הכוכבת
טינה פיי ? עולמן הסודי של הנערות
כולנו מכירים את טינה פיי בתור ליז למון המצחיקולה מ"רוק 30", ולכן הופתעתי לגלות השבוע שהיא שותפה למיזם שאינו בעל אופי קומי. בבלוג "ג'זבל" בישרו לקוראים בסוף השבוע כי פיי מקריינת תוכנית רדיו הנושאת את השם המבטיח "The Hidden World of Girls". במשך שעתיים מציגה פיי סיפורים מחייהן של נערות מחברות ומתרבויות שונות ? סיפורי התבגרות, טקסי מעבר, סודות ועוד.
תוכנית הרדיו הזו היא חלק מפרויקט The Kitchen Sisters, שמפעילות מפיקות הרדיו האמריקאיות דוויה נלסון וניקי סילבה ? הפרויקט מתרכז באיסוף סיפורים המתארים את התרבויות השונות המתקיימות זו לצד זו בעולמנו.
בין הקרייניות שהשתתפו במיזמים קודמים של הצמד נלסון וסילבה ניתן למצוא את השחקניות רובין רייט ("הנסיכה הקסומה") ופרנסס מקדורמנד ("פארגו"), וכן אישים הוליוודיים נוספים.
כאן תוכלו להאזין לטינה פיי מספרת על חייהן של נערות ברחבי העולם ועל הנשים שהן תצמחנה להיות.
האימא
סוזן טולפסן ? עכשיו מאוחר מדי להתחרט
בזמן האחרון יוצא לי לקרוא ולשמוע די הרבה על נושא ההורות המאוחרת. בעוד שאני נמצאת על סיפה (מאמי, אני לא רומזת כלום! בחיי! טוב לי ככה רק איתך! אתה בין כה עושה בלגן של עשרה פעוטות…), הרי שיש נשים שעסקו בהגדרת גבולותיה מחדש.
לרוב הן מתראיינות נרגשות כשבחיקן עולל רך, ומספרות שלא משנה להן שהן ייצאו לפנסיה כשג'וניור ייכנס לגן חובה ? כי מה שחשוב אלה האהבה ונסיון החיים והבוכטות שהן עשו כשחברותיהן בנות ה-20 פלוס ישבו בבית עם הילדים ולא החתימו כרטיס בעבודה.
לכן הופתעתי עד מאוד לקרוא את הווידוי המרגש של סוזן טולפסן (Susan Tollefsen), שפורסם השבוע ב"דיילי מייל" הבריטי. טולפסן זכתה לפרסום רב בשנת 2008, כשהייתה לבריטית המבוגרת ביותר שילדה בפעם הראשונה ? בת 57 הייתה כשהביאה לעולם את ילדתה פרייה. כשהתראיינה לאחר הלידה סיפרה בגאווה כי בן זוגה צעיר ממנה ב-11 שנה, והוא ידאג לילדה כאשר היא לא תוכל לעשות זאת מפאת גילה.
השבוע התראיינה טולפסן שוב בנושא, והפעם התבטאה בצורה שונה, אופטימית פחות. מתברר שהולדת הבת הייתה שוק רציני עבור בני הזוג, ו"שוק זה לא משהו רצוי עבור אנשים מבוגרים", כך אמרה בראיון. בן הזוג עזב, ועתה היא אם חד-הורית מבוגרת שאוהבת את בתה אך לא מסוגלת לשאת את המחשבה שזמנן המשותף אוזל במהירות.
"אני עושה כל שביכולתי כדי שתגדל להיות עצמאית, אבל נשבר לי הלב מהמחשבה שאמות כשהיא תהיה עדיין צעירה", סיפרה טולפסן, והודתה כי יש להגביל את גיל הילודה בקרב נשים בבריטניה ולהעמידו על 50 שנה.
ואם חיפשתי איזושהי נחמה בסיפור המשפחתי העגום הזה, איזה משפט על חוכמת חיים ופרופורציות שמשתנות עם הגיל, הרי שנתבדיתי. מתברר שאחד הגורמים לפרידה של טלפסן ובן זוגה הייתה אי יכולתו להתנתק מקבוצתו האהובה, ווסטהאם, גם לאחר שהפך לאבא. הוא המשיך לפקוד את מגרש הכדורגל בקביעות, והותיר את זוגתו עם לבד עם התינוקת הקטנטנה (מאמי, לפחות בעניין הזה לא תהיה לי הפתעה, נכון? יאללה הפועל!).
הישראלית
תמי ארד ? עוד מחכה
אני מרגישה שאנחנו, הציבור בישראל והתקשורת המזינה אותו בדימויים, בשלב חדש של התייחסות לפגועי המצב הביטחוני החיים בינינו. אביבה שליט שמחה לסיים את תפקידה כסמל לאומי ולחזור להיות האימא שמכינה לבן שלה ספגטי.
שרית גומז נמדדת כבר רק בגין קולה הילדותי ובזכות גומות החן שלה, ולא בגלל הסטטוס "אלמנת צה"ל". גם הדיון הציבורי בקרנית גולדווסר לא נבנה עוד מהאצילות והאיפוק שלה, אלא מיכולותיה כאשת תקשורת וכסופרת.
ורק תמי ארד, שחייה נעצרו בשנת 1986 עם חטיפת בעלה רון בלבנון, נמצאת אצלנו במצב מתמיד של הקפאה עמוקה. נסו להעלות את דמותה לנגד עיניכם ? רוב הסיכויים שתיזכרו באישה הצעירה מאוד שהתראיינה מעל כל במה עם התינוקת שלה, יובל, ולא באישה שהיא היום.
השבוע פורסמו לראשונה מכתבים שכתב רון ארד לבני משפחתו, ושהועברו אליהם בשנת 2008. הידיעות על אודות המכתבים החזירו אותי לכמה כתבות שקראתי במשך השנים על תמי ארד.
פעם בכמה זמן נזכר מישהו לברר מה קורה איתה. מה הסטטוס שלה. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה לשקם את חייה. הכתבות האלה תמיד הסתיימו בקביעה מתנצלת שרון ארד עדיין חי, ולכן אין אלא לחכות. היא צריכה לחכות. והיא מחכה.
הזמרת
קייט בוש ? כל הסיפור
השבוע לפני 25 שנה (ב-10 בנובמבר 1986, לכל חובבי הטריוויה) ראה אור אחד האלבומים החשובים של האייטיז, האוסף "The Whole Story" של הזמרת הבריטית המעולה קייט בוש.
כיצד נמדדת חשיבותו של אלבום? בין השאר ברלוונטיות של השירים הכלולים בו. וגם ברגע שהם מצליחים לעורר שנים אחרי שהוקלטו. ובהשוואות שמקיימים בינו ובין אלבומים חדשים יותר שהיוצרות שמאחוריהם זוכות בתואר "קייט בוש הצעירה", שנדמה כי מגזימים בחלוקתו.
אם אינכם בקיאים בגוף יצירתה של בוש, זה האלבום להתחיל ממנו. אם גם אתם הייתם ילדים שצפו בעיניים דומעות בקליפ של "Cloudbusting" ברצועת השידור הערבית של ערוץ 1 ורצו לחבק את אבא מיד בסיומו ? זה האלבום שלכם.
ובאשר לרלוונטיות? האזינו ל"Army Dreamers" וצפו בקליפ שלו, ותבינו שהמילים של בוש עדיין הולמות ברקות, כבר 25 שנה: