קולפנים – פותח

 

לחלק מהפירות והירקות בעולמנו יש פטנטים משלהם:
 

הבננה מגיעה עם מערכת קילוף חכמה וידית אחיזה. הפסיפלורה באה קומפלט עם שתי קעריות קטנטנות. את רוב הפירות והירקות אנחנו אוכלים לאחר שטיפה, כמו שהם, בתקווה שלא ריססו אותם יותר מדי.

 

עם זאת, ירקות רבים אחרים זקוקים לשיוף קל לפני אכילה.

 

פעם היה מעט אוכל בעולם, ומי שלא קילף בזהירות – אכל פחות. כך שבאופן טבעי נוצרה מיומנות קילוף ירקות חסכנית בסכין.

 

קולפן הירקות נולד אי שם במאה ה-19 יחד עם אפליקציות מטבחיות אחרות. במסגרת החגיגה הזו הומצאו קולפנים אנדמיים לירקות או לפירות ספציפיים, בהם קולפן להסרת גרעיני התירס מהקלח ומחרטה ידנית לקילוף תפוחי עץ. את הפריצה הרצינית שלו למטבח עשה הקולפן שלנו באמצע המאה ה-20.

 

בדקנו יעילות ונוחות של 9 קולפנים, והממצאים לפניכם.

תגובות (0)
הוסף תגובה