אמא שלי החלה לאחרונה להתנזר מקמח לבן, ויום אחד היא אמרה לי: " את יודעת, מתחשק לי איזה משהו מתוק ע"י הקפה, אולי עוגייה טובה?" הרמתי את הכפפה וחיפשתי באינטרנט כל מיני מתכונים לעוגיות בריאות, שלא יכילו קמח לבן והכי טוב שיהיו ללא קמח בכלל.
אח"כ אמרתי לעצמי, שאם כך, כדאי שלא יעשה שימוש בשומן רווי, כלומר- בלי חמאה (ובוודאי בלי מרגרינה), ואם כבר שמן, אולי שמן זית? וכך הגעתי לעוגיות הללו. ניסיתי והצלחתי ? עוגיות שנראות טוב, מריחות טוב וטעימות מאד.
חיים וטעים כבר אמרנו?
עוגיות בריאות
מצרכים
· 2 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
· חצי כוס שמן
· חצי כוס סוכר חום
· 2 ביצים
· חצי כוס חמוציות קצוצות
· כפית תמצית וניל (אמיתית)
אופן ההכנה
· מערבבים את כל החומרים יחדיו ומניחים בעזרת כף על נייר אפיה, עם מרווחים ביניהן.
· לי יצאו 30 עוגיות (2 תבניות)
· מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 10-15 דקות. משתנה בין תנור לתנור.
· מוציאים מהתנור וממתינים עד שיצטננו לפני שמפרידים מנייר האפייה.
הערות:
· שמן ? אני השתמשתי ב- רבע כוס שמן זית ורבע כוס שמן קנולה. נראה לי שבפעם הבאה אשים רק שמן זית.
· במקום חמוציות ניתן לשלב שקדים גרוסים, אגוזים גרוסים, צימוקים קצוצים וכדומה