קינוח – קרם לימון, פירות יער שיכורים ושקדים שזופים

 קרם לימון, פירות יער שיכורים ושקדים שזופים

6 מנות אישיות קטנות (כוסיות בנפח 100 מ"ל)

 

המרכיבים

קרם לימון:

·        3 ביצים גדולות

·        120 גר' סוכר

·        75 מ"ל מיץ לימון

·        גרידה מלימון שלם

·        100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

פירות יער שיכורים:

·        300 גר' פירות יער – קפואים

·        חצי כוס סוכר

·        מיץ מחצי לימון

·        כפית תמצית וניל איכותית

·        חצי כוס יין אדום

שקדים שזופים:

·        3 כפות שקדים פרוסים

·        3 כפות גרנולה (או פירורי עוגיות יין לפסח)

·        20 גר' חמאה

 

אופן ההכנה

1.     קרם לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים ביצים וסוכר ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

 

2.     בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון בסיר קטן. כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות).

 

3.     מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש. מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת, 3-4 דקות, עד שהקרם מסמיך.

 

 

4.  מורידים את הקרם מהאש, מצננים אותו 5-10 דק', ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהקרם חלק ומבריק. מסננים את הקרם וממלאים את כוסיות הקינוח עד לחצי.

 

 

5.     פירות יער שיכורים: מבשלים יחד את כל המרכיבים, עד שפירות היער רכים והרוטב מצומצם. מצננים לחלוטין לפני השימוש.

 

 

6.     שקדים שזופים: מטגנים בזהירות את השקדים והגרנולה (או הפירורים) בחמאה עד להזהבה.

 

 

7.     הרכבת המנה: מעל כל כוס עם קרם מניחים פירות יער שיכורים ומפזרים עליהם את השקדים השזופים.  מקשטים בעלי נענע (לא חובה) ומגישים מיד.

 

הקינוח מבוסס על מתכון של נטלי לוין – oogio.net

תגובות (0)
הוסף תגובה