בישול בזול: עוגת בננות ושוקולד חסכונית ומפתיעה

סוף עונת התפוזים. והתותים. והבננות. והקיווי. והפומלות. וכל שאר פירות החורף שאנחנו הולכים להתגעגע אליהם בחודשים הקרובים.

 

עוד ב- Onlife

 

משום מה, יש נטייה להחשיב דווקא את הקיץ כעונת הפירות –  בעיקר בגלל שפירות הולכים מצוין על מצע של חול מהים – אבל אל לנו לקחת כמובן מאליו דווקא את אלו שעושים לנו טוב, ובמקרה הזה מדובר בכל אותם פירות מרובי ויטמין C, שעוזרים לנו לעבור את החורף בשלום (נו, טוב, יחסית). אז דקה לפני שהם מתחפרים עמוק לשנת הקיץ שלהם, הנה מתכונים שיעשו להם כבוד אחרון.

 

סלט תותים וגבינה לסוף האביב

 

מצרכים (לשלוש מנות):

לסלט:

 

חבילת תרד– בשופרסל, חבילה בת 400 גרם תרד עולה 14.99 שקל ואילו במגה היא עולה 10.99 שקל.

 

3 כוסות תותים שטופים וחתוכים לפרוסות –חבילה קטנה של תות שדה עולה בשופרסל 13.99 שקל ובמגה היא עולה שני שקל פחות- 11.99 שקל.

במקרה שכבר לא תמצאו תותים, או שיבוא לכם לגוון, אתם יכולים להמיר אותם בכל פרי אחר, כמו תפוזים, אשכוליות, אגסים ונקטרינות. 

 

3/4 כוס פקאנים – פקאן הוא עסק די יקר: במגה מחירו עומד על 25.99 ל- 200 גרם ואילו בשופרסל אותה הכמות עולה שקל אחד פחות. על מנת להוזיל בעלויות, כדאי לקנות 50 גרם

פקאן במשקל בשווקים, מה שלא יעלה על 10 שקל

 

1/2 כוס גבינת עיזים חתוכה לקוביות –גם גבינות העזים למיניהן הן לרוב לא זולות ומחירן יכול להגיע בקלות ל- 25 שקלים, לכן שימו לב שהרבה פעמים אפשר להחליף אותן בגבינה אחרת.

 

למתכון הזה, למשל, מאוד תתאים גבינת צפתית, שהיא גם יותר זולה וגם יותר קלה מבחינת המרקם והקלוריות, ולכן היא מושלמת לסלט של תחילת הקיץ. את גבינת הצפתית 5 אחוז של פיראוס, באריזה של 200 גרם, אפשר למצוא בשופרסל ב- 14.99 שקל ובמגה ב- 14.54 שקל. אך הגבינה הזולה ביותר שמצאנו כרגע היא של משק צוריאל, שנמצאת במבצע של 12.99 שקל ל- 250 גרם רק ב- PM/AM.  

 

 

לרוטב:

1/4 כוס חומץ בלסמי – לפני שאתם רצים לקנות את מוצרי הבית של הרשתות, כדאי לדעת שלפעמים ההבדלים לא כל כך משמעותיים, למשל במקרה הזה, החומץ הבלסמי של השופרסל עולה 21.99 שקל ל- 500 מ"ל ואילו זה של לה גלו דה או עולה 22.79 שקל לאותה הכמות.

 

1/3 כוס שמן קנולה –פה הפערים כבר הרבה יותר מהותיים: שמן הקנולה של מגה עולה 7.99 שקל בעוד שהבא אחריו מבחינת המחיר (של חברת בריאות-שמן) עולה כבר כפול.

 

1/4 כוס סוכר –על פערי המחיר של הסוכר דיברנו לא פעם, ולשם תזכורת: קילו סוכר לבן של מגה עולה 3.99 שקל בעוד זה של סוגת עולה 10.79 שקל. כמעט פי שלוש.

 

ההכנה:

קולים את השקדים במחבת גדולה לכמה דקות, עד שהם מזהיבים, ומעבירים לצלחת על מנת שלא ימשיכו להתבשל מהחום של האש.

 

בקערה גדולה מערבבים ביחד את התרד והתותים. שמים בצנצנת את החומרים לרוטב ומשקשקים היטב. לחלופין, אפשר לערבב את כל החומרים עם מטרפה, עד שייוצר רוטב אחיד. מוסיפים לסלט את הגבינה, השקדים והרוטב. מערבבים ומגישים.

 

עוגת שוקולד ובננה מהממת

תשכחו מכל עוגות הבננה העלק בריאותיות. שלנו ממש לא מתיימרת להיות כזו.  

 

המצרכים:

לעוגה:

 

2 כוסות סוכר –כבר קנינו קודם.  

 

3/4 1 כוס קמח –הזול ביותר שמצאנו שייך למגה והוא עולה 2.99 שקל לקילו. זה של השופרסל עולה שקל יותר.  

 

3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת –מאוד מפתה לקנות את זו של השחר העולה, במיוחד לאור הפרסומות האחרונות המהללות את ממרח השוקולד של החברה, אבל אם בכל זאת תצליחו להתאפק ולקנות את זו של מגה, תוציאו 8.90 שקל במקום 10.99 שקל.

 

בשופרסל, לעומת זאת, קורה בדיוק ההיפך: אבקת הקקאו שלהם עולה 11.49 שקל בעוד שזו של השחר העולה עולה שקל פחות. 

 

1/2 1 כפית אבקת אפיה – גם פה המוצר של השופרסל הוא לא בהכרח הזול ביותר: עשרה שקיקים של מיימונס עולים 2.79 שקל בעוד שאלו של הרשת עולים 20 אגורות יותר. אבקת האפייה של מגה, לעומת זאת, מצליחה להיות הזולה ביותר גם מבין ההיצע של הרשת וגם באופן כללי – 2.29 שקל לעשרה שקיקים. 

 

1/2 1 כפית אבקת סודה – במגה אפשר למצוא שתי אבקות: האחד של תבליני מימ שבאה בקופסה של 260 גרם ושמחירה 9.99 שקל והשנייה של הרשת ושבאה בשקיק של 50 גרם במחיר 1.99 שקל. אם אתם לא אופים על בסיס שבועי, אתם בהחלט יכולים להתחיל בכמות הזו.

 

1/2 כפית מלח – אם יש בבית.

 

2 ביצים –כדאי לשים לב שגם על הביצים יש לפעמים מבצעים משתלמים. כך, למשל, 12 ביצים לארג' של תנובה נמכרות כעת בשופרסל במחיר של 10.94 שקל, בעוד שאותן הביצים של הרשת עצמה עולות 12.15 שקל ואילו במגה הן עולות 13.25 שקל.

 

2 בננות בינוניות או שלוש קטנות בשלות ומעוכות-  קילו בננות עולה במגה 6.99 שקל, בשופרסל 8.99 שקל ובשוק איפשהו באמצע. מכיוון שאנחנו לא זקוקים לקילו, אלא מקסימום לחצי, נקצה עבור הבננות 4 שקל

 

כוס מים חמים –מהברז.

 

1/2 כוס חלב – כבר ציינו בעבר את פערי המחירים שבין החלב בקרטון לזה שבשקית. עכשיו הפערים הללו גדלו אף יותר הודות למבצע שיש עכשיו בשופרסל על חלב תנובה בשקית: 4.50 שקל לליטר במקום 5 שקלים.   

 

1/2 כוס שמן קנולה – קנינו קודם.  

 

1/2 1 כפית תמצית וניל – ברור שאין כמו תמצית וניל טהור, אבל זו עולה קרוב ל- 24 שקל, בעוד שתמצית הוניל של השופרסל עולה 4.49 שקל ובמגה אפשר לקנות את זו של ארזינא ב- 3.49 שקל.

 

ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בינונית או שתי תבניות אינגליש קייק. שמים בקערה גדולה את הקמח ולתוכו מנפים במסננת את הקקאו (כדי שלא יישארו גושי אבקה).

 

מוסיפים לקערה גם את שאר החומרים היבשים: הסוכר, אבקת הסודה, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

 

בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הבננות. בהדרגה שופכים לקערת החומרים הרטובים גם את המים, החלב, השמן ותמצית הווניל. את הבלילה שנוצרה מעבירים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שנוצרת עיסה אחידה ודלילה. מעבירים לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות.

 

סך הכל לעוגה ולסלט: 119.84  שקל.

 

  

תגובות (0)
הוסף תגובה