לחזור לרקוד בגיל 40
כמה פעמים בחיים יוצא לנו להגשים חלום?
לחזור לרקוד בגיל 40.
לחכות שכבר יגיע בקר, לקחת את הסאבווי לסטודיו,
להנות מהדרך ולהתמלא באושר גדול כשהשיעור מתחיל.
להביא את הגוף לקצה גבול היכולת, ועוד קצת,
לדעת שאני משתפרת משבוע לשבוע.
להרגיש את השרירים מתחזקים עם כל פירואט, להסתכל במראה ולהיות מרוצה.
לראות רקדנית בת 22 וחצי, רזה מדי, שמסתכלת במראה יותר מדי, שאוכלת מעט מדי, ולהרגיש חמלה.
להבין שבגיל 40, למרות השנים, ההריונות והלידות, אני מרגישה טוב עם עצמי
כמו שלא הרגשתי מעולם.
לחייך חיוך טפשי כשהמורה משבחת אותי ולהרגיש בת 12 שוב.
כשהמורה צועקת על כולם להכניס את הבטן,
לחשוב לעצמי: מה היא מבינה בבטן, הקדישה את חייה לריקוד ולא עברה הריון אחד,
שלא לדבר על שלושה. ואז להסתכל עליה בהערצה, כי אחרי הכל, היא היתה פרימה בלרינה בלהקה הכי נחשבת.
לבצע פזצטה אלגנטית, עם פוינט מתוח, לעלות לעראבסק מושלם,
ולהבין, שעל הברכיים הזדכיתי מזמן,
באחד מבסיסי צה"ל אי שם
ואף חיוך מתחנף, לאף אפסנאי כבר לא יעזור.
ללכת לאינספור הופעות מחול, להעריץ כל תנועה של הרקדנים, להתרגש מהופעות טובות במיוחד ולהרשות לעצמי לדמיין שגם אני שם על הבמה.
להמשיך לרקוד כל יום, להזיע, להתאמץ ולהשתפר ובעיקר להתמלא באושר גדול.
להגשים חלום.
דיסת כוסמין, חלב שקדים וחמוציות
את הדייסה הזאת, או לפחות גירסה שלה, נהגתי לאכול באחת מרשתות בתי הקפה האורגניות שנמצאת בניו יורק.
זו גרסה טבעונית לדייסת שבלת שועל. תנסו אותה על הבוקר. זה נותן אנרגיה,זה טעים וזה ממכר.
1 כוס חיטת כוסמין (גרעינים, לא קמח)
6 כוסות חלב שקדים
1/4 כוס חמוציות מיובשות
10 תותים חתוכים לרבעים
1/4 כוס אגוזי מלך, שבורים לחתיכות קטנות
בסיר, להרתיח כוסמין, חלב שקדים וחמוציות.
להנמיך את האש ולבשל כשעה.
הכוסמין לא מתרכך לגמרי, נשאר BITE (נגיסה? AL DENTE )
למזוג לקעריות ולהוסיף תותים ואגוזי מלך.
המתכון בהשראת LA PAIN QUATIDIEN-NEW YORK