ספירולינה וג'ינסנג: מזונות-העל המומלצים

בשבוע הבא תתקיים בארץ סדנה של ד"ר גבריאל קזאנס, מומחה עולמי לריפוי טבעי באמצעות תזונה. ד"ר קזאנס ממליץ על רשימת על של מזונות שיכולים לעזור במגוון רב של מצבי גופניים ונפשיים כאחד.  

 

עוד ב- Onlife

הרשימה כוללת מזונות על טבעיים שייחודם בכך שהם נוגדי חימצון, בעלי סגולות פרובייטיות ומוגדרים כצמחים אדפטוגנים – משפרים את היכולת הפיזית והמנטלית, ומטרתם לעזור לגוף להתמודד במצבים שונים שגורמים למחלות.

 

בראש טבלת מזונות העל על פי ד"ר קאזנס מצויים:

  • פולן דבורים, המורכב מאבקנים של פרחים ומהווה מקור עשיר למינרלים. פולן דבורים נחשב כמקור מזון בעל תכונות נוגדות חימצון משמעותיות. הוא משפר את בריאות הלב, הערמונית, מערכת החיסון, מערכת העצבים, בעיות עור, דלקות פרקים ועוד.

 

  • ויטמין C, המופק באופן טבעי מפירות וצמחים.

 

  • גוג'י בריס, הנראים כמו צימוקים אדומים והם נוגדי חימצון חזקים.

 

  • אצה כחולה ירוקה המכילה מינרלים ואומגה 3 צמחי. האצה משפיעה על בלוטת האצטרובל במוח ויש לה תכונות אנטי אייג'נג המשפיעות על העור והשיער. כמו כן, אצה ירוקה כחולה מכילה נוגדי חימצון, מחזקת את המערכת החיסונית, משפרת את תהליך העיכול, מפחיתה כאבי ראש בעלת תכונות של התחדשות כללית.

 

  • מאקה, ירק מאכל בצורת פקעת, הדומה לגזר, בצבע צהוב-סגול, שאינו מאבד מערכו התזונתי גם אחרי שעבר יבוש. המאקה יעיל כנגד סימפטומים של גיל המעבר, עייפות ובעל השפעה מיטיבה על התפקוד המיני.

 

  • ספירולינה, סוג של אצה זעירה ירוקה  המהווה מקור טוב לחלבון מן הצומח. הספירולינה מעוררת ומשמרת את תפקוד מערכת החיסון ומועילה לבריאות הלב.