מתכון: פאי שוקולד

 

קיבלתי לראש השנה, מבני וחברתו, תבנית פאי (3.14 – בדיחות של מתמטיקאים…) עם גימיק נחמד. בתחתית התבנית יש מתכון לעוגת גבינה וכשפורסים מהעוגה מתגלה המתכון מלמטה. אחלה רעיון!

 

מה לעשות וחשקה נפשי בשוקולד? מגיע לי! יש לי יומולדת ואני בוחרת מה שאני רוצה! ככה זה אצלנו. טוב, בד"כ האחרים בוחרים ואני מכינה, אז גם הפעם הכנתי ואני משתפת אתכם.

המתכון פשוט, ללא אפייה, אינו מכיל גלוטן, והוא אינו מכיל ביצים וטעים מאד (את הפרוסה שצילמתי חיסלתי חיש מהר…
שיהיה חג שמח! אחרי החגים נחזור למתכונים הבריאים והמאוזנים 

 

פאי שוקולד מושחת

 

מרכיבים

בצק פירורים משובח

·       250 גרם קורנפלקס ללא גלוטן (למשל של תלמה)

·       חצי צנצנת ממרח נוטלה

·       50 גרם חמאה רכה

מלית

·       250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

·       1 שמנת מתוקה לבישול ? 15% שומן

·       25 גרם חמאה

·       1 כף "רמי מרטן" ? או קוניאק אחר

 

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

1.    לטחון את הקורנפלקס עד קבלת פירורים קטנים, אבל לא אבקה!

2.    לערבב את הקורנפלקס עם הנוטלה והחמאה, עד שכל הפירורים מצופים היטב, והתערובת נראית אחידה.

3.    לשטח את התערובת על תחתית + דפנות של תבנית פאי (ממליצה להיעזר בתחתית של כוס לצורך הידוק) ולצנן לכמה שעות.

הכנת המלית:

4.    להניח את שוקולד ושמנת בקערה ולהכניס למיקרו לפולסים של 2 דקות. להוציא, להמתין כמה שניות ולבחוש כדי לראות האם השוקולד נמס. 

5.    אם לא נמס, להחזיר ל- 30 שניות ולנסות שוב, וכך עד להמסת השוקולד. להיזהר מהרתחת התערובת או חריכת השוקולד.

6.    להוסיף לתערובת החמימה את החמאה ולבחוש להמסתה.

7.    להוסיף את ה-רמי מרטן ולערבב.

הרכבת העוגה:

8.    למזוג את תערובת השוקולד על התחתית הקרה. להכניס למקרר למשך מספר שעות. ניתן גם להקפיא

 

 

?    אופציונאלי– ניתן לקשט בשברי אגוזי לוז מסוכרים, או שקדים פרוסים מולבנים או פירות העונה פרוסים יפה

?    ניתן לוותר על הרמי מרטן או להמירו בתמצית וניל.

לעוגת פרווה – ניתן להחליף את הנוטלה בשוקולד למריחה פרווה, את החמאה במרגרינה (כגון מחמאה) ואת השמנת המתוקה לשמנת פרווה.

תגובות (0)
הוסף תגובה