רק לפני שבועיים שיחרר השופט בדימוס נסים ישעיה לאוויר העולם את המשפט האידיוטי "יש נשים שנהנות מאונס", שלוקח אותנו כמה עשרות שנים אחורנית בכל הנוגע לתפיסה של קורבנות אונס. לא ברור למה אנחנו מופתעות כל פעם מחדש שעוד אדם נותן דרור למחשבות החשוכות שלו, כשמסביבנו לא מעט אנשים שחושבים שנשים שנאנסו, לרוב "ביקשו את זה". גם הטניסאית הגדולה ביותר בעולם כיום, סרינה ויליאמס, ואחת הדמויות הנשיות החזקות והמרשימות ביותר שידענו מזה שנים, תופסת היום מקום ברשימה הלא כ"כ מכובדת הזו.
ויליאמס (32), שעושה השנה את דרכה חזרה לבמה הציבורית – אחרי כמה שנים מקצועיות קשות במיוחד – ואף זכתה החודש להיות מדורגת ראשונה בעולם, התראיינה למגזין "הרולינג סטונס" לפני 3 חודשים. במהלך הראיון, כשהיא והמראיין Stephen Rodrick צפו בעדכון לגבי האונס בסטיובנוויל, אוהיו, באחת ממהדורות החדשות, הביעה וויליאמס את דעתה לגבי מקרה האונס שזעזע את ארה"ב. וכך התבטאה: "הם (הנערים) עשו משהו טיפשי, אבל אני לא יודעת. אני לא מאשימה את הנערה, אבל אם את בת 16 ושיכורה, ההורים שלך היו צריכים לחנך אותך לא לקחת משקאות מאנשים זרים. היא בת 16, למה היא היתה שיכורה ברמה כזו שהיא לא זוכרת מה קרה?… אני לא יודעת, אולי היא אפילו לא היתה בתולה, אבל היא לא היתה צריכה לשים את עצמה במצב כזה…."
סרינה וויליאמס. מתוך: ויקיפדיה
בכנות, יש בזה משהו מאוד מדכא לדעת שלא רק אנשים שנתפסים בעינינו כ"מבוגרים וחשוכים", חושבים שנשים צעירות מזמינות אונס אליהן הביתה, רק בגלל שהן לובשות משהו חושפני או חס וחלילה משתכרות במסיבה עם חבריהן. יותר מזה, כשמדובר באגדה חיה, באישה שבמו ידיה שברה את תקרת הזכוכית של הספורט הכי לבן בעולם, והפכה לספורטאית העשירה ביותר בהיסטוריה של הספורט הנשי, תוך כדי שהיא יוצרת תקדים למיעוט בתוך מיעוט (נשים שחורות) בעודה מהווה השראה לצעירות באשר הן, זה ממש שובר את הלב.
קרוב לוודאי שסרינה ויליאמס לא עברה מימיה חוויה מזעזעת כל-כך כמו זו שעברה הנערה בת ה-16, ואני מאחלת לה שלעולם לא תמצא את עצמה בסיטואציה שאפילו מתקרבת להיות דומה. אבל אם היא לא מוצאת את המילים הנכונות לומר על מקרה כה נורא, של נערה שנאנסת פעמיים – פעם אחת בידי אונסיה, ופעם שניה כשהם מעלים לרשת את הסרטון, עדיף היה אם לא היתה אומרת כלום. אז אולי היינו יכולות להמשיך לראות בה מודל לחיקוי.
– – – – – – –
אתמול (יום רביעי ה-19 ביוני) ובעקבות תגובות נזעמות על התבטאותה ברחבי העולם, פרסמה הטניסאית התנצלות רשמית: "מה שקרה בסטיובנוויל היה שוק אמיתי עבורי, והעציב אותי עמוקות. להיאנס, ועוד בגיל 16 הצעיר, זו טרגדיה נוראית, עבור שתי המשפחות המעורבות. זו של הקורבן וזו של הנאשמים".
ויליאמס הוסיפה: "כרגע אני מנסה להגיע למשפחתה של הנערה, כדי ליידע אותם שאני מצטערת עמוקות על מה שנכתב במאמר של הרולינג סטונס. מה שנכתב, מה שכביכול אמרתי, היה חסר רגשות ופוגעני, ובשום צורה שהיא לא התכוונתי לרמוז שיש להאשים אותה (את הנערה) בדבר. לאורך הקריירה שלי נלחמתי למען כבוד ושיוון זכויות לנשים. תפילותיי ותמיכתי הולכת לקורבן. במיוחד במקרה זה בו מדובר בנערה תמימה בת 16".
אם תקראו היטב בין השורות, תבינו כי ויליאמס לא הפנימה לגמרי את השגיאה שלה. בין אם היא מרחמת על הקורבן "כשהיא נערה תמימה בת 16" ובין אם היא אומרת כי מדובר בטרגדיה ומתייחסת לשתי המשפחות באותה נשימה. אבל ליח"צ זה כנראה מספיק טוב.