תזונה נכונה: חטיף נגד כולסטרול, שמאזן ג'אנק פוד

מחקר אמריקאי שעתיד להתפרסם באוגוסט הקרוב מבטיח כי גם אם אכלתם כל החיים ג'אנק פוד, שבועיים בלבד יספיקו לגוף להחזיר את האיזון התזונתי, אם רק תאכלו את חטיף ה – CHORI בר.

 

עוד ב- Onlife

 

החטיף הוא פרי מחקר אמריקאי של כמעט 10 שנים של מדענים מהמרכז לתזונה ומטבוליזם מבית החולים לילדים באוקלנד, קליפורניה, ארה"ב, ובראשם זוכה פרס המדע הלאומי של ארה"ב, הרופא והחוקר ד"ר ברוס איימס.

 

ד"ר איימס וחוקרים מיחידת המחקר של מזונות מעובדים במשרד החקלאות של ארה"ב והמינהל למחקר חקלאי באולבני, קליפורניה, יפרסמו את דוח המחקר הראשון על ה-  CHORIבאוגוסט הקרוב, אולם תקציר של המחקר פורסם כבר השבוע.

 

על פי נתונים ראשונים, מדובר בחטיף המבוסס על פירות, עשיר בסיבים תזונתיים, בעל תכונות כמו איזון כולסטרול, שיפור מדדים ביולוגיים הקשורים למחלות לב וכלי דם, והעלאת רמת ההגנה של הגוף. וכל זאת רק ב – 110 קלוריות.

 

"תזונה המבוססת על צריכה נמוכה של ויטמינים ומינרלים נפוצה בארה"ב", אומר ד"ר איימס,  "לאחר שנים של לימוד ומחקר של תהליכים המתרחשים בין ויטמינים ומינרלים עם תהליכים מטבוליים, השתכנעתי כי ליקויים בתזונה עשויים להוות אחד הגורמים לחוסר איזון מטבולי המגבירים את הסיכון למחלות הקשורות להשמנה והזדקנות כגון סוכרת, סרטן ומחלות לב".

מסייע למערכת העיכול ותורם לאיזון מטבולי

השלב הראשון  החל ב- 2003 כאשר ד"ר איימס פיתח חטיף דל קלוריות שמטרתו להשפיע על מערכת העיכול ועל בריאות המעיים, שכלל ויטמינים ומינרלים לאיזון מטבולי, אולם החטיף היה בלתי אכיל. מאז נעשו כ 11- מחקרים נוספים במטרה לשפר את מרכיבי הטעם של החטיף. מתברר כי השיפור בטעם הוביל לגילוי השפעות ביולוגיות מפתיעות נוספות.

 

החוקרים מפרסמים שתי דוגמאות לשינויים הביולוגיים שהתרחשו כתוצאה מאכילת החטיף:

 

  • העלאת ערכי ה – HDL יחד עם ירידת ערכי ההומוציסטאין – הומוציסטאין היא חומצה אמינו החיונית לתהליכי הבנייה של הגוף. כאשר ערכיה גבוהים היא עלולה לגרום למחלות רבות כמו מחלות לב וכלי דם, סוכרת, אלצהיימר, קולטיס, קרוהן, הפלות ועוד. לדברי החוקרים,  דיאטות המקושרות לבריאות הלב דורשות באופן עקבי עלייה בערכי HDL, כמו למשל בדיאטה הים תיכונית. נראה ש- CHORI בר משלב היבטים של תזונה ים תיכונית עם דפוס פעיל של חומצה פולית, חומצה הנדרשת במטרה לשמר את ערכי ההומוציסטאין ברמה בריאה.

 

  • רמת גלוטתיון – פפטיד, חומצה אמינו ונוגד חימצון המהווה מרכיב חשוב במניעת סטרס חמצני. רמת הגלוטתיון בגוף יורדת עם הגיל וכתוצאה ממחלות שונות. בשוק קיימות מספר תרופות אשר עשויות לעלות את הגלוטתיון, אולם במחקר נראה כי לחטיף יש השפעה חיובית על חומצה אמינו בתזונה של שבועיים. 

 

במקביל לפיתוח החטיף המדובר, פותחו שני חטיפים נוספים אשר משפיעים על עמידות לאינסולין, דלקות ואלמנטים נוספים של חילוף חומרים בעזרת שומנים בדם. במהלך המחקרים שעדיין ממשיכים, מושקעים מאמצים  במטרה לשלב את תכונות שלושת החטיפים לתוך חטיף אחד.

 

גלית גרוס, תזונאית קלינית המתמחת בהקניית הרגלי אכילה נכונים, אומרת בתגובה לנתונים, כי מדובר במחקר מרשים. "אין ספק שהמדע מתקדם ומאפשר לנו לתת מענה לבעיות רבות מהר יותר.עד שנוכל לקנות את החטיף בחנויות ולשפר את הבריאות שלנו במהירות, יעבור זמן, אבל הפיתוח בהחלט מעודד".

 

גרוס מוסיפה: "בכל מקרה אני ממליצה לא לחפש נוסחאות או מאכלי קסם, כי עדיין אין אלטרנטיבה אמיתית לפירות, ירקות, סיבים תזונתיים, דגנים מלאים המלווים בפעילות גופנית. לא לבריאות שלנו, לא לתזונה ולא לנפש".

תגובות (0)
הוסף תגובה