לא רק חמין: אוסובוקו בתנור – קלאסי לשבת בבוקר

 

 

אוסובוקו בתנור 

 

המרכיבים:

2 ק"ג פרוסות שוק בשר בקר עם עצם לאוסובוקו

3 בצלים קצוצים דק (אני משתמשת בשקית בצל קצוץ של סנפרוסט)

2 שיני שום (אני משתמשת בפרוס של דורות)

3 גזרים פרוסים לטבעות

1 שורש סלרי גדול חתוך לקוביות

1כוס גרגרי חומוס שהושרו 24 שעות קודם במים

1 שורש פטרוזיליה פרוס לטבעות

2 פקעות שומר חתוכות ל- 4

2 כרישות חתוכות

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 קופסת עגבניות קצוצות

2 כוסות יין אדום יבש  

1 כוס מים

מעט שמן לטיגון

קמח לקימוח הבשר לפני הטיגון

מלח + פלפל שחור גרוס

עשבי תיבול – 2 עלי דפנה, 5 עלי מרווה, 10 מחטי רוזמרין קצוצים וכמה עלי אורגנו טריים.

2 כפות גרידת קליפת לימון (רק הצהוב).

 

אופן  ההכנה:
מקמחים את הבשר משני הצדדים ומסירים עודפי קמח.

מטגנים במחבת גדולה את הבשר במעט שמן וסוגרים אותו מכל צדדיו. מוציאים את הבשר ומניחים בסיר ברזל גדול היכול להכיל את כל בשר בשכבה אחת, או בתבנית אפייה גדולה.

מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים את שאר הירקות, גרגרי החומוס  והשום ומטגנים מספר דקות.

מוסיפים את היין, המים, התבלינים והעגבניות. מביאים לרתיחה ומאדים 5 דקות. מכבים את האש.

שופכים את הנוזלים עם הירקות והחומוס על הבשר (חשוב שהנוזלים יכסו את כל הבשר).

מכניסים את הסיר או התבנית, מכוסה בנייר אלומיניום, לתנור, ואופים 3-4 שעות עד שהבשר מתרכך. יש לודא שנשארים נוזלים בכלי. במידה וחסר ניתן להשלים עם מים פושרים.

מגישים על מצע אורז.

בתאבון!

הערה: ניתן להוסיף לירקות השורש ארטישוק ירושלמי ובטטה. 

תגובות (0)
הוסף תגובה