חנוכה עם טוויסט

חנוכה עם טוויסט…

לכבוד חג החנוכה המתקרב ובא

ענת ואן דר ואלט – השפית של חברת "שפע קייטרינג"

מציעה מתכון לספינג' מרוקאי אסלי וגם לסופגניות חמימות בפונדו שוקולד לבן מתוק וטעים

 

סופגניות בפונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר                    

רכיבים:

 לסופגניות:

 3  כוסות קמח מנופה
25  גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
4  כפות סוכר
1  כפית מלח
 2 ביצים
3  כפות שמן
1/2-3/4  כוס מים חמימים
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
גרידה מלימון אחד

לפונדו:

50 גרם חמאה

שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד לבן

פרוסת ג'ינג'ר קצוצה

גרידת לימון

תוספת אפשרית: שתי כפות ברנדי

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ויוצרים גומה.
מוסיפים את הביצים, השמן, הג'ינג'ר וגרידת הלימון ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.

מתפיחים עד להכפלת נפח.

מרדדים לעלה בעובי סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

משהים להתפחה על משטח משומן למשך 20 דקות בערך.

מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר, לחום בינוני ומכניסים לתוך השמן כמה סופגניות עם הצד המעוגל כלפי מטה. מטגנים עד שצד אחד שחום והופכים את הסופגניות לטיגון עד שגם הצד השני שחום ויפה.

מניחים להתקרר על גבי מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן.
מגישים את הסופגניות לצד הפונדו.

  

ספינג'                                             

רכיבים:

1 ק"ג קמח

30 גרם שמרים יבשים

700 מ"ל מים

3 כפות גדושות של סוכר

כף גדושה מלח

1/4 כוס חומץ

אופן ההכנה:

שופכים את הקמח לקערה עם המלח והסוכר. יוצרים במרכז התערובת גומה ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק רך למגע, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. לשים את כל החומרים ביחד ומוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק נהייה דביק.

יוצרים כדור בגודל פינג-פונג וקורצים בו חור עד לקבלת צורת טבעת ומכניסים לטיגון בשמן עמוק.

לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר/ דבש.

 

 המתכון  באדיבות חברת "שפע" 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה