אתמול בערב (ראשון) התקיים ערב הפתיחה של Gindi TLV Fashion Week או "שבוע האופנה הישראלי" (השני) בניצוחו של המפיק מוטי רייף ועם העזרה של משרד היח"צ המצטיין של רני רהב.
האירוע שפתח את שבוע האופנה בקול תרועה רמה ומגלמונית – תצוגת אופנה של אייקונים ישראלים לאורך השנים, ומחווה למעצבים הישראלים באשר הם – היה אחד האירועים הכי מרשימים, איכותיים, מאורגנים, וראויים לציון בעולם האופנה הישראלית.
אוהל ענק שהוקם בשוק הסיטונאי שבמתחם הרחובות קרליבך והחשמונאים בתל אביב, כלל שני חלקים – אולם מפואר למינגלינג ומסלול תצוגה מרווח עם עשרות שורות של כסאות. הכל היה מוקפד: החל מהשולחנות וכסאות הישיבה הקטנים שהוצבו לאורך ולרוחב החדר, דרך עמדות האוכל המובחרות (בניצוחו של השף עומר מילר) ועד הנוף המרהיב שניצב מחוף לאוהל – אתר הבנייה הואר כולו ומנוף שנושא שלושה כדורי דיסקו בגודל של בניין קומות קטן עלה לאוויר. מרשים, אמרנו?
אז נכון שבשילוב הכוחות של מוטי רייף ורני רהב אין באמת מקום לטעויות, אבל כן היו כמה דברים שבכל זאת הצליחו להפתיע אותנו, הנה הם:
מיכל שפירא צועדת על המסלול למותג PIOO PIOO. צילום: קרן פדידה
מתוך הפייסבוק של fashion tlv
1. הדוגמניות הבולטות שלא צעדו
אחת מהאורחות הכי יפות שנכחו במקום (ו-וואו, כמה שהיא יפה) היתה גל גדות. היא התנהגה כאחד האורחים, התמנגלה, חיבקה וצחקה עם חבריה, אבל כשהגיע הזמן להיכנס לחדר התצוגה, ציפינו לראות אותה עולה על המסלול ומייצגת את חברת קסטרו (לא רק שהיא הפרזנטורית שלהם, הם גם אחד הלקוחות הכי משמעותיים של רני רהב).
גל גדות לא עלתה על המסלול ולא היתה נציגות לקסטרו, כמו גם ללוצ'י (איפה רותם סלע?), לרנואר (איה את אור גרוסמן?), לקרייזי ליין (מי חשב גלית גוטמן ולא קיבל?) והכי מוזר, היה המקרה של איילת זורר. השחקנית הכי מצליחה בהוליווד הגיעה לשבוע האופנה ואף עלתה להגיד כמה מילים לפני התצוגה, אבל ברגע האמת, היא לא עלתה על המסלול ולחברת גולברי לא היה ייצוג. רגע מפתיע נוסף במהלך התצוגה, היה בעת שליאת אשורי צעדה על המסלול, התנוסס השם "דליה מזור" (אני רוצה להגיד למאוזנר אבל אני לא בטוחה) וכולנו ציפינו שהיא תהיה הבאה בתור לעלות אחרי אשורי. דליה מעולם לא עלתה על המסלול.
2. נועה תשבי
מנחת הערב היא אחת הנשים היפות בעולם, זה ידוע, אבל מה שלא ידוע לכל מי שרואה אותה רק דרך מסך הטלוויזיה, או על שלטי החוצות, ולא זכה לעמוד לידה (יש!), זה עד כמה רזה היא.
נועה תשבי לא מלאה, לא עגלגלה ולא "בעלת חמוקים". היא רזה. אין שום סיבה בעולם שהיא תדגמן ל-ML או תיחשב ל"מידות גדולות". זה רחוק ממנה כמו המבורגר מדוגמנית. אגב ובאותו הקשר, מרינה מקסימיליאן בלומין רזתה בצורה משמעותית ונראית נפלא. תעצרי עכשיו, את מדהימה.
נועה תשבי על המסלול. רזה, רזה, רזה
3. כמות הגברים הסטרייטים
לרוב באירועי אופנה מסוג זה ניתן לראות רוב מוחץ של נשים, כמה גייז ייצוגיים ועוד איזה 2-3 בעלים שהאישה סחבה מהבית ורק רוצים לראות כדורגל. לא כך היה הפעם. אולי זו הידיעה שבכל רגע הולכות לצעוד על המסלול הנשים הכי יפות בישראל, או המחשבה על התמנגלות עם דוגמניות לא מוכרות או גל גדות, אבל כמות הגברים ההטרוסקסואלים שנכחה באולם היתה חסרת תקדים.
4. כמה טוב נראית חלי גולדנברג
בין שלל הדוגמניות ודוגמניות העבר שהלכו על המסלול, תפסה את עינינו (ואת עין כולם לפי כמות התשואות) השחקנית חלי גולדנברג, שייצגה את המעצבת דורין פרנקפורט. גולדבנרג לבשה אוברול שחור צמוד שחשף גוף ארוז לתפארת מדינת ישראל ומהודק באופן מעורר קנאה על דוגמנית בת 20, ונראה בלתי סביר לאישה שעוד שנתיים תחגוג 60. שאפו חלי.
חלי גולדנברג צועדת על המסלול. צילום: קרן פדידה
מתוך הפייסבוק של fashion tlv
5. כמות פליטות הריאליטי על המסלול
אין לנו כוונה לזלזל באף אחת והאמת שאחת הדוגמניות הכי מרשימות שצעדו שם היתה יוליה פלוטקין שקנתה את עולמה ב"הישרדות VIP", אבל כמות פליטות הריאליטי שצעדה על הסמלול מהווה איזושהי תזכורת מעט עגמומית לנשים שאנחנו מחשיבים האיט גירלס שלנו. פלוטקין, נטלי דדון, מיכל שפירא, סיון תלמור, מיקה שדה, אלין לוי, יאנה יוסף ועוד רבות, היו החלק המשמעותי ביותר שצעד על המסלול.
6. שגם הנשים הכי יפות בעולם נראות חסרות בטחון על 20 ס"מ של עקבים
זה מדהים לראות איך האישה הכי יפה ובטוחה בעצמה יכולה להפוך ליצור רועד וחסר בטחון, כשהיא צריכה לצעוד על מסלול שבטח נראה כמו קילומטר, כשאת נועלת נעליים עם עקבים מפלצתיים בגובה 20 סנטימטרים.
בדיוק היום יצאה ידיעה שהדוגמנית נועם פרוסט למעצבת אפרת קליג שברה את רגלה, אז דמיינו לעצמכן נשים שלא עושות זאת למחייתן. אגב, בשלב הזה, ניתן היה לעשות הבחנה ברורה מאוד בין הדוגמניות המקצועיות שעשו זאת למחייתן במשך שנים – שירז טל, מיקי ממן, יעל רייך, רונית יודקביץ ועדי נוימן – שהידסו בקלילות על עקבים מפלצתיים, לעומת הנשים האחרות שנראו סובלות ומתקשות.
בהקשר הזה, יש לציין את גילי סער, אחת הדוגמניות הכי קוליות שיצאה אל המסלול בנעליים שטוחות לגמרי. שיא הסטייל.
7. שהסלב הכי גדול בשורות הראשונות היתה רוזי דה פלמה
לאור הסטנדרטים הגבוהים שנראו בערב הפתיחה, ניתן היה לצפות שמוטי רייף יצליח לארגן אנשים מכובדים מכל העולם שישבו בשורות הראשונות של המסלול. אולם, "עמוד ענן" שיבש לו (ולנו) את התכניות, והשם הכי מפורסם ובינלאומי שהגיע לשבוע האופנה הישראלי, פרט לנועה תשבי, היה רוזי דה פלמה, השחקנית הספרדיה שקנתה את עולמה בסרטיו של פדרו אלמודובר. להבא, נועה – תביאי איתך לארץ תייר.
8. בר רפאלי
בר רפאלי היתה אמורה להיות ההפתעה של הערב, שקצת נעשתה ברורה מדי מהרגע שראינו את ציפי לוין בקהל. אבל יותר מזה שבר רפאלי סגרה את תצוגת האופנה, הפתיע אותנו שהיא עדיין מדגמנת לפוקס. האישה הכי יפה בעולם, באמת ובמיוחד מקרוב, עולה למסלול התצוגה עם ג'ינס וטי שירט, שנראים כאילו קנו אותם באלנבי. לא ברור בכלל. נכון, היא עדיין נראית טוב יותר מ-99 אחוז מהנשים בעולם, אבל בר, הגיע הזמן להעלות קצת את הרמה ולמצוא חברה מעט יותר איכותית לדגמן לה. תשמרי על הפאסון.
9. השחור שולט
זו עובדה ידועה שהנשים הישראליות מעדיפות שחור. בבוקר, בצהריים, בערב, באירועים מיוחדים, שחור. דווקא באירוע אופנתי כל-כך, שלא רק מקבל בברכה את כל מוזרויות האופנה האפשריות, אלא אפילו מעודד אותן (ראו ערך האורחת עם כתר הנוצות, הגברים שלבשו מעילי נשים ואפילו האישה שנראתה עירומה בתאורה הנכונה), הצבע השחור עדיין שלט ובגדול. להבא, אנחנו מצפים מכם ללבוש עוד צבעים. אגב, עוד צבעים לא שווה ערך לפאייטים, אוקי?
בר רפאלי צועדת בטי שירט וג'ינס לפוקס. צילום: קרן פדידה
מתוך הפייסבוק של fashion tlv
10. הסדר והארגון המופתי
כמו שאמרתי מקודם, הסדר והאירגון בו התנהל האירוע היה מפתיע לטובה. לכאורה, אין סיבה שנהיה מופתעים שדברים מתנהלים על מי מנוחות, אבל בישראל כמו בישראל, ולאחר הטראומה של שבוע האופנה הקודם, החששות גברו על הציפיות רק כדי שברגע האמת – הן יתבדו.
עשרות סדרנים עזרו לכל אחד למצוא את מקומו, כמות האנשים הגדולה לא הפכה בשום שלב לצפופה ומעיקה, מקומות הישיבה היו מסומנים ולא בשיטת "חבר מביא חבר" וכל המופע התנהל ללא דופי.