מתכון לרביולי גבינה קלאסי ברוטב שמנת וירקות ירוקים

רביולי גבינה קלאסי ברוטב שמנת ויין לבן עם ירקות אביב ירוקים

 

חומרים: 
 
1 חבילה (400 גרם) רביולי גבינה קלאסי של שטראוס
2 ליטר מים
1 כף מלח לחליטה
2 כוסות פרחי ברוקולי
1 כוס אפונה (אפשר גם קפואה)
2 כוסות עלי תרד טריים
50 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות וקלופות
30 מ"ל יין לבן
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 
1 כפית שטוחה מלח לתיבול
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט  טחון
2 כפות גבינת פרמזן
 
 
אופן ההכנה: 
 
מרתיחים בסיר כשני ליטר מים עם כף מלח, כשהמים רותחים מעבירים את הברוקולי לסיר וחולטים למשך כ-30 שניות. מוציאים את הברוקולי בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה ובה מים קרים מאד למשך כדקה. מסננים את הברוקולי בעזרת כף מחוררת מהמים הקרים ומעבירים לצלחת יבשה. חוזרים על הפעולה גם עם האפונה ועלי התרד
 
ממיסים את החמאה במחבת מעל להבה בינונית, מוספים למחבת את השום, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כדקה
 
מוסיפים למחבת את הרביולי ומבשלים כדקה, מוסיפים למחבת את היין הלבן, מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים עד שרוב היין נספג ברביולי. מוספים למחבת את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת לחצי מהכמות
 
מתבלים את הרביולי במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מוספים למחבת את הירקות החלוטים ומבשלים למשך 3 דקות
 
מעבירים את הרביולי לצלחות הגשה, זורים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.
 
 

המתכון באדיבות השף יאיר פיינברג מבית פיינקוק

 

לכל מתכוני שבועות באון לייף – לחצו כאן

תגובות (0)
הוסף תגובה