טיפול בכתמי אוכל
גלידה- לשפוך מעט מים על הכתם כדי שהנוזל החלבי לא יספג בסיבי הבד ולכבס כרגיל.
פירות– להשרות את איזור הכתם בצלוחית עם מים ואקונומיקה ולכבס.
ניתן להשתמש במגבון לח שלרוב מוציא מסיבי הבד את הנוזל המכתים.
במקרה של כתם שזיף, יש להשרות בחלב חם במשך שעה ולשטוף.
שמן – מומלץ לשפוך מלח או טלק על הכתם ולעסות. לאחר מכן יש להשרות את הבגד במים פושרים עם אבקת כביסה למשך שעה ולכבס בטמפרטורה הגבוהה ביותר שרשומה על הבגד.
אפשרות נוספת: לשטוף במים קרים ולשפשף עם נוזל לניקוי כלים או עם מסיר שומנים(תקף לבגדים לבנים בלבד).