השבוע השתתפתי בסדנא בהנחיית השף קובי פרסול, שהתקיימה ב"סדנא בטעם", בחסות "דגת הארץ".
דגת הארץ היא קבוצת מגדלי דגים בישראל, אשר שמו להם למטרה לפתח את שוק הדגים הטריים בארץ. החברה הוקמה לפני כ- 5 שנים, והיא מתמקדת בפיתוח מוצרים בעלי ערכים מוספים בנושאי איכות, בריאות ופיקוח וטרינרי הדוק על כל שלבי הגידול.
בתחילת הסדנא הוצגו בפנינו המוצרים. מדובר במגשיות שבהם פילה של דג טרי, שגודל בארץ, נקי, זמין, קל ומהיר להכנה, ללא חומרים משמרים, עם שמירה על הערכים התזונתיים של הדגים ? ממש פינוק במטבח! יש מבחר גדול של מגשיות: דגי אמנון ?מושט (שהינם הדגים הפופולריים ביותר בישראל), באס (העשיר באומגה 3), פורל, בייבי קרפ, קרפיון פרוס (לקראת פסח), פילה מוסר, אדמונית ובורי.
ואיפה קונים? ברשתות השיווק! יחד עם כל הקניות שאנחנו עושים הביתה. לא צריך להתרוצץ לשווקים, לתהות האם הדג טרי, מי ינקה אותו, מה עם הקשקשים, האדרות והעצמות.
כל מגשית מכילה 350-400 גרם של פילה נטו. על כל אריזה יש מתכון קל להכנה ב- 5 דקות! ומתכון נוסף של השף בני סיידא.
מה לגבי המחירים? המחירים הם 40-50 ? למגשית בהתאם לסוג הדג.
במהלך הסדנא בישלנו את הדגים ואכלנו מהם להנאתנו, בישול, טיגון, אפייה… מגוון שיטות ומגוון טעמים!
לגבי הבייבי קרפ ? תהליך הפילוט שלו כולל גם הוצאת העצמות מבשר הדג וזה התאפשר באמצעת מכונה מיוחדת שעוברת ומוציאה את העצמות וחורצת תלמים בבשר בדג מבלי לרסק אותו. חייבים לראות כדי להאמין.
דגים חריפים בסגנון טוניסאי (לפי מתכון של אמא)
מרכיבים (ל-6 מנות) :
· 1 חבילה פילה בייבי קארפ ? דגת הארץ (חתוכים ל-3)
· 1 חבילה פילה אמנון- דגת הארץ (חתוכים ל- 3)
· 3 בצלים קצוצים (שקולפו לפי ה"פטנט" שלי)
· 5 שיני שום כתושות
· פלפל אדום חריף קצוץ (הכמות תלויה במידת החריפות שאתם אוהבים)
· 2-3 כפות שמן זית איכותי
· 2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לריבועים 2X2
· 200 גרם רסק עגבניות
· 2 כפות קימל כתוש במכתש ועלי
· 2 כפות כמון טחון
· כף זרעי כוסברה כתושים מעט.
· מיץ מ- 3 לימונים בשרניים
· כף סוכר + כף דבש
· מלח + פלפל
· פטרוזיליה וכוסברה קצוצה לזרייה על המנה
אופן ההכנה :
1. מטגנים בשמן הזית את הבצלים עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים עוד דקה-שתיים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות ובוחשים עד שהן מתחילות להגיר נוזלים.
4. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ואת מיץ הלימון ובוחשים.
5. ממשיכים לבשל על להבה קטנה, עד לקבלת רוטב סמיך, עשיר והומוגני. בערך שעה.
6. מניחים את חתיכות הדגים (עם העור כלפי מטה) ע"ג הרוטב ויוצקים עליהם מעט רוטב בעזרת כף. מרגע זה אסור לבחוש! כדי לא לרסק את הדגים.
7. מבשלים עוד כ- 10 דקות ומכבים את האש.
8. מניחים לעמוד קצת, לאיחוד הטעמים, מפזרים פטרוזיליה וכוסברה ומגישים לשולחן עם לחם שחור אחיד (או חלה טובה) לספיגת הרוטב, פלחי לימון (אני הגשתי עם לימון כבוש שאמא שלי הכינה), ועוד פלפל חריף…בתאבון!
9. שיהיה חיים וטעים!
הערות והארות:
· מוצרי החברה כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
· אפשר להכין את המנה גם עם פילטים של דגים אחרים כגון בורי.