יש לי פז"מ של קרוב ל-13 שנה בחגיגת מסיבות חנוכה בגני ילדים, בבתי ספר ועד הדלקת נרות במתנ"ס השכונתי. אני מכירה בע"פ את הכוריאוגרפיה של 'נר לי דקיק', ואת האור האולטרא סגולי הנדלק עם ניגון השיר 'באנו חושך לגרש'. לפינאלה, מגיע 'טקס הכיבוד': סופגניות טבולות בשמן עם זיגוג אבקת סוכר וריבת התות המסורתית. וכאן מגיעה שאלת הסופגנייה והריבה.
נכון שאני לא 'מינה צמח', אבל בהערכה גסה כרבע מהילדים מנידים בכל מסיבה את הראש בשלילה "לא אוהב ריבה" ואותם ארגזי קרטון עם סופגניות, נותרים בשיממונם ובשמנוניותם.
לא אחת, הצעתי לגננות ל'שדרג' את טעמי הסופגניות עם מילויים מצוינים וציפויים החביבים על הילדים כמו: ציפוי שוקולד עם סוכריות ונעניתי בשלילה בשל העלות הגבוהה. עלות גבוהה?! אם כל הורה היה מוסיף שקל ובמקביל הרשתות המציעות מילויים שילדים אוהבים היו מפחיתות את העלות בשקל כשמדובר ב-60 סופגניות לכל הפחות, היה כאן WinWin. אז אולי הגיע הזמן להשתדרג. ולקנות למסיבות סופגניות שיהיו גם אכילות ולומר 'שהחיינו' גם בעניין זה.
סופגניות מקונדטוריית מתוקה
בינתיים קבלו סופגניות עם המילויים הכי מקורים והציפויים הכי מעניינים, ונראה אם אתם והילדוד'ס עומדים בפיתוי ואף מילה לדיאטנית.
המפתיעות
בביסקוטי השיקו סופגניות בהשראת טעמי העוגות הקלאסיות: טריקולד, טירמיסו, עוגת היער השחור ועד עוגת הגבינה הפופולארית עם ציפוי פרורים. הצאצאים עפו על סופגניית הטריקולד- במילוי קרם שוקולד מריר ושוקולד לבן בציפוי גנאש שוקולד חלב ועל הציפוי של סופגניית עוגה גבינה פירורים במילוי קרם גבינה. הסופגנייה שהפתיעה אותנו -המבוגרים- בטעמה המתקתק, המעודן והלא מוגזם היא: סופגניית היער השחור- במילוי קרם שוקולד לבן, זיגוג שוקולד מריר ודובדבני אמרנה. (8 ש"ח). טל' : 03-5704015/8.
הצאצא אמר את דברו- ביסקוטי
המקוריות
ביסטרו 'לחם יין' ביהוד בחרה למלא את הסופגניות בפירות חורפיים כמו: בננה ותפוחים במילויי מוס ובציפויים מעודנים וגם במילוי של פירות חמצמצים כמו:לימון וחמוציות. הגרגרנים הקטנים העדיפו סופגנייה בציפוי שוקולד מריר ממולאת בקרם שוקולדי (7 ש"ח). הציפוי הממכר והמילוי הטעים סחטה מהם קריאת התפעלות: 'איזו סופגנייה פגז', בהשראת 'עמוד ענן'. בנבחרת הפותחת של הקולקציה הפירותית בהתאם לבלוטות הטעם והחיך של 'המבוגרים שחבורה': סופגניית תפוחים במילוי תפוחים טריים מקורמלים בתוספת קינמון, ומעליה אבקת סוכר ופרוסת תפוח אפוי, שהייתה מושלמת ובעיקר לא מתוקה מידי (7 ש"ח). גם סופגניית התפוז עם מילוי מוס שוקולד חלב ותפוז, בציפוי שוקולד מריר עם עיטורי גרידת תפוז טרי, התגלתה כשילוב מוצלח של מתקתקות עם מרירות עדינה (7 ש"ח)
טל': 03-6321793
.
מתקתקות עם מרירות עדינה
הטוויסטיות
קונדיטורית 'מתוקה' מסרבת לוותר על סופגניית התות הקלאסית, אבל הפעם התווספו לה טוויסטים מיוחדים. סופגניית תות סברינה עם ציפוי קרם וניל, קצפת ותות טרי (8 ש"ח) הפכה לפייבוריט בקרב הילדים, בזכות הציפוי המתקתק והקצפתי. הטועמים המבוגרים התענגו על סופגניית תותים בשמנת עם מילוי תותים, שמנת וגבינת מסקרפונה (8 ש"ח). הילדודס' גם עפו על לביבות הלטקעס, (לפני כן יש צורך לספוג את עודפי השומן הרבים על נייר סופג)
אנחנו פחות התחברנו ללטקעס ואהבנו את הקרוקטים- כדורי פירה תפוחי אדמה עם בצל וגבינת פרמזן, בציפוי פנקו . הלביבות מגיעות עם יוגורט נענע שפחות מתאים לבלוטות הטעם של הילדים. מגש של 10 לטקעס ו- 5 קרוקטים + מטבל יוגורט נענע ? 49 ?. מתוקה ROOMSERVICE
טל': 1-700-723-723
הראויות
בקונדיטוריית 'בן עמי', בחרו במילויים של ריבות, מרמלדות ומרקחות מיוחדות. הצאצאים התלהבו מסופגנייה במילוי שוקולד (6 ?), כמה צפוי!!! בעיקר בזכות המילוי הנדיב שלאחר חימום קל בתנור הפכה עבורם ל'סופגניית שוקולד חמה'. גם מילוי ריבת החלב זכה לתשבוחות אצל המבקרים הקטנטנים בזכות הציפוי היפה והמילוי הטעים. הסופגניות שלא עוררו התלהבות אצל הילדים היו: מילוי מרמלדת פירות הדר (8 ש"ח) ומילוי קרם לימון, שהיו ערבות למבוגרים. http://www.benami.co.il/
השוקולדיות
בקונדיטוריית שמו הצאצאים ליקקו את כל ה'שוקולדיות' שהיו מעודנות בטעמן, עם ציפוי יפה וטעים. המראה המגרה פיתה את הילדים, אבל גם הבצק האיכותי והמילוי הנדיב פעלו כאן בסינרגיה מושלמת. חוצמזה, תמצאו כאן גם את הקלאסיות במילוי ריבת תות שדה או ריבת משמש.
צילום: דן לב
הביתיות
אם אתם נמנים על אלו שנהנים מחדוות היצירה במטבח והכנת סופגניות עבורכם היא 'ריפוי בעיסוק', קבלו 'קיצורי דרך' בהכנת סופגניות לחג: קמח שמרים, המדלג על שלב מינון השמרים והוספתם לבלילה, כאן השמרים כבר בתוך הקמח. קמח השמרים החדש, מעורר את החשק דווקא לחלות שבת , מעורר את החשק דווקא לחלות שבת מתוקות. אני אישית, גם אחרי 'קיצורי דרך' מוצאת תמיד שמשהו התפקשש לי. -:)
צילום: סטודיו אסם
האפויות
אם אתם ממש לא בעניין של סיר עם שמן עמוק רותח שמשאיר שובל של 'שפריצים' על הקיר וכתמי שמן על הכיריים, שלא לדבר על הצרבת, תמיד קיימת אופציית הסופגניות אפויות. וכאלו תמצאו בשפע. מצאתי מתכון שקיבל גם דירוג גבוה מהגולשים. http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1954
אפרופו סופגניות בתנור, לאחרונה הוזמנתי לפרזנטציה שערכה קבוצת 'ראלקו' לרגל ההשקה של מוצרי חשמל למטבח של המותג האיטלקי ZANUSSI. במהלך ההשקה, הוצגו תנורים עם פונקצית ניקוי עצמי אוטומטי.
מאחר ואני לא בדיוק אופה סדרתית למעט עוף בתנור עם תפוחי אדמה וכבד לצלייה, זנוסי חידשו לי בעניין זה. למעשה, רק עצם המחשבה על ניקוי התנור עם סקוטש וריחו החריף של מסיר השומנים 'סנט מוריץ', מורידה לי באחת את החשק לאפייה. מעניין לדעת עד כמה אותה פונקציה של 'ניקוי עצמי' יעילה, והאם אכן שווה לשלם מחיר גבוה יותר עבור אותה תוספת ש'תופסת' או שלא…. פונה אליכם כחברי 'חכמת ההמונים' האם הפונקציה זו משתלמת ?! מחכה לתשובתכם/ן.
צילום: יחסי ציבור
מעות לחג
כנראה שאת חנוכה הילדים מאוד אוהבים, לא רק בגלל הסופגניות והלביבות הספוגות בשמן, אלא גם בזכות החופשה מהגן ובעיקר מביה"ס וגם בגלל אותה מסורת של 'מעות חנוכה'. שימו לב, להדגשה של המילה 'מעות', בהגדרה המילונית של אבן-שושן מעות שווה: מטבע, כסף קטן. כלומר בשווי מועט ולא במאות שקלים. כשמדובר בדרדקים, המשוואה היא פשוטה. הקטנטנים יהיו מרוצים כמעט מכל מתנה, ובוודאי שלא יחשבו שמה שיותר יקר, יותר טוב עבורם. קנו להם מארזי חג מתוקים שעולים בין 10-20 ש"ח עם סביבונים וממתקים ועשיתם להם את החג. ממגוון המארזים אני מעדיפה מארז קופת החיסכון עם מיני ממתקים וסביבונים מאשר את מארזי הקרטון. עם הוצאת הממתקים, שלשלו לתוכה כמה מעות ו'על הדרך' אפשר להתחיל ובשיעור פיננסי קצרצר אודות חיסכון ואפשר גם לספר ש…'כסף לא גדל על העצים 'וגם לא על החנוכיות.
מארז קופת חיסכון של עלית שטראוס צילום: סטודיו שטראוס
אם אתם בעניין של מתנות בחג, תקציב של עד 50 ש"ח הוא בהחלט הולם למציאת משחק מוצלח ולא יקר. תנו לקטנטנים מכונית משטרה, אמבולנס, טרקטור וכל רכב אחר וקניתם את עולמכם בפחות מ-50 שקלים, ויש לא מעט מכוניות משחק בסכומים כאלו.
מכונית משחק של WLLY של 'צעצועי מוטי', 39 ש"ח צילום: יחסי ציבור
עניין 'מעות חנוכה' הופך לבעייתי במיוחד, ככל שהילדים גדלים וגם נס 'פח השמן' לא יעזור לכם כאן. החנוכה, היא סיבה חגיגית לסחיטה. הם רוצים את הלהיטים, אבל בעיקר את מה שיש לחברים, 'כי הדשא של החבר טוב יותר'. מה שעצוב הוא: שככל שהם גדלים, הרצון למשחקי קופסא הולך וקטן, תנו להם רק אייפון, אייפד והכול יסתדר.
אחד המשחקים שאינו חדש, אבל גם לא ג'אדטי והילדים הגדולים יותר יכולים לבלות עמו שעות הוא:הבאטל סטרייקר. מדובר במשחק פעולה שמציב זירת קרבות של משגרים ולוחמי סטרייקר דמויי סביבון. הילד המנצח הוא לוחם הסטרייקר שממשיך להסתובב בזירה. אם אתם הורים שגם אוהבים משחקים שמעניקים לכם שעות של שחרור ופחות קריאות של 'משעמם לי' בחופש, המשחק הזה הוא גם בשבילכם -:) 80 ש"ח.
ללינק לסרטון באטל סטרייקר לחצו כאן
באטל סטרייקר של אלפיט טויס צילום יחסי ציבור