מתכונים עם פירות יבשים

לפני שנים, כשהיינו ילדים, פירות יבשים נקנו רק בטו בשבט והיה להם ניחוח מיוחד. גם עכשיו, שפירות יבשים נמכרים בכל מקום, יש לחג טו בשבט קסם מיוחד: שבועיים לפני חג האילנות השווקים והסופרים הופכים לשדרת ערימות של פירות מיובשים וססגוניים, פיצוחים למיניהם, עם ובלי קליפה טבעי, קלוי או מלוח.

 


היום אנחנו מודעים יותר לאוכל בריא וברוב הבתים תמצאו פירות יבשים בכל ימות השנה. למה פירות יבשים? פירות יבשים הם עתירי ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חמצון והם גם דלי שומן. החיסרון היחידי הוא שהם עתירי סוכר.

 

 

 

 עוד בonlife


 

פירות הם מקור עשיר לאנרגיה זמינה, הם עשירים בברזל, ומסייעים למערכת העיכול. מומלץ לתת לילדים כחטיף – קערית של 3-4 סוגי פרות, שיהיה מגוון וצבעוני, כמובן שמומלץ לתת לילד דוגמא אישית ולאכול גם אתם.

 


חשוב מאוד לוודא, שאין גרעינים בפרי, ושהמרקם והגודל של הפרי מתאימים לגיל הילד. שימו לב שיש פירות מיובשים ופירות מסוכרים, אשר בנוסף לסוכר הטבעי שלהם היצרנים גם עטפו אותם בסוכר שהופך אותם מתוקים מידי ומשנה את טעמם הטבעי והייחודי. אני ממליצה להשתמש בפירות המיובשים הטבעיים.

לכבוד החג, וסתם כי בריא וטעים, מתכון מפנק לטו בשבט, על טהרת פירות יבשים, שתוכלו לאמץ למנות במהלך כל השנה. המתכון הבסיסי משתלב עם הרבה מאכלים.

 

 

רוטב פירות מיובשים

מצרכים:
½ כוס משמשים מיובשים
½ כוס תאנים מיובשות
½ כוס שזיפים יבשים
½ כוס צימוקים
2 כפות סילאן או דבש
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס יין אדום

 

אופן ההכנה:
חותכים את הפירות לקוביות קטנות.
מעבירים את הפירות  לסיר ומבשלים את הפירות עם כל המרכיבים לרוטב: הביאו לרתיחה והנמיכו את הלהבה.
יש להמשיך לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב סמיך.

מה עושים עם הרוטב? מצורפים מתכונים לארוחת בןקר צהריים וערב, בשילוב הרוטב

 

ארוחת בוקר: מתכון לפנקייק:

 

מצרכים:
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 קופסא קוטג'
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
1 שקית סוכר וניל
שמן או חמאה לטיגון הפנקייק

 

אופן ההכנה:
מערבבים הכול, לפי סדר החומרים.
מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן קנולה או חמאה
בעזרת כף יוצרים עיגולי בלילה על המחבת, הופכים את העיגולים כשמתחילים לראות בועות קטנות בצד העליון. 
מגישים חם.

ארוחת צהרים: מתכון לחזה עוף

מצרכים:
½ ק"ג שניצל חזה עוף
½ כוס מיץ תפוזים
½-1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית אבקת שום
1 כפית חרדל רגיל
1 כף שמן זית
למי שאוהב – מומלץ להוסיף 1 כף זרעי כוסברה, משבח את המנה.

 

אופן ההכנה: 
מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד חזה העוף, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
לשים היטב את חזות העוף בקערה ליוצקים מעל את

מומלץ לתת לחזות העוף ל"נוח" כ- 30 דקות עד שעה, לא יותר.

במחבת טפלון עם מעט שמן זית מבשלים מעט את חזות העוף, עד לקבלת גוון לבן ולהוסיף על כל חזה עוף כפית מהרוטב, להפוך מידי פעם לקבלת גוון שזוף ו"קרמלי" בחזה העוף.

 

ארוחת ערב: בצק פילו במילוי גבינת עיזים ברוטב פרות יבשים

מצרכים:
חמאה מומסת להברשת הפילו
2 עלי פילו
1 גליל גבינת עזים – פרוסות בעובי 1 ס"מ

 

אופן ההכנה: 
חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים מברישים כל חלק בחמאה מומסת משני צדדיו,
מניחים במרכז עלה הפילו את פרוסת הגבינה. 
אוספים את שולי העלה ומהדקים למעין שקיק.
מושחים שוב בחמאה ואופים בחום גבוה 200 מעלות כ-7 דקות, עד להזהבה.
מסדרים לצלחת הגשה ויוצקים מהרוטב מעל כל שקיק פילו – להגיש חם.
 

איפה עוד ניתן להשתמש ברוטב?

ביוגורט
בגלידת וניל
כתוספת לאורז לבן – להוסיף כשהאורז חם
תיבול לכבד עוף או כתוספת לפטה כבד 
כתיבול חלקי עוף אפויים בתנור
כתוספת לעוגת גבינה, במקרה זה חייבים לצמצם טוב את הרוטב – שלא ירטיב את העוגה

 

לאתר של השפית ג'סיקה

תגובות (0)
הוסף תגובה