איטלקיה בתחנה: 3 סלטי יום העצמאות שישדרגו את המנגל

 

חוץ מיום של גאווה לאומית, יום העצמאות הוא חגיגה של אוכל. בין אם אתם חובבי המנגל הקלאסי ביערות, בפארקים או על איי תנועה, או שאתם מאלו שמעדיפים לזלול מטעמים בנוחות של שולחן האוכל הביתי, לא יצאתם ידי חובה ביום העצמאות אם לא קיימתם את מצוות אכילת 3 עיקרי החג: בשר, חומוס-פיתה וסלטים.

 

בפוסטים קודמים שלי לקראת יום העצמאות הסברתי איך להכין קבב בקר קלאסי ומשובח, שיישב לכם טוב על המנגל, וגם הכנתי 3 מרינדות שישדרגו לכם כל בשר, עוף ודגים שתרצו לצלות (עם סרטון מצורף).

 

כבודו של הבשר במקומו מונח (ישר על המנגל), אבל תודו שכל "על האש", משובח ככל שיהיה, יוצא יבש ללא תוספת עשירה של סלטים בצד. אז הפעם אני רוצה לשדרג את ארוחת יום העצמאות שלכם עם 3 הצעות לסלטים, קלי הכני ומלאי טעם, שהם טוויסטים שלי לסלטים מוכרים, עם תוספות קטנות של טעמים מפתיעים, שעושים את כל ההבדל.

 

ועכשיו, כשהאביב בעיצומו והשווקים שלנו מלאים בירקות ופירות טריים ומשובחים, צאו לשוק, קנו פרודוקטים טריים ותתחילו לקצוץ.

 

 

בתאבון, ולחיי פיתה מלאה בכל טוב!

 

 

סלט עגבניות שרי פיקנטי 

 

מצרכים:

עשרים עגבניות שרי תמר

עשרים עגבניות שרי צהובות

חצי פלפל צ'ילי טרי

2 שיני שום קלופות

רבע צרור כוסברה

רבע כפית סומק

4 כפות שמן זית כתית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים בקערה

חותכים את הצ'ילי ואת השום לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה

קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה

מתבלים במלח פלפל וסומק ומערבבים

מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ומגישים

 

 

 

 

סלט חציל קלוי עם טחינה, נענע, ושום קונפי 

 

מצרכים:

שני חצילים גדולים

כוס טחינה מוכנה

עשרה עלי נענע טריים

10 שיני שום

חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה:

 

קולים את החצילים על המנגל מכל הצדדים עד אשר הם מוכנים

קולפים את החצילים ומניחים את בשר החציל במסננת להוצאת הנוזלים

קוצצים את החציל בעזרת סכין ומניחים אותו בקערה

מוסיפים את הטחינה לתוך הקערה ומערבבים יחד עם החציל

מוסיפים את עלי הנענע

מבשלים בסיר קטן את שיני השום עם שמן הזית על אש נמוכה עד שהן מוכנות ורכות (קונפי(

מוציאים את שיני השום מהסיר ומוסיפים לקערה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים

 

 

 

פלפלים קלויים ברוטב צ'ימיצ'ורי 

 

מצרכים:

שלושה פלפלים

שני צרורות עלי פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

רבע כוס מיץ לימון

חצי כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים

קולפים את הפלפלים ומרוקנים מהתוכן

חותכים את הפלפלים לפרוסות ומניחים בקערה

מכניסים את כל שאר המרכיבים למעבד מזון וטוחנים

שופכים את הצ'מיצ'ורי לקערה עם הפלפלים, מערבבים ומגישים

 

לעוד מתכונים, אתם יותר ממוזמנים להיכנס לאתר מסעדת איטלקיה בתחנה ולעשות לנו like בעמוד הפייסבוק שלנו

 

תגובות (0)
הוסף תגובה