למה בחרתי בברוקולי?
א. בגלל הטעם – הברוקולי הוא העדין ביותר מבין כל בני משפחתו המצליבים: הכרוב, הכרובית וכרוב הניצנים.
ב. בגלל הצבע הנהדר – ירוק עז כמו של דשא אחרי הגשם. כל כך שונה ורענן.
ג. בגלל הערך התזונתי שלו – שעליו ארחיב מעט.
ד. בגלל שהייתה לי במקפיא שקית של ברוקולי – ויכולתי להכין מרק תוך דקות.
ברוקולי ותזונה – על קצה המזלג
למרות שהברוקולי דל קלוריות (35 קלוריות בלבד ל-100 גרם), הוא מהווה מאגר עצום לוויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים שמעניקים לו תכונות של "ירק על":
מסייע בשמירה על בריאות הלב והעיניים , מסייע במניעת גידולים סרטניים, משקם תאי עור, משפר מבנה עצמות (בזכות תכולת סידן + ויטמין Cגבוהים) ועוד.
לשם השוואה, תכולת וויטמין Cבברוקולי כמעט כפולה מזו שבתפוז! וגבוהה פי 9 מזו שבעגבנייה!
הברוקולי מכיל כמחצית מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A(שמסייע בין היתר בשמירה על בריאות העור והעיניים)
כדי להפיק מהברוקולי את המקסימום, רצוי לבשלו בישול קצר בלבד (לפני שמשתנה צבעו). כמו כן, מומלץ להכין ממנו תבשילים או מרקים שבהם לא מסננים את מי הבישול העשירים בכל הוויטמינים והמינרלים שמתמוססים במים.
מתכון מהיר וקל – מרק ברוקולי קטיפתי
המרכיבים (ל-8 מנות):
· 1 בצל קצוץ גס
· 2 כרשות פרוסות לטבעות דקות
· 1 שן שום פרוסה
· 2 תפוחי אדמה חתוכים קוביות בינוניות
· 4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
· 1 שקית ברוקולי קפוא (גדולה)
· 2 כפות שמן זית
· טימין – עלים מ- 2 גבעולים
· פלפל גרוס + מלח אטלנטי
אופן ההכנה
1. מטגנים קלות בשמן את הבצל, הכרשה וכשהם הופכים לשקופים מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
2. מוסיפים את שאר הירקות (למעט הברוקולי), מכסים במים ומבשלים 1/4 שעה. מוסיפים את שקית הברוקולי וממשיכים לבשל עד לריכוך.
3. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. מתבלים ומגישים.
טיפים ועצות שוות
· אם אין טימין, ניתן להמיר בכל עשב תיבול אחר שיש בבית.
· אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
· להגשה, ניתן לקשט כל מנה בכף שמנת, או לזלף מעט שמן זית.
· מומלץ לפזר לפני ההגשה עירית קצוצה.
· אני קישטתי בפרחי אמנון ותמר (פרחים אכילים). ניתן לקשט גם עם פרחי כובע נזיר.
שיהיה חיים וטעים! וגם חמים!