כדורי שוקולד או חטיפי בריאות לטו' בשבט

לבשל עם ילדים זאת חוויה, בעיקר כאשר ילדים לוקחים חלק פעיל בהכנת האוכל. ילדם המנסים לבשל ועוזרים פעילים בדרך כלל מעיזים יותר, מנסים טעמים לא מוכרים ונחשפים לריחות חדשים.

 

בכל ט"ו בשבט משתמשים בפירות היבשים להכנת עוגות מתוקות וטעימות. אבל אפשר גם אחרת, תמי סול, מעבירת סדנאות בישול לילדים, מציעה שימוש בריא וטעים לא פחות בפירות היבשים – חטיפי אנרגיה שילדים אוהבים, המחופשים לכדורי שוקולד.

 

מצרכים ל-30 כדורים:

18 ביסקוויטים פתי בר מרוסקות דק

6 כפות גדושות של ממרח תמרים

6-7 משמשים מיובשים

50 גרם צימוקים

100 גרם אגוזים קצוצים

1 שקית סוכר וניל

 אופן ההכנה:

 

1.מכניסים לתוך קערה את הביסקוויטים המפוררים. מוסיפים את ממרח התמרים ומערבבים היטב.

2.קוצצים דק את הפירות היבשים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים סוכר וניל ומערבבים בעזרת היד עד שנוצר כדור גדול.

3.בעזרת 2 הידיים מגלגלים את הממרח לכדורים בינוניים.

4.מקשטים בקוקוס, דובדבנים מסוכרים וכדומה כיד הדמיון הטובה עליכם.

5.מכניסים למקרר למספר שעות ומגישים.

 

 

 

את תמי ואת סדנת הבישול לילדים, "מבשלים עם תמי", תוכלו לפגוש כל יום שלישי בין השעות 17:00-19:00 בקניון שרונים.

תגובות (0)
הוסף תגובה