הצעיף שישדרג כל הופעה

עברו ארבע שנים עד שפגישה עם חברת ילדות  סוף סוף נתקיימה. גם הפעם, התחלנו ב'את נראית מעולה' חיבוקים ונשיקות. אחרי פחות מדקה, מגיע העקצוץ: "את יודעת, שבגילנו, למחמאה "היא נראית טוב", תתווסף הסיומת "יחסית לגילה". יותר לא תשמעי  "את נראית טוב". נקודה!" והיא ממשיכה  "איזה צעיף מדליק,  מבאס לדעת שאנחנו חייבות היום צעיף, כדי להסתיר את קמטוטי הצוואר".
זהו, עכשיו עוד מילה ו'הצעיף' מוסר מעלי ומשמש כפונקציה נוספת: חבל תלייה. "יקירתי, אולי אצלך", אני אומרת בפסקנות. זהו. נעלבה והשתתקה, לפחות עד הקינוח…

 

 

 

מאז ומתמיד אהבתי צעיפים. בחורף זהו אחד האביזרים הכי כיפים שאפשר לשחק איתו, ולשדרג את המראה. אם אני יוצאת מהבית בלי צעיף, זה סימן שהבוקר התחיל בבלת"מים אחרים, הסנדביץ' מסרב לקום בבוקר, או שהקטנצ'יק שפך את השוקו על החולצה.

כמה מילים על הצעיפים האפנתיים של חורף 2011-2012:

צעיף הקסם שמייבאת לארץ חברת s-free, מאפשר לפחות 10 סוגי קשירות. הצעיף עצמו עשוי מסיב הפוליאסטר, המאפשר לו גמישות ואלסטיות, ולהמתח לרוחב ולאורך פי 2 -לפחות. ה'בונבון שבסיב' הוא: המגע הצמרי הנעים שלו.

בעזרת סרטון הדגמה, התחלתי במשחקי הקשירות מהקל אל הכבד; את הקשירה הקלאסית- כריכת  הצעיף סביב הצוואר כך שמעבירים קצה אחד כלפי הגב ואת קשירת הפפיון – כריכת הצעיף סביב הצוואר ויצירת קשר פרפר בחלק הקדמי, עברתי בשלום.

 

 

 צעיף הקסם- צילום:גור דותן

 

 

האתגר החל בקשירות מדרגת קושי 2. למשל,  מקפלים את הצעיף לשניים לרוחבו, כורכים סביב הצוואר ומכניסים את קצוות הצעיף לתוך הלולאה באופן נגדי. גם בדרגת קושי זו עמדתי בכבוד. ואז הגעתי לדרגה 3, שדרשה הוכחת  גמישות והרבה סבלנות. 
בסרטון הילדה החמודה שנראית בין גיל בת מצווש לגיל העשרה, משתחלת בקלילות לתוך הצעיף, שהפך תוך דקה לשמלת צינור מדליקה.  משום מה, חשבתי שבגלגולי הקודם הייתי לוליינית בקרקס מדראנו; כיווצתי את הגוף והשתחלתי פנימה בקלילות לא יתרה. למזלי, מדובר בבד גמיש ואלסטי, כך שהאקט הלולייני הסתיים אצלי במתיחת שריר הזרוע ובוולטרן.

 

 

 

בשורה התחתונה:הוורסיטליות של 'צעיף הקסם', שיש בו גם וארציות של קשרים ייחודים וגם אפשרות ליצור פריטים שונים כמו:שכמיה, עליונית חמימה, שמלת צינור ואפילו כובע צמר, הופכת צעיף זה לצעיף רב תכליתי אולטימטיבי.

 

 הצעיף הססגוני של shell  המעוטר בהדפסי פרפרים ענקים, בצבעי צהוב, כחול טורקיז, עם נגיעות של ורוד וחום, הוא קודם כל: נעים ורך למגע. יש בו מניחוח טרנד הקולור בלוק (color block) והוא נפרש לרווחה לגודל של: מטר רוחב 1 *1.75 מטר אורך. בקשירת פרפר ,למשל, מתקבל צעיף עם נוכחות דומיננטית, שהזכיר לי שבגרדרובה שלי מאופסנות חליפות מונוכרומטיות, שתוספת של נגיעות צבע עזות בדמות הצעיף, תעניק למראה המאופק שלהן, חיות וטון מתוחכם. 

 

 

 צעיף של shell וחולצת בייסיק חרדלית sis2

 

 

הצעיף הסגלגל של Mia inspiration  במראה הקרושה מתאים לאותם ימים חורפיים, בהם קר לי-חם לי-קר לי וחוזר חלילה. הצעיף לא עבה מידי ולא מחמם מידי. בחרתי בצעיף זה להשתמש בקשירה פשוטה של כריכת הצעיף לרוחבו על הגב, והעברת שתי הקצוות לצדי הגוף.  משחקי השילובים שבין בד אטום (סריגת לולאות צפופה) לשקוף (לולאות יותר אווריריות) המגולמת בצעיף זה, יכולה להתאים למראה בוקר לעבודה וגם למראה ערב אלגנטי, בשלוב גרביון כהה ונעל כהה. ואגב, אם בחרת בשמלה עם מחשוף, משחקי השקיפות בצעיף מגלות טפח ומכסות טפחיים  -:)

 

Mia inspiration

 

 

 

אני חייבת להודות שהצעיף השחור הסרוג של ה'עין השלישית' תפס מייד את משבצת 'הרטרו'. מארג הלולאות בסגנון מקרמה, עם סיומת של פרנז'ים, החזיר אותי במנהרת הזמן לשיעורי המלאכה של האייטיז ולסריגת מפיות קרושה עם המורה נחמה. למראה קז'ואל,  אמצתי את הצעיף כתוספת למכנס ג'ינס וזקט גינס. 

 

העין השלישית

 

בימים בהם הקור משתק אותי, כשהרצון לצאת מהמיטה, כשמיכת הפוך עוטפת את כל כולי, צעיף הסריג הע-נ-ק 'שאל עיגולים' של המעצבת 'יעל אורגד', מספק את אותה חמימות פוכית הנדרשת גם בבוקר הקררררררררררר.
הגוון הכתום -חום של הצעיף, בצבע השולט העונה, יוצר מראה שמתאים לכל מקום ולכל מטרה עם הרבה מאוד שיק. חוצמזה, שמחתי גם לגלות גם את התווית 'מיוצר בישראל'. לשדרוג המראה החורפי, ולפי צו האפנה האחרון, בחרתי במגפי EMU של קרוקס- מגפיים מצמר כבשים אוסטרלי שגם מחממים וגם עונים על תכונות כמו: נידוף ריח ונשימה. אפשר אפילו לוותר על הגרביים ולהמשיך ליהנות מכפות רגליים חמות. תסכימו איתי שאין כמו חורף 'כחול לבן' בניחוח אוסטרלי -:)

 

 

                                                              צעיף יעל אורגד ומגפי EMU לקרוקס

 

 

ובאשר לחברה שלי, היא שמרה על שתיקה נאה עד לניחוח הקפה ואז אמרה לי כבדרך אגב, 'גם המגפיים מדליקים'. ואי אפשר בלי הערת הדבורה מאיה, 'מקווה, שהן לא יוצרו ע"י  ילדים שהועסקו בתנאי עבודה מחפירים".

צילומים:טל טרי, טלי לביא, גור דותן ודנה קרן

תגובות (0)
הוסף תגובה