ט"ו בשבט- על פירות, סופרמרקטים ושאר קינוחים.

אישי היקר הינו הממונה על הקניות בבית. מדובר בהחלטה משותפת שקיבלנו מאחר ואני נוהגת לחרוג מרשימת הקניות של 'הכינותי מראש'. החלוקה היא כדלקמן: הכנת הרשימה באחריותי והוא הביצועיסט. קניינות משובחת מעולם לא הייתה הצד החזק שלו, אבל כשמדובר בקניית פירות וירקות הפכתי ל- Speechless. קליפת האבוקדו הירוקה תמיד מלווה בכתמים שחורים וכל נגיעה קטנטנה באצבעותיי מאיימת להפוך אותה תוך שנייה לגוש עיסתי, בתחתית מארז התותים מצוי תמיד המיץ של 'הנה אנחנו בתהליך ריקבון מואץ' שמבשר על ערוץ ישיר ממדף הסופר לערימת הקומפוסט, תוך דילוג על שלב האכילה -שלשמו נתכנסו. וכמובן, אין חגיגה בלי צרור פטרוזיליה צהבהבה שמגיש לי בן זוגי.  ובקיצור, שנייה לפני שעובדי הסופר משליכים את התוצרת לפח, בן זוגי היקר אוסף אותה אל מעוננו הקט. מה לא ניסיתי?! רשימת קניות עם הדגשים בקווים  "לא פטרוזיליה צהובה ולא אחת  הדגשתי את המילה בטוש ירוק. אבל כנראה שבן זוגי דואג שכל אותם "טייקוני סו?פרים" יתפרנסו עד גבעול הפטרוזיליה האחרון. אחרי שקיבלתי את התשובה: "את מוזמנת לקנות בעצמך", אני ממלאת את פי בעלי חסה. הרי לא אתן לאף עגבנייה רקובה או אבוקדו בגוון ירוק-  שחור להפר 'שלום בית'.

 

 

 

לכבוד החג הכי ירוק בשנה, שהפך  להיות  גם 'חג התעודות',  אנו חוגגים גם השנה את ה'טוב מאוד' וה'טוב' לצד הערות כמו: 'עלייך לתרגל את החומר הנלמד' ו'נא השתדל לא לאחר' בכמה מתוקים מיוחדים ומענגים שטעמנו שמזכירים לנו למה אנחנו כ"כ אוהבים את ט"ו בשבט.

 

 

חג התעודות והמוזלי
את יום "קבלת התעודות"  אנחנו נוהגים מידי שנה להמתיק בסלט פירות מסורתי של תותים ופומלות חתוכים, עם עלי נענע (מתכון מדהים שאימצנו מחברתנו  יעל ) שהינו חגיגה של עדינות ועידון והנענע משדרגת את הסלט המדהים הזה.

הפעם בחרנו במוזלי ביתיוהיוגורט שניסינו הוא: יוגורט כבשים בלקני 5% במרקם מעודן של 'מחלבות גד' שהוא סמיך למידי, בשונה ממרקמי היוגורט הקלילים המוכרים לנו.  החידוש המרענן הוא: מד צריכה המוצג על האריזה ומחלק את ה-600 גרם ל-6  שנתות.

כך שאם כבר אנו מגזימים בהעמסת 'התוספות', אז לכל הפחות שנרגיש שהיינו מדודים בכמות היוגורט. ברשימת התוספות הפירותיים: תותים במחיר מופקע של  20 ש"ח כאילו מדובר  בגרדניה ברזילאית נדירה, (הפעם קנינו, כי לא כל יום ט"ו בשבט) והוספנו גם חתיכות בננה ופומלית. בתוספות המתקתקות: חלבה עם פולי קקאו של אחווה, הטעם של החלבה עשיר ופולי הקקאו עם הארומה השוקולדית מעניקים טעם מעולה  (מחיר: כ-11 ש"ח).  לא יכולנו  להתאפק והוספנו גם כמה קליפות הדרים מסוכרות של maimon's. (4.2 ש"ח למארז) בעיקרון, אותן קליפות משתלבות נהדר עם  מאפי עוגות, אבל למה לטרוח ולהסתכן באפיית עוגה, כשאפשר להוסיף אותן למוזלי והתוצאה- כדברי הצאצא-  'קטלנית'. והצדק עמו, כי גם רמת הגלוקוז בדם קטלנית אחרי כל התוספות שהעמסנו כולל כפית דבש. ואגב, בעבודה במשרד, כשיש לכם/ו את אותה שעה של 'נפילת סוכר' ואם חייבים משהו מתוק, הקליפות המסוכרות האלו עושות יופי של עבודה.

 

 

 

צילום: מורג ביטן

 

 

חלוה עם פולי קקאו צילום: יחסי ציבור

 

לנפילת סוכר בשעות העבודה

מקנחים בקונדיטוריה
אם אתם מעדיפים ללכת על בטוח ורוצים לטעום ולקנח בעושר פירותי מענג, לכו על אופציית ה'מוכן'.  לשלב הקינוחים בקונדיטוריית "ביסקוטי" כדאי להגיע על בטן מלאה,  ורצוי שתבטיחו לעצמכם כי  אתם נוגסים "רק ביס'" ואף עומדים חגיגית בהבטחה הזו.

נתחיל בפנפורטה– עוגת פירות יבשים איטלקית; הטעמים דומיננטיים ומאוד מדויקים, ממש 'לפי הספר'.  אין ספק, עוגה ממכרת, ראו הוזהרתם!!!. (36 ש"ח)  אגב, מדובר בעוגה שדורשת לא מעט שלבים ומי שאין לו כוח לכל "הפצ'קריי"- התעסקות ובלגן במטבח, קנייה במקרה הזה מומלצת. הקינוח השני: חלת קוגלהוף במלית פירות יבשים ואגוזים בעיטור אגוזי מלך. (24 ש"ח)  העוגה הזו  מיועדת למי שרוצה ומוכן לחיות את החיים הטובים והמענגים, בלי פחדים ובלי נקיפות מצפון מכל ביס. נקודה !!! ולפינאלה, עוגיות גרנולה לאלו  שאחרי כל "החטאים המתקתקים' רוצים לקנח בעוגות בריאות. שימו לב, הבריאות כאן לא מגיעה על חשבון הטעם, וכשהילדים נוגסים ומבקשים עוד, מדובר בעוגיות טעימות במיוחד. (28 ש"ח)

 

 

 

בוחרים באופציה הזולה
אם בכל זאת, יש לכם קרייבינג לעוגה עם מיקס של פירות יבשים ופירות מסוכרים, אבל לא מתאים לכם להוציא סכומים גבוהים על עוגות מקונדיטוריות, קבלו את האופציה הזולה: עוגת פירות יבשים של 'מאפיות ברמן'. הטעם של קליפות ההדרים, הצימוקים, הדובדבנים ושאר הפירות היבשים קליל ומעודן ו'על הדרך' תעשו  גם הפסקת תה.

 

צילום: יחסי ציבור

 

לחמם את האצבעות
החורף הופך אותנו לשתייני תה 'כבדים' יחסית, אבל אין כמו 'המשחק המקדים' עם התה, לחמם את כפות הידיים, דקות ארוכות בספל תה מהביל ולהריח את הארומה המענגת של החליטה. החורף הזה, התחדשנו בשני טעמים: חליטת קמומיל לימונית וחליטת לימונית לואיזה מסדרת ה'גן הקסום' של ויסוצקי. כמה לגימות מחליטת הלימונית לואיזה בקור המקפיא של שבוע הסופה לפני כשבועיים היו :"א?- מחייה" ובתרגום חופשי: 'מחייה נפש' . אגב, למי שיש נדודי שינה וחוסר רוגע, לואיזה תמיד מומלצת.

 

צילום: טופ טאצ

 

ולמה עיקרית בט"ו בשבט
"אי אפשר לחיות רק מקינוח", (האמת שאפשר, אבל אי אפשר להגיד את זה לילדים) אז הפעם כתוספת למנה העיקרית ניסינו את תערובת התיבול החדשה של 'אסם' שקיבלנו והוספנו אותה לתפוחי אדמה ובטטות. ההכנה קלה במיוחד: מערבבים 6-7 כפות שמן עם אבקת התיבול ושופכים על הירקות החתוכים. למרות שבהתחלה, הילדודס' העבירו ביקורת על המראה :"אמא, מה זה הגושים החומים האלו על תפוחי האדמה?", אבל הארומה הריחנית שיצאה מהתנור גברה על המכשול הוויזואלי, והתוספת הזו התחבבה גם על הטועמים הקטנטנים והביקורתיים. מחיר: כ-16 ש"ח.

 

וזו התוצאה המתובלת

תגובות (0)
הוסף תגובה