הינה לכם מתכון יצירתי לאוזני המן
לבצק פריך:
1 חבילה קטנה (2.5 כוסות, כלומר 350 גרם) קמח תופח
200 גרם מרגרינה
1 שמנת חמוצה 9% (או אשל, לבן, יוגורט וכדומה)
רבע כוס סוכר
אופן ההכנה:
את כל החומרים היבשים שמיים במערבל מזון עם וו גיטרה עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את השמנת עד שמתקבל כדור בצק. מכניסים את הבצק שנותר לנו למקרר להתקשות. ברגע שהתקשה- לאחר שעה או שעתיים במקרר, להוציא ולשטח בעזרת מערוך. העובי צריך להיות לא עבה מדי ? בערך 1 ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
מילויים שונים:
מלית תפוחים
לגרד תפוחי עץ (רצוי חמוצים) בפומפייה גסה, לבשל על אש נמוכה (לייבוש הנוזלים), להוסיף סוכר (או ריבה או מה שבא), מעט קינמון ואם רוצים גם אגוזים כתושים. לצנן ולמלא.
מלית קוקוס
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף קשה ולהוסיף קוקוס. אפשר לטמון במלית של כל אוזן המן שוקולד-צ'יפס חום ולאפות.
מליות מתוקות
לערבב סוכר עם מעט קינמון או עם קקאו (על כל כף קקאו, 3 כפות סוכר), מוסיפים קצת מים וממיסים על אש נמוכה. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים את כל מה שמצאתם בארון – שקדים, אגוזים, צימוקים, שוקולד-צ'יפס, שאריות מהמליות הקודמות. מה שיותר מגוון, יותר מעניין. כל צירוף יוצר מלית אחרת, כל מלית יותר טעימה מהקודמת – אז קדימה למטבח!
מלית חלבית
מערבבים קופסת גבינה לבנה עם חצי חבילת פודינג וניל, מוסיפים עוד סוכר, לפי הטעם, ומעט מיץ לימון.
מלית נוטלה
במרכז העיגול שקרצתם למלא כף גדושה של נוטלה. טעים! ניתן לשלב עם חלבה.
לחג הפסח המתקרב ובא, אני אאסוף מתכון לפסח מוביל ואכתוב בבלוג הבא- יש כמה לחמניות כשרות לפסח שאני כבר אוהבת לאכול בלי שום קשר לחג או לא J משמין משהו….!
חג שמח