טעם של שבועות

 

את חג השבועות נחגוג רובינו בזלילה של מאכלי חלב: גבינות, פשטידות, עוגות גבינה וכן הלאה. ולמרות שתדמיתו של החלב נסדקה עם השנים,  כשמגיע החג, מוצרי החלב כובשים אותנו מחדש.
תעשיות החלב הגדולות מציעות מוצרי חלב בצורות, מרקמים ואריזות חדשות וכמובן, שלל מבצעים וקופונים שקשה להישאר אליהם אדישים.
בשנים עברו, כחלק מההכנות ל'חג השבועות', "בזבזתי" לפחות חצי יום עבודה במטבח, מהכנת מיני קישים, קציצות קישואים מיוחדות ועד מאפי פילו במילוי גבינות. ברדק אמיתי במטבח והתבאסות מכל הפיקשושים למיניהם.
אז אפשר לארח גם בלי שהבעל בית השתגע ולהכין ארוחה בזריזות יחסית: לפרוס גבינות טובות, להניח פלטת ירקות עשירה, קרקרים עם מטבלים, פסטה קלה להכנה עם רוטב עגבניות בסיסי וכמובן, עוגת גבינה קלאסית – שתמיד עדיף לקנות.

 

 

מי סידר ת'גבינה שלי
סידורי גבינות צבעוניים תמיד מוסיפים עליזות לפלטת הגבינות הלבנבנה-צהבהבה, שנראית לי תמיד קצת אנמית. אז מתחילים בסידור כדורי גבינת עיזים מתובלים, פיקנטיים וצבעוניים של מחלבות גד שאין צורך אפילו לחתוך אותם ולידם רולדות גבינות למיניהן שחותכים  לפרוסות. יש גם רולדות עם תוספת טעם, למשל רולדה עם תוספת של זעתר ושומשום, או תוספת אחרת של פפריקה וזעתר שמציעה מחלבות גד.
אפרופו מוצרי חלב ובריאות, כמו שאתם יודעים, עיזים מצילות לנו את המצב בחג הזה, מאחר ומוצרים מחלב עיזים נחשבים בריאים יותר.

 

כדורי גבינת עיזים מתובלים צילום: דן לב

 

 

זה הזמן ללאבנה
השילוב האולטימטיבי בעיני לארוחת שבועות כולל: שקשוקה, סלט ירקות קצוץ דק -דק עם הרבה פטרוזיליה, פרוסות לחם מלא ולאבנה. אגב, שקשוקה היא דרך מעולה להיפטר מהעגבניות הבשלות דקה לפני שהן נרקבות ומפלפלים מקומטים שמתחילים לגלות סימני קלקול. גבינת לאבנה, היא מסוג הגבינות שאוהבים או ששונאים, אני אישית מכורה לחמצמצות הזו ומתענגת על אותו טעם נפלא של גבינת לאבנה.
השנה, יש לנו לאבנה משודרגת: "לאבנה יפו" של מחלבות גד עם תוספות של פלפל, שמן זית שום ולימון. התוצאה: חמצמצות עם טוויסט נהדר. שימו את הלאבנה כמו שהיא על השולחן בתוספת כפית ותנו לאורחים להתענג.

 

לאבנה יפו של מחלבות גד צילום: דן לב

 

הלילה הזה כולו מטבלים
הכנת מטבלים דורשת ידע בסיסי בערבוב ללא התאמצות מיותרת. דיפ בשבילי הוא לגמרי האייטיז במובן החיובי והנוסטלגי. השנה, קנור התחדשו בשני טעמי דיפ חדשים: דיפ ירקות כפרי ודיפ עם בצל ושום שמעניקות תוספת פיקנטית לנשנושים. אגב, בד"כ ההמלצה היא להוסיף גבינה לבנה לדיפ, או להוסיף גבינת שמנת וכף חלב. אני תמיד מוסיפה כפית מיונז ומקררת את התערובת לפחות שלוש שעות. בשורה התחתונה: לכו על דיפ בצל ושום. פשוט טעים.
ועוד שתי אופציות למטבלים. האופציה הראשונה: צזיקי של מחלבות גד: יוגורט 3% בתוספת מלפפונים, שום ושמיר. למרות שמייעדים אותו לשתייה, אני מעדיפה לעשות שימוש בצזיקי כמטבל ולהוסיף לשכבה העליונה שמן זית ומעט נענע מיובשת.

 

 

 

צזיקי שגם יכול לשמש כמטבל צילום-דן לב

 

ניחשתם נכון- בורקסים
מאז ימי "סמי בורקס" העליזים, צברנו פז"מ בפיזור שומשומים ומריחת ביצים טרופות על המאפה השמנוני הזה שמיועד לארוחות ערב מהירות, בתוספת מלפפון ירוק וביצה קשה. ובכל זאת, תודו שיש לבורקסים סוד קסם שגורם לנו להתפתות ולנגוס בהם שוב ושוב.
אם  אתם מחפשים אופציות טעימות וקלות לאירוח, תוסיפו לרשימה בורקסים טעימים ולא "בורקסים של אזכרות" רחמנא ליצלן, ולא בורקסים שחוטפים מהם צרבת.
קבלו שתי אופציות נהדרות לבורקסים טובים במיוחד שלא יביישו את שולחן האירוח.
הראשונה, בורקס גבינה של "ינון- מאפים ביתיים". למרות שמדובר בבורקסים השייכים לסדרת הקפואים, הופתענו לטובה מהטעם הביתי והמילוי המשובח.
האופציה הנוספת: סדרת מקלות בורקס פילו של "שגב "chef המוצעות ב-4 מילויים: גבינה ובטטה, תרד ובצל, תפוח אדמה וגבינה. בנבחרת הפותחת שלנו: מילוי תרד ובצל ומילוי תפוח אדמה. ביג לייק למילוי וגם לבצק הפריך והלא שמנוני.

 

בשלב ההכנה

 

בורקס גבינה של ינון מאפים ביתיים צילום: יוסי סליס

 

מקלות בורקס פילו תרד ובצל- שגב צילום: אלי סהר

 

 

מטבילים בנשנושים:
טבילה בגריסיני היא לגמרי ניינטיז ובמקומם ניסינו את חטיפי הקרקר החדשים: קריספי זיתים וקריספי פסטו של אסם שנתגלו כמצוינים ומעולים למטבלים. הם נזללו במהירות שיא וקטפו אצלנו את פרס "נשנוש השנה"  . אגב, אפשר גם לאכול אותם ישר מהשקית, אבל בתוספת של מטבל תעופו עליהם.

 

התוספת שתופסת למטבל- קריספי זיתים צילום: סטודיו אסם

 

לחגיגות הפסטה
פסטה אחת חייבת להיות על שולחן החג לטובת האורחים, שכל טקס קולינארי מלכד חייב אצלם תוספת פחמימות. פסטה אורגנית היא סוג של קתרזיס לאחר זלילת הגבינות והיא גם מנה קלה להכנה. אנחנו התנסינו בפסטה אורגנית של "תבואות" המיוצרת מדגנים מלאים -כוסמין ודורום שהייתה שונה מעט בטעמה מהפסטות הרגילות ובצירוף רוטב עגבניות פיקנטי מוצלח, היא אף התחבבה על הילדודס'.

 

מכינים רוטב לפסטה

 

צילום – אנטולי מיכאלו

 

 

תוספת סלט?!
אפשר להסתפק בחיתוך מהיר של ירקות כמו:מלפפונים, פלפלים צהובים, גמבות, מקלות גזר, זיתים, תירס גמדי, עגבניות שרי וכל ירק נוסף המתאים לצלחת הירקות ולהניח לצידה רוטב אחד או שניים. בהלמנס השיקו שני רטבים חדשים לחג: רוטב שום לייט וויניגרט מעודן. רוטב שום לייט היה טעים במיוחד והוא מתאים לטבילת ירקות.
אם אתם אוהבים רוטב וויניגרט מעודן, תצטרכו לעמול קצת במטבח כי הרוטב הזה, משתלב נהדר עם סלט ירקות קצוץ דק, דק.

 

צילום: אבי כהן

 

למשקיעים שבחבורה
אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר ולא נרתעים מהתעסקות עם שמרים לכו על האופציה הריחנית של מאפה פוקאצ'ה. (אני באופן אישי מעדיפה להימנע ממאפים שנכללים בהם שמרים, מאחר שמעולם לא קיבלתי את התוצאה המיוחלת והעיסוק היה כרוך בהרבה מאוד בלגן, עיסה דביקה על השיש, קמח שנתפזר בנדיבות על כל ידית של ארונות המטבח ובקיצור, עוגמת נפש !!!
 maimon's מציעה לחובבי המאפים, מארז הכולל 2 אריזות קמח תופח וחוברת מתכונים. חוצמזה, כל מי שקונה מארז קמחים יכול לזכות גם באספקה שנתית של מוצרי אפייה של למשך שנה שלמה של maimon's. אני בעד, אספקה של שף לשנה שלמה.
אם הכנת שמרים עדיין מאתגרת אתכם ואתם מחפשים גם קיצורי דרך, אסם מציעה קמח שמרים ייעודי, כלומר: הקמח מצוי בשמרים וכך מתקצר משמעותית תהליך האפייה.
התלהבתי, ניסיתי ועשיתי את כל הטעויות האפשריות. הבצק היה נראה לי דביק  למידי ואז הוספתי עוד קמח – צעד שנתברר כטעות קריטית. למזלי, הצאצאים היו כה מורעבים כך שהם אפילו חיבבו את התוצאה -פוקצ'ות קשות כמו אבן בזלת. הם גם לא חסכו במילות עידוד "בפעם הבאה- יצא לך הרבה יותר טוב". אשרי המאמינים !!!

 

מארז קמחים לשבועות צילום: יחסי ציבור

 

צילום: סטודיו אסם

 

עוגת גבינה
בנבחרת העוגות, כשאני מארחת אני מעדיפה 'ללכת על בטוח', כלומר: עוגות גבינה מקונדיטוריה. למה? הן תמיד מוצלחות יותר מהעוגה הביתית שלי, חוסכות זמן הכנה ומספקות תמורה למחיר.

אם אתם נהנים מהכנת עוגת גבינה, תמיד תוכלו למלא את סל הקניות בחומרי גלם ייעודים לעוגה ולהמשיך בבית בהקצפה, בקיפול של תערובות הגבינה בתנועות עדינות והרבה תקווה שהעוגה לא תנחת לאחר מכן, נחיתה רכה.

 

עוגת גבינה אמרנה של ביסקוטי צילום בועז לביא

 

חומרי גלם לעוגת גבינה, צילום: יחסי ציבור טרה

 

 

ערב יין וגבינות
כיצד משדכים בהצלחה בין יינות וגבינות? כאן מדובר בתורה שלמה של התאמות לסוגי גבינות ספציפיות. בכל מקרה, בכל אירוח הכולל גבינות קשות וגבינות רכות, אני מניחה אחר כבוד על שולחן החג, לפחות יין אדום אחד ולצידו יין לבן. אם אתם חושקים גם ביינות מתקתקים, כאלו עם בעבוע עדין, אפשר תמיד להוסיף ולגוון. השנה, למשל, יקבי תבור מציעה לחג יין  פירותי "פנינים אדום"  מ–100% ענבי קברנה סוביניון, בשילוב  טעמים וארומות של פירות יער אדומים טריים. מאותה סדרה, תמצאו גם יין "פנינים לבן" בלנד של ענבים מהזנים שרדונה, וויונייה וגוורצטרמינר, כאשר הטעמים המודגשים ביין זה הם: אפרסק ומלון. היינות הנהדרים האלו, עושים חשק להתחיל כבר את שבועות עם חגיגת גבינות ויינות צוננים.

 

יין פנינים אדום של יקבי תבור צילום: יחצ

 

מי רוצה לארח?
אם אתם סולדים מאירוחים למיניהם גם אלו של "קלי קלות", ומעוניינים בכל זאת לחוש את טעם חג השבועות, אפשר לצאת להתרענן באחת מהמסעדות ובתי הקפה שמציעים את ארוחות 'טעימה מהגליל' בשיתוף משק צוריאל.
מה בתפריט? שלוש מנות לבחירה: ארוחת בוקר גלילית, כריך גלילי ופסטה גלילית.
בתום שבוע עמוס ומעייף במיוחד, פקדתי את קפה אקלר בחולון (בסמוך לאזור התעשייה בעיר) כדי לטעום מהמנות הגליליות וגם לקחת לעצמי פסק זמן מהג'אגלינג המטורף של היום יום. על כל שולחן מונח סטנד קטן עם הלוגו של משק צוריאל, כך שגם אם הגעתם במקרה למסעדה המציעה את מנות 'טעימה מהגליל', מובטח שלא תפספסו אותן.
הפייבוריט שלנו: מנת ה"פסטה הגלילית"- שילוב של רביולי גבינות וניוקי ברוטב שמנת מתוקה, שמנת עיזים ופטה. לפינאלה, משולשי גבינת קשקבל, שקדים מולבנים קלויים ומעט סילאן. השילוב הנאה הזה מופיע על מצע של בצל סגול אנטיפסטי.
בקיצור, לכו על המנה הזו, שהיא עשירה וטעימה וכוחה מתבטא כאן בחומרי הגלם הטובים ובאיזון המדויק בין המרכיבים השונים.

 

מנת פסטה גלילית של משק צוריאל

 

המנה הנוספת המצוינת היא: כריך גלילי. מדובר בכריך ג'בטה גדול למידי, כך שכדאי לבחור מנה זו כשאתם מורעבים במיוחד. הכריך מגיע  פתוח כשעל צידו האחד ממרח פסטו ועל צידו השני גבינת ריקוטה ועליו כמות נאה של ירקות מוקפצים: פלפלים אדומים, צהובים, ירוקים, עגבניות שרי, במיה ושום ולפינאלה, תוספת נבטים ופקאן מסוכר. בשורה התחתונה: מנה נדיבה ומוצלחת. לרוויה כחלק מהמנה מוצע: שייק יוגורט עיזים- חמצמץ.

 

 

כריך גלילי -מנה למורעבים במיוחד

 

שייק יוגורט

 

על המנה השלישית: ארוחת בוקר גלילית אפשר לוותר, אלא אם כן יש לכם באותו רגע קרייבניג בלתי נשלט  לאומלט. המנות הייחודיות האלו יוגשו עד ה-17 במאי וצרפתי את רשימת המקומות המשתתפים ב"טעימה מהגליל".
 https://www.facebook.com/Meshek.tzuriel/app_150241825152369

 

 שיהיה לכולנו חג שבועות שמח -:)

 

תגובות (0)
הוסף תגובה