ג'אנק פוד או תזונה בריאה: אפליקציה חדשה עוקבת אחריכם

אנחנו אולי חושבים שאנחנו אוכלים בצורה בריאה, שיש התעוררות עולמית וניסיון אמיתי לאכול בריא יותר. אולם נתונים חדשים שמתפרסמים בעולם מראים שלא משנה היכן אנחנו גרים – יפן, ארצות הברית, צרפת, ישראל או שוודיה, ככל שהשעה מאוחרת יותר, אנחנו אוכלים יותר ג'אנק פוד. החברה אספה נתונים שהתקבלו על ידי משתמשי אפליקציה חדשה באייפון, במשך חמישה חודשים, ועקבה אחר חצי מיליון ארוחות בכ-50 מדינות ברחבי העולם.

 

עוד ב- Onlife

 

הנתונים המפתיעים מראים שישנו דימיון עצום בין תושבי העולם: רובנו מתחילים את הבוקר עם הקפדה על התזונה שלנו – להתחיל את היום בריא – אבל ככל שיורד הלילה והשעה מאוחרת, המפה נצבעת באדום, כלומר גלשנו לג'אנק ולזבל. הילה לאור, דיאטנית קלינית, מסבירה כי בזמן שבבוקר יש לנו יותר כח להתמודד עם "פיתויים", ככל שהזמן עובר, והלילה מגיע, כוח ההתנגדות וכוח הרצון שלנו יורד ואנחנו נכנעים לחטיפים מנחמים.

 

"באוכל יש הרבה פעמים אלמנט מנחם. אנחנו כבר מזמן לא אוכלים כי אנחנו רעבים, אנחנו אוכלים כי היה לנו יום קשה בעבודה, כי הילדים נרדמו ויש רגע שקט, כי עצוב, כי טוב, כי אנחנו נפגשים עם חברים או יוצאים לבלות, ואם זה קורה בלילה יש תחושה שמותר לשחרר את הרסן".

 

תוצאות המחקר פורסמו על ידי חברת Massive Health  חברת סטארט אפ אשר מלבד אתר אינטרנט צבעוני ועשיר בנתונים, סיכומים והמלצות, מפעילה גם אפליקציה בשם – The Eatery לתזונה בריאה לטלפונים חכמים.

 

האפליקציה מאפשרת לצלם ולדרג את המאכלים שכולנו אוכלים ביומיום, לקבל הערות או המלצות למאכלים בריאים, להכין רשימות שבועיות, גרפים, לדרג, לשתף חברים ולקחת חלק במסד הנתונים העולמי במטרה לעבור לתזונה בריאה. באתר קיימת מפה עולמית אינטראקטיבית בה ניתן לעקוב אחרי שינוי הצבעים, בהתאם לשעות היום, כאשר ירוק מסמל תזונה בריא ואדום – ג'אנק פוד.

 

 

 

ג'אנק פוד: המאכל של הלילה

אזה רסקין, מייסד האתר מסביר: "אנחנו לא יכולים להסביר למה זה קורה. אנחנו יכולים רק להסיק מסקנות ולשער השערות מלומדות. אנחנו רואים שככל שחולפות השעות יש ירידה כללית של כמעט 2% בשעה, מהבוקר, בתזונה הבריאה. זה נכון גם בטוקיו כמו שזה בסן פרנסיסקו או בסן פאולו וזה יכול ללמד אותנו משהו מהותי על הדרך שבה אנשים מקבלים החלטות בנוגע לאוכל".

 

באתר ניתן למצוא גם התיחסות לתפיסות שלנו לגבי האוכל שאנחנו אוכלים: מסתבר שאנחנו מיחסים לאוכל של אנשים אחרים תכונות פחות בריאות מאשר לאוכל שאנחנו בעצמנו אוכלים. לפי הנתונים 72% מהמשתמשים באפליקצית הדירוג ידרגו את הפיצה של חברם לשולחן כבריאה פחות מאשר אותה פיצה עצמה שנאכלת על ידם.

 

עוד עולה מהנתונים שאנשים בעלי הגבלה תזונתית מסוימת, כמו למשל צמחוניים, יאכלו ב- 21.9% בריא יותר מאלה ללא הגבלה תזונתית כלל.

 

המזון הכי פופולרי בעולם

היום המסוים בשבוע והמיקום של הארוחה שלנו – משפיע על ההחלטה מה לאכול. כך למשל, עולה מהנתונים כי ארוחות סוף השבוע בריאות בכ – 10% פחות מארוחות המשפחתיות, כי הן מכילות יותר עוגות, קרואסונים, המבורגרים ובירה.

 

כלומר, כדי להתחיל לאכול בריא, מומלץ לאכול יותר בבית:  76% מהמדרגים באתר אוכלים את מרבית הארוחות שלהם בחוץ. אלה שאכלו בבית אכלו קרוב ל 13% בריא יותר מול הסועדים מחוץ לבית. ממצא משעשע נוסף שהתגלה הוא שהמזון הפופלרי ביותר בעולם הוא סלט, אוחריו לפי הסדר, עוף, גבינה, אורז, תה, קפה,חלב, ביצים, תפוח, מרק, יוגורט ולחם.

 

המשפיעים העיקריים על בחירות האוכל שלנו הם החברים שלנו, כמעט ב – 35% מהמקרים אנחנו בוחרים את האוכל שלנו לפי מה שחברנו לשולחן בוחרים. ההסבר לעובדה הזו טמון, כנראה, בקשר הנפשי, הרגשי והפסיכולוגי. "האוכל מתקשר אצל רבים ברבדים עמוקים הרבה יותר", מסבירה לאור ומסכמת, "המעבר לתזונה בריאה מלווה בדרך כלל בשינוי תודעתי, "זה לא מספיק רק לדעת שצריך לאכול בריא, צריך גם להאמין, לרצות ולהתכוון".

תגובות (0)
הוסף תגובה