לא עסקו בבחירה צרכנית מושכלת, אלא בהעמסה של מה שבא ליד. זאת, מחשש שייחטף על ידי לקוח אחר.
את קוראינו המתעתדים לבקר בחנות נזהיר שמגרש החנייה מלא עד אפס מקום – והלקוחות התבקשו למצוא חנייה חלופית.