מתכון בריא: קיש ברוקולי ופלפלים עם פטה עזים

האם מוצרי חלב זה בריא או לא? זו שאלה שחוזרת על עצמה לא מעט. אני מתייחסת לסוגיית החלב כאל אבן המחלוקת בין מזרח ומערב. כנראה שאין תשובה שמוסכמת על כולם ולכן אני תמיד ממליצה להקשיב לגוף. האם מוצרי חלב עושים לנו טוב או לא?

 

כמה כללים מנחים לבחירה של מוצרי חלב:

טרי עדיף מעמיד – טמפרטורת הפיסטור של חלב עמיד גבוהה יותר ובתהליך הפסטור אנחנו מאבדים חלק מהיתרונות שבחלב.

 

מוצרי חלב דלי שומן עדיפים על עתירי שומן – באופן טבעי אחוז השומן בחלב היא בין 3-5% שומן. זה פחות או יותר אחוז השומן המומלץ. כדאי להגביל צריכה של מוצרי חלב עתירי שומן.

 

*** יש כזה דבר מעט מדי שומן במוצרי חלב – לכאורה כדאי לנו לצרוך מוצרים שהם 0% שומן. אבל כשאין שומן אין לנו ויטמינים שמסיסים בשומן. בין הויטמינים שמסיסים בשומן ונרצה לצרוך הם ויטמיני A ו- Dאשר מסייעים בספיגת הסידן ובהעדרם היכולת לספיגת סידן ממוצרי החלב היא מוגבלת.

 

חלב מלא עדיך על חלב מהומגן – תהליך ההימגון של החלב כרוך בפירוק החלב מן השומן שבו, ולאחר מכן החזרה של כמות מדודה של שומן תוך כדי תהליך אשר יוצא מרקם הומוגני לחלב ומונע את היפרדות השומן. חלב מלא אמנם לא מכיל כמות מדוייקת של שומן, אך הוא מכיל את הכמות הטבעית שהחלב מכיל.

 

מוצרי חלב עיזים/כבשים/בופאלו עדיפים על מוצרי חלב – נחשבים קלים יותר לעיכול.

 

כדאי להעדיף מוצרי חלב המכילים חיידקים פרוביוטיים – כמו למשל יוגורט ולבנה אשר יוצרו בתהליכי תסיסה טבעיים. החיידקים הפרוביוטיים מסייעים לשמירה על פלורת מעיים תקינה.

 

אלה שרגישים לחלב יכולים להיות רגישים ללקטוז, סוכר החלב או לקזאין, חלבון החלב.

 

הרגישים ללקטוז כדאי שיימנעו מצריכה של מוצרי חלב או שיעדיפו מוצרי חלב דלי לקטוז כמו למשל חמאה, גבינות קשות, חלב דל לקטוז וגבינת קוטג'.

 

הרגישים לקזאין כדאי שיימנעו מצריכה של מוצרי חלב או שיעדיפו מוצרי חלב דלי קזאין כמו למשל גבינת ריקוטה.

 

 

מתכון לקיש ברוקולי ופלפלים עם פטה עזים

 

הבצק הפריך כאן מבוסס על חמאה, אך אפשר כמובן להשתמש בחמאת עזים או בשמן

קוקוס (במקרה זה, ביחס של 1:1). המלית מבוססת על קוטג', עדיף לבחור קוטג' דל

שומן – זה יוצא נהדר גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם. את מלית הפשטידה

הזאת אפשר להכין עם כל ירק שתבחרו. היום זה ברוקולי ופלפלים, מחר זה תרד

ובטטה ומחרתיים – כרובית ובצל. כל עוד שומרים על כמות של 300 גרם ירקות (כאלה

שלא מגירים כמות גדולה של נוזלים באפייה) – זה יעבוד!

 

חומרים לבצק:

½ 1 כוסות ( 210 גרם) קמח מלאאו קמח כוסמין

125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

¼ כפית מלח

3-2 כפות מים קרים

 

למלית:

3 פלפלים בצבעים שונים

200 גרם ברוקולי טרי חלוט,או קפוא מופשר

3 ביצים

1 גביע קוטג'

50 גרם גבינת פטה עזים, מפוררתאו חתוכה לקוביות

2-1 שיני שום, כתושות

½ כוס ( 70 גרם) קמח מלאאו קמח כוסמין מלא

מלח ופלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה את כפות המים ומעבדים עוד קצת, רק עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה ויוצרים ממנו כדור. משטחים מעט לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל? 30 דקות (אם מכינים קישים אישיים, מחלקים את הבצק למספר הקישים וכל עיגול בצק עוטפים בניילון נפרד).

 

3. קולים את הפלפלים: חורכים את הפלפלים על להבה ישירה. לחלופין, חותכים לרבעים, מנקים מגרעינים, שמים על תבנית תנור כשהקליפה כלפי מעלה וקולים בתנור שחומם ל? 200 מעלות עד שהקליפה משחירה ונפרדת מגוף הפלפל. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים למשך כ? 15 דקות, קולפים בקלות וחותכים לרצועות.

 

4. בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות, חולטים את הברוקולי במשך 5-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מסננים וחותכים לפרחים.

 

5. מחממים את התנור ל? 180 מעלות.

 

6. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי, הפלפלים ויתר מרכיבי המלית. מתבלים לפי הטעם.

 

7. משמנים מעט תבנית, מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תחתית ודופנות התבנית בעובי כ? ½ ס"מ. יוצקים את המלית מעל לבצק ומשטחים.

 

8. אופים במשך כ? 30 דקות, עד שהקיש משחים מעט מלמעלה והמלית יציבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

לכל מתכוני שבועות באון לייף – לחצו כאן

תגובות (0)
הוסף תגובה