חלומות קולינריים: המסעדות שחייבים לאכול בהן לפני שמתים

המכבסה הצרפתית

יונטוויל, קליפורניה

 

צילום:  frenchlaundry.com

 

מסעדת המכבסה הצרפתית בעמק נאפה בקליפורניה נפתחה ב-1994. שף המסעדה תומס קלר הוא אחד החשובים והמשפיעים בעולם, בעיקר בזכות העובדה שהארוחות שהוא מבשל מציעות הרבה מעבר לאוכל. המנות של קלר מכילות את מיטב המעדנים העונתיים שיש לאזור העמק להציע, הן עשויות מבשר אורגני והשף מקפיד שלא לשלב אותו מרכיב פעמיים בארוחה. כבר משלב המתאבנים אפשר להתמכר לטעם הייחודי של המקום, טעם שיסחוף אתכם לאורך כל הארוחה.

 

 

מסעדת האסק

נשוויל, טנסי

 

צילום : husknashville.com

 

מסעדת האסק בנשוויל צפויה להיפתח בחודש הבא ורבים מצפים לכך בכיליון עיניים. זהו הסניף השני של האסק, שמצטרף לסניף הראשון הנמצא בצ'רלסטון. הפילוסופיה של השף שון ברוק, שזכה בפרס היוקרתי ע"ש ג'ימס בראד, היא בישול באמצעות מרכיבים עונתיים ותוצרת של חקלאים מקומיים. המסעדה עצמה ממוקמת במבנה מהמאה ה- 19 ברובע רטלדג' היל בעיר. המבקרים במקום יכולו ליהנות מצפייה בהכנת המנות במטבח הפתוח.

 

 

מסעדת בלו היל

פוקנטיקו, ניו יורק

 

צילום:  bluehillfarm.com

 

המנות שמכין השף דן ברבר מאופיינות בצבעוניות עזה ומעוררת תיאבון. המאכלים הם פשוטים, קלים ומחוברים לאדמה. אולם האוכל הוא לא הדבר היחיד שהכניס את מסעדת בלו היל לרשימה, כי אם חוויית האירוח כולה, המתחילה בסיור בחוות בלו היל ובשדות המקיפים אותה. המקום מעודד חקלאות בת קיימא והאורחים במקום מוזמנים לנסות לעבוד את האדמה בעצמם.

 

 

מסעדת סרדין

באלי, אינדונזיה

 

צילום:  sardinebali.com

 

מסעדת סרדין נכנסה לרשימה קודם כל בגלל העיצוב המרגש שלה. מבקרי המסעדה יושבים בין אגמיח בצלות ורואים ירוק בעיניים. האווירה במקום שלווה כל כך והאירוח זכה לחמישה כוכבים במדריך התיירות של פורבס. נוסף על כך, גם התפריט במסעדה מעורר את כל החושים. המנות מבוססות על דגים ופירות ים ומכילות מרכיבים אקזוטיים ונדירים שלא ניתן למצוא במקומות אחרים.

 

 

נומה

קופנהאגן, דנמרק

 

צילום:  noma.dk

 

מסעדת נומה בעלת שלוש הכוכבי מישלן נמצאת ככל הנראה ברשימת החובה של כל חובב קולינריה בעולם. המטבח של השף רנה רטזבי הוא אחד החדשניים ביותר בעולם. התפריט בנומה נראה מסקרן כבר מהרגע הראשון שמביטים בו. רטזבי ידוע בתור שף שכל הזמן מתנסה במתכונים וטכניקות חדשות ולמעשה כל ארוחה במסעדה היא הפתעה. כל אחת מ-20 המנות בתפריט נראית כיצירת מופת של אמן וכשרטזבי לא עומל במטבח הרשמי של המסעדה הוא עסוק בביצוע ניסויי פיוז'ן במטבח העליון במקום

 

 

להקלנדרה

פדובה, איטליה

 

צילום: alajmo.it

 

העיר פדובה השוכנת בצפון איטליה נמצאת במרחק של 40 דקות בלבד מוונציה התיירותית. במסעדת להקלנדרה בעיר מציע השף מאסימו אלג'מו תפריט מסקרן שמעורר את כל החושים, בייחוד את חוש הריח. המסעדה כולה אפופה בריח מיוחד שגורם למבקרים בה להזיל ריר מהרגע שהם נכנסים למקום. השף הצעיר מכניס רוח חדשה ורעננה למטעמים איטלקיים קלאסיים כגון ריזוטו ופסטה והכי חשוב- השאירו מקום לקינוחים המדהימים המשלבים מאפים בטעם ביתי עם מיטב פירות העונה.

 

המסעדה במידווד

סנט הלנה, קליפורניה

 

צילום:  meadowood.com

 

מדובר באחת המסעדות המדוברות ביותר בעמק היין בקליפורניה. המסעדה נמצאת בתוך מתחם הנופש מידווד, שקיבל 4 כוכבים במדריך התיירות של פורבס. מטבח המסעדה אופייני למדינת קליפורניה, ועל המטעמים אחראי השף המוערך כריסטופר קוסטו. מומלץ לנסות את ארוחת הטעימות המציעה 9-10 מנות של מעדנים עונתיים מקומיים. בניגוד למסעדות יוקרה אחרות, האווירה במידווד היא קלילה ומשוחררת וקוד הלבוש במקום מאפשר להתרווח בג'ינס ובלייזר.

 

 

לכתבה בפורבס ישראל

עוד בפורבס ישראל:

תגובות (0)
הוסף תגובה