בישול בזול: מנות גבינה מקוריות לשבועות

בעוד שלכל שאר החגים יש שירים לשיר והגדות לקרוא, חג שבועות הוא החג שאותו מעבירים בתחרות – סמויה יותר או פחות – על הפשטידה הנבחרת. סביר להניח שגם זכרונות הילדות שלכם משבועות מסתכמים בלחץ מסיבי מצד הדודות להכריע איזו פשטידה הכי אהבתם, למה התירס טובה יותר מהפטריות ועד כמה היא הצליחה להתעלות על התרד מהשנה שעברה.

 

עוד ב- Onlife

כדי שגם אתם לא תמצאו את עצמכם כמו אותן דודות הששות אלי קרב, מצאנו עבורכם פיתרון מושלם – לצאת מהמשחק. להשאיר את הפשטידות לבשלנים האחרים, ולהביא לאירועים מנות מקוריות שיגנבו את ההצגה. מובן  גם שגניבת הצגה לא חייבת להיות יקרה, בדיוק כמו שקורה בשני המתכונים הבאים, אותם נידב לנו השף ובעל הקייטרינג, פבל קפלן.

 

 

מאפה מנגולד בצל וגבינת פטה

הגרסה המעניינת והמשודרגת לפשטידה

מצרכים:

 

לבצק:

 

  • 2 כוסות קמח: כפי שכבר ציינו לא פעם, כדאי לשים לב שלרשתות הגדולות יש קמח מלייבל פרטי שיכול להיות זול בצורה משמעותית מקמחים של חברות אחרות. כך, למשל, הקמח של השופרסל עולה 3.99 שקל וזה של מגה 2.99 שקל, בעוד שסוגי קמח אחרים עלולים לעלות אפילו כפול.

 

  • 180 מ"ל שמן קנולה: גם בנגזרת השמן קיימים פערים משמעותיים: בעוד שהשמן של מגה עולה 8.99 שקל (בכלל עכשיו הוא במבצע של שלושה בקבוקים ב- 23.99 שקל, אבל זו כמות שנועדה לטגן לביבות וסופגניות ופחות כדי לאפות פשטידות ועוגות גבינה), שמן הקנולה של מילומור עולה 13.49 שקל, ואילו מחירו של שמן עץ הזית מגיע כבר ל- 16.79 שקל. השמן של השופרסל זול אף יותר מזה של מגה, ומחירו עומד על 7.99 שקל.  

 

  • 180 מ"ל מים קרים.

 

  • 1 כפית אבקת אפייה: אמנם לא מדובר במצרך שהוא יקר במיוחד, אבל גם בו אפשר לחסוך. כך, למשל, אבקת אפייה של הנמל עולה במגה 3.49 שקל, בעוד שזו של הרשת עולה 2.99 שקל. זה גם המחיר של אבקת האפייה של השופרסל, אבל שם אפשר למצוא גם את האבקה של מיימונס, שמשום מה עולה פחות – 2.79 שקל

 

  • 1/2 כפית מלח.

 

למילוי:

  • 1 חבילה עלי מנגולד שטופים ומופרדים : גם פה השופרסל זול יותר – 6.99 שקל לחבילה, לעומת 7.99 שקל במגה.  

 

  • שן שום קצוצה: אם אתם משתמשים בשום על בסיס קבוע, כנראה שמגשי השום הכתוש יהיו המשתלמים ביותר עבורכם, שכן בעוד שמגש כזה של מגה עולה 7.99 שקל, רבעיית שום טרי עולה שקל יותר. מכיוון שהפעם אין לנו צורך בכמות גדולה, אפשר להסתפק בהחלט בשום בודד, שלא יעלה יותר מ- 3 שקל

 

  • 2 כפות שמן זית: אם אין לכם שמן זית בבית ואתם מחפשים איך להוזיל את המתכון עוד קצת, אתם בהחלט יכולים להשתמש גם בשתי קוביות חמאה, כמו זו של תנובה שעולה 3.70 שקל.  

 

  • 1 בצל סגול חתוך לפלחים : קילו בצל סגול עולה גם בשוק וגם בסופרים בסביבות ה- 6.80 שקל לקילו. לכן, 2 שקל יספיקו לנו בהחלט.

 

  •  220 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות : קופסה אחת של 250 גרם (בניגוד לקופסאות של ה- 200 גרם). לכן, האופציה הזולה ביותר עבורנו היא גבינת הפטה 5 אחוז שומן של צוריאל, שעולה 19.59 שקל. אם מאיזושהי סיבה אתם מעוניינים להשמין את המנה, אתם יכולים לבחור בפטה של פיראוס, עם עשרים אחוז שומן, שעולה 25.29 שקל ל- 250 גרם. 

 

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

 

 

ההכנה:

הבצק:

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהם נאספים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר לפחות לחצי שעה.

 

למילוי:

על מחבת רחבה, מחממים מעט את שמן הזית/החמאה ומניחים בעדינות את עלי המנגולד והשום. מאדים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהעלים מתרככים. ממליחים, מפלפליםומסננים.אופים בתנור את הבצל עם מעט שמן זית ולימון, עד שיתרכך.

 

לחילופין, אפשר לטגן אותו במחבת עם מעט שמן זית (או החמאה), מלח ופלפל שחור. כשהוא מוכן, מעבירים את כל חומרי המילוי לקערה ומערבבים בעדינות. מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל 20 על 35 ס"מ. מסדרים במרכז את המילוי ומקפלים את הבצק, כך שיכסה את הכל המילוי ויעניק למנה מראה של כיכר לחם. מורחים מעל ביצה ומכניסים לתנור.אופים כ- 30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות.

 

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם הרבה פלפל שחור.

 

שיפודי מוצרלה ועגבניות שרי

נשנוש שבועות האולטימטיבי, שמתאים גם לאחרון מאותגרי הבישול

 

 

המצרכים:

  • 250 גרם בייבי מוצרלה: במגה אפשר למצוא בייבי מוצרלה שלגד בשני אופנים: קופסה של 150 גרם שעולה 14.29 שקל (שכעת במבצע שלישי חינם, מה שלא עוזר לנו), או במשקל, במחיר של 88 שקל לקילו, כלומר 22 שקל ל- 250 גרם. בשופרסל אמנם קיים אותו המבצע, אבל המחירים קצת יותר גבוהים: על קופסת המוצרלה של גד תשלמו 18.40 שקל ועל המוצרלה במשקל 90.90 שקל לקילו. 

 

  • צרור בזיליקום טרי: 5.99 שקל עבור חבילה בשופרסל, ואילו במגה שקל יותר.

 

  • 1/2 קילו עגבניות שרי עגולות שטפות ויבשות: בסביבות 8 שקל.

 

  • שמן זית: האופציות הזולות ביותר בשתי הרשתות, אלו דווקא השמנים בתוספת טעמים. במגה, הזול ביותר הוא זה של יד מרדכי, שמגיע בטעמים כדוגמת עשבי התיבול, ושמחירו 19.90 שקל ל- 250 מ"ל. בשופרסל יהיה זה שמן הזית של זיתא, עם טעמים כמו בזיליקום או זעתר, שעולים 17.99 שקל לאותה הכמות.

 

  • אם בכל זאת חשקה נפשכם בשמן זית רגיל ונייטרלי (כפי שאנחנו מעדיפים), לכו על השמן של זיתולה, שעולה במגה 21.29 שקל. מלבד המחיר הנוח, הוא גם מגיע בבקבוק של 750 מ"ל, ולכן הוא המשתלם ביותר.

 

  • חומץ בלסמי: בשופרסל אפשר למצוא את החומץ של הרשת, שמחירו 21.99 שקל. אבל שימו לב שאם אתם חברי מועדון, אתם יכולים לרכוש כעת את החומץ של גיאקובסי בעשרים וחמישה אחוזי הנחה, מה שיצא לכם 18.69 שקל – הזול ביותר שמצאנו.  

 

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס: אם יש לכם בבית. אם לא – גם מלח ופלפל רגילים יעשו את העבודה.

 

  • שיפודי יקיטורי: את השיפודים הללו אפשר למצוא בחניות אסיאתיות, אבל מי שאין לו את הזמן והיכולת, יכול לקנות שיפודי עץ דקים רגילים, שברוב המקומות עולים עד 5 שקל. במקרה כזה, רצוי לחתוך את השיפודים לחצי.

 

ההכנה:

חוצים את עגבנית השרי לשניים, משפדים חצי אחד ומיד אחריו משפדים עלה בזיליקום. אחר כך משפדים כדור מוצרלה ואחריו שוב עלה בזיליקום, ולבסוף משפדים גם את החצי של עגבנית השרי.מסדרים את השיפודים על הצלחת מאורכת, ממליחים ומפלפלים, מזלפים מעל שמן זית ומטפטפים חומץ בלסמי.וזהו. 

 

את השיפודים ניתן לעשות כמה שעות לפני ההגשה, אבל לטבל בסמוך להגשה.

תגובות (0)
הוסף תגובה