פסח הוא החג שמסמל את יציאתנו מעבדות לחירות, אבל נראה שההכנות אליו משעבדות אותנו יותר מכל חג אחר. אחרי סדרת נקיונות מפרכת, מתחילים בישולי הסדר וארוחות החג, וגם הם בדרך כלל מורכבים ומכבידים, גם על הראש וגם על הבטן, שלא לדבר על העובדה שמצפה לנו שבוע שכולו מצות.
אז הפעם, לכבוד חג החירות, אני רוצה להציע לכם אלטרנטיבה לסעודת הסדר (או לשאר שלל סעודות פסח שמחכות לכם). יש לי עבורכם מתכון חגיגי וטעים, שלא יגזול מכם שעות במטבח ולא יישב לכם שעות בבטן ? ארוחת חג טעימה, אלגנטית וקלילה, שתעזור לכם להיכנס למוד של חופש, ולפתוח את האביב ברגל ימין. רק תעשו לי טובה- אל תגלו לאורחים שלכם כמה מעט זמן לקח לכם להכין אותה…
האלטרנטיבה שלי לארוחות הבקר או הטלה, היא מנת דג ? קלילה, בריאה ומשביעה, בתוספת ירקות מזוגגים. אני מבטיח שכולם ילקקו את האצבעות:
פילה דניס ממולא עגבניות ועשבי תיבול, בתוספת ירקות מזוגגים בחמאה ושרדונה
מתכון מהיר להכנה לפסח
(כמות ל-4 סועדים)
מצרכים:
לפילה:
ארבעה דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות
12 עלי בזיליקום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
8 פרוסות עגבניה
2 שיני שום קלופות
שמן זית
מלח ופלפל
לירקות המזוגגים
2 גזרים קלופים
8 בצלי שאלוט קלופים
חצי צרור אספרגוס
8 יחידות עגבניות שרי צהובות
8 יחידות עגבניות שרי מנומרות
8 יחידות פטריות שמפיניון
2 פטריות יער
כף חמאה
רבע כוס יין שרדונה
אופן ההכנה:
מתבלים את פילה הדניס במלח ופלפל
מניחים על ארבעה פילטים 2 פרוסות עגבנייה ומעל עשבי תיבול מעורבים
מניחים מעל את הפילטים שנשארו ומניחים על תבנית אפייה
מתבלים מעל במלח ופלפל, ומזלפים מעל שמן זית כתית
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות ל-20 דקות
חותכים את הגזרים ל-3 וחולטים אותם ואת האספרגוס בנפרד
לוקחים מחבת בינונית עם שמן זית ומכניסים לתוכה את כל הירקות
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב
מקרמלים מעט את הירקות ומוסיפים את היין הלבן
מניחים על ארבעה צלחות את הירקות ומעל את הדניס הממולא ומגישים
בתיאבון וחג שמח וטעים!
לעוד מתכונים, אתם יותר ממוזמנים להיכנס לאתר מסעדת איטלקיה בתחנה ולעשות לנו like בעמוד הפייסבוק שלנו