קרם לימון, פירות יער שיכורים ושקדים שזופים
6 מנות אישיות קטנות (כוסיות בנפח 100 מ"ל)
המרכיבים
קרם לימון:
· 3 ביצים גדולות
· 120 גר' סוכר
· 75 מ"ל מיץ לימון
· גרידה מלימון שלם
· 100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
פירות יער שיכורים:
· 300 גר' פירות יער – קפואים
· חצי כוס סוכר
· מיץ מחצי לימון
· כפית תמצית וניל איכותית
· חצי כוס יין אדום
שקדים שזופים:
· 3 כפות שקדים פרוסים
· 3 כפות גרנולה (או פירורי עוגיות יין לפסח)
· 20 גר' חמאה
אופן ההכנה
1. קרם לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים ביצים וסוכר ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
2. בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון בסיר קטן. כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות).
3. מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש. מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת, 3-4 דקות, עד שהקרם מסמיך.
4. מורידים את הקרם מהאש, מצננים אותו 5-10 דק', ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהקרם חלק ומבריק. מסננים את הקרם וממלאים את כוסיות הקינוח עד לחצי.
5. פירות יער שיכורים: מבשלים יחד את כל המרכיבים, עד שפירות היער רכים והרוטב מצומצם. מצננים לחלוטין לפני השימוש.
6. שקדים שזופים: מטגנים בזהירות את השקדים והגרנולה (או הפירורים) בחמאה עד להזהבה.
7. הרכבת המנה: מעל כל כוס עם קרם מניחים פירות יער שיכורים ומפזרים עליהם את השקדים השזופים. מקשטים בעלי נענע (לא חובה) ומגישים מיד.
הקינוח מבוסס על מתכון של נטלי לוין – oogio.net