יום העצמאות: דגים על האש

ישנם ארבעה סוגי דגים מומלצים לצלייה: דניס , סי בס , מושט ופורל. אלה דגים  ששוקלים בין 0.5 ק"ג ? 1 ק"ג. הם דגים בשרניים וטעימים להפליא.

דגי הסי בס ודניס הינם דגים ים עשירים באומגה 3, לעומתם מושט והפורל הם דגי בריכות (מים מתוקים).

 

לקראת יום העצמאות אני רוצה לתת אלטרנטיבה לבשר, דגים  על האש מאוד מזין ומיוחד. אבל כדי שהדג יצא מוכן וכמובן שלם בצורתו יש כמה פעולות שיש לבצע לפני הנחת הדגים על המנגל.

 

1. כחצי שעה לפני הכנת הדגים כדאי להכניס את הדגים למקפיא ל 30 דק'. כמובן הדג לא יוקפא אך יקבל מכת קור.

2. לאחר הדלקת המנגל יש לתת לגחלים ללחוש אני מציע לאחר הנחת הרשת כדאי להמתין עוד 10 דק' לפני הנחת הדג.

3.מאוד חשוב שהרשת המנגל תהיה משומנת ונקייה.

 

 

 

תיבול הדג ? שמן זית שום טרי מלח .

 

מניחים את הדג ע"ג הרשת וצולים לכל צד כ 6 -7 דק לא יותר. כאשר העצם הראשית נפרדת מבשר הדג הדג מוכן.

בשיטה זו אין צורך בנייר כסף הדג לא ידבק על הרשת. בכל מקרה, כדאי לקנות את הדג שלם וחריצים בצדדים.

 

לא נותר לכם אלא ליהנות.

תגובות (0)
הוסף תגובה