עשרות מחקרים בארץ ובעולם, הוכיחו כי הגוף שלנו זקוק לתזונה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים על מנת להתקיים, להישאר חזקים, בריאים וחיוניים. אוהדי שיטת רו פוד טוענים כי כאשר אנו ניזונים מאוכל מבושל, תעשייתי, אנו בעצם מאיצים את קצב ההזדקנות של גופנו. לכן, הפתרון הטוב ביותר תזונה בריאה ומאוזנת הוא מזון המוכן בשיטת רו פוד.
עוד ב- Onlife
- כמה מהר אנחנו צריכים לאכול כדי להיות שבעים ולא להשמין?
- איך משדרגים את המאכלים המתוקים לבריאים יותר?
- כמה פירות וירקות צריכים לאכול כדי לשמור על הבריאות?
רו פוד היא שיטה המתבססת על הכנת מזון שלא מחומם מעל טמפ של 48 מעלות, כדי לא להשמיד את החיות שבו. ניתן להכין כמעט כל מזון בגישה הזו, החל מפירות, ירקות, גרעינים, שקדים, נבטים, דגנים וקטניות מונבטים, פירות יבשים ומיצים טריים.
השיטה, פותחה על ידי אן ויגמור שנולדה בליטא בתחילת המאה ה -20 ועברה להתגורר בארצות הברית. באמצע המאה שעברה היא החליטה לרפא את עצמה בעזרת עשבים וצמחים. ההתלחה שלה הייתה כה גדולה עד כי השיטה שבה היא עשתה זאת, נחקרה ופותחה. כיום קיימים ברחבי ארצות הברית וארופה מרכזים שונים הפועלים על פי השיטה.
מאז אמצע המאה שעברה קנתה לה שיטת רו פוד אוהדים נלהבים כמו מדונה ודמי מור, ולפני כמה שנים היא מצאה דרכה גם לישראל.
אחת מחוקרות גישת רו פוד הידועות בעולם, ויקטוריה בוטנקו שבספרה "מזון צמחי חי" משווה בין שני שקדים, האחר חי והשני קלוי. למראית עין, הם זהים ואכן, תזונאים רבים יטענו כי ההרכב התזונתי שלהם זהה אף הוא. לדבריה, אם נטמין את שניהם באדמה פוריה ונחכה, השקד הקלוי ירקיב במהירות, ואילו השקד החי ישכיל להישאר באדמה עד האביב מבלי להירקב. כשמי הגשמים ינטרלו את החומרים המעכבים, השקד יגדל ויהפוך לעץ יפהפה שיניב אלפי שקדים חדשים בכל שנה. השקד הקלוי לא יניב פרי לעולם.
ההבדל בין אוכל מבושל לאוכל טרי
המטרה המרכזית של רו פוד היא להוריד את רמת הרדיקלים החופשיים בגוף. החומרים המבצעים את המלאכה הזאת נקראים נוגדי-חימצון שנמצאים בפירות וירקות, פרי הדר, ירקות עליים, פלפל אדום, תותים, עגבניות, אספרגוס, אבוקדו, שום, בצל, נבטים, זרעים, אגוזים, אוכמיות, גוג'י ברי ועוד.
רדיקליים חופשיים הם תוצרי לוואי של פעילות התאים בגופנו, הנוצרים בזמן יצירת אנרגיה. ריבוי רדיקליים חופשיים בדם, גורם לנזקים קשים והרס רב בתאים ובאיברים, מחקרים מצביעים על קשר בין רדיקליים חופשיים למחלות סרטן שונות, עודף רדיקלים גורם גם למצב של הזדקנות מוקדמת.
המזון החי הוא גם מקור מצוין לאנזימים – מולקולות חלבוניות המעורבות בכל תהליך כימי בגופנו. כמו למשל עיכול האוכל ופירוקו, הפיכתו למולקולות קטנות היכולות לחדור לדם, פירוק וסילוק חומרים רעילים בגוף ועוד.
בזכות האנזימים, כל התאים בגוף, ברקמות, ובאברים מסוגלים לפעול. אנזימים הם בעצם כח החיים של הגוף , ולכן, ללא אנזימים, לא תתכן כל פעילות בגופינו, ולמעשה, לא ייתכנו החיים.
המקור היחידי לקבלת אנזימים, מלבד אלו הנוצרים בגופנו, הם במזון החיאולם כאשר אנחנו מעבדים ומבשלים את האוכל שלנו האנזימים שבתוכו נהרסים.
לכן אם אנו ניזונים לאורך זמן מאוכל מבושל ומתועש, אנו בעצם לא מספקים לגוף מספיק אנזימים, ובעצם מזיקים לעצמנו. אנחנו אמנם מרגישים תחושת שובע, אבל בעצם בגלל חוסר אנזימים, מערכת העיכול מואטת ומחלישה את מערכת החיסון. כשזה קורה, אנו חשים תשישות, עייפות, חולשה, וזהו פתח להתפתחות מחלות שונות בגוף.
מעבר לאכילת רו פוד
מעבר לאכילת רו פוד אפשרי אך ורק אחרי תהליך של ניקוי גוף. הניקוי מאפשר לגוף לפלוט את הכמויות העודפות של ריר רווי רעלים, מנקה את הכבד, הדם ומונע התפתחות של מחלות.
ישנם כמה סוגים של ניקוי, את כולם מומלץ וחשוב לעשות בלווי ותמיכה מקצועיים בגלל שהדרך לעיתים מלווה בתופעות שונות שמתרחשות אחרי שהרעלים יוצאים מהגוף. כאבי ראש, חולשות יכולים להיות חלק מהם.
קיים ניקוי על ידי צום מיצים, וגם על ידי אורז שחור. אורז שחור או בשמו האחר, האורז האסור, היא אורז איכותי במיוחד שמתעכל במהירות ויעילות, ומנקה את הכבד והדם ועשיר בערכים תזונתיים. התהליך לוקח בין שבוע לשבועיים, שבמהלכו משתנה התזונה בהדרגתיות, בבוקר שותים שיק ירוק עשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרליים, בצהריים אוכלים אורז שחור ובערב, מרקים שונים.
הכותבת היא שפית ותזונאית מומחית לרו-פוד, בוגרת Hippocrates Health Institute שבפלורידה ובעלת בית ספר לסדנאות בתחום ה Raw Food בישראל.