top ten: אקססוריז במחירי רצפה ובאיכות סבירה

כל סטייליסטית או כתבת אופנה מתחילה, תגיד לכן לרכוש יותר תכשיטים מאשר בגדים. אקססוריז הם זולים יותר, אפשריים עם כל מיני סוגי אאוטפיטים ונשארים איתנו תקופה ארוכה יותר (כי הם לא פוגשים את הבפנים של מכונת הכביסה).

 

באופן אישי, אני אובססיבית לתכשיטים. אמי תמיד מספרת שבגיל 3 דפדפתי במגזין, עצרתי בעמוד עם פרסומת של ה.שטרן, הצבעתי על הטבעת בתמונה וצעקתי 'כזה!'. אז את הטבעת של ה.שטרן טרם קיבלתי, אבל מסורת של רכישת תכשיטים בשוק הכרמל – דווקא כן. בתור נצר למשפחה תל אביבית, הייתה לנו מסורת ארוכת שנים של כיתות רגליים בשוק הכרמל, בחיפוש אחר תכשיטים מהממים במחירים מגוחכים, שסיפקו לכל אחת מאיתנו אינספור מחמאות (וכשהיינו מגלות מהיכן התכשיטים – אנשים היו בהלם).

 

למה אני חולקת איתכן את הסיפור? מכיוון שחשבון הבנק שלי לא מאפשר לי לרכוש תכשיטים ברשתות יוקרה כגון ה.שטרן, רויאלטי או מילר, ומצד שני אני כבבר לא בנויה להסתובב בשוק. למזלי הטוב, בשנים האחרונות צצו כפטריות אחרי הגשם חנויות ייעודיות שמציעות אקססוריז במחירי רצפה. אחת מהן, היא רשת TOP TEN.

 

היתרונות:

top ten מציעה מבחר עצום של אקססוריז בהמון סגנונות (כולל טרנדים וקולקציות קלאסיות) ובמחירים נמוכים. בנוסף, תמיד יש מבצעים שווים כמו: 3 ב-99 ש"ח, 50% הנחה ועוד, כרגע למשל, המבצע הוא פריט שני ב-50%. בנוסף, זה מקום נהדר להרכיב מתנה מהממת מכמה מתנות קטנות ופרקטיות – במחיר שפוי לחלוטין.

 

לדוגמא: שרשרת שחורה עם זהב שעולה 50 שקל, והיא גם טרנדית (מה יותר אופנתי משחור וזהב בשילוב פלסטיק וחבל) וגם משתלבת נהדר עם כל חולצה ושמלה בארון.

 

 

גם המחיר האטרקטיבי שלה ימנע ממני כאב לב כאשר אעביר אותה הלאה לחברה, אחרי שאסיים "לחרוש" עליה. זו שרשרת נהדרת גם לעבודה וגם לבילוי, אז העמסתי אותה והמשכתי לדוג מציאות.

 

הפריט השני שמצא חן בעיניי היו עגילי טיפה משובצים באבנים כסופות ושחורות. העגילים קלאסיים ועדינים – ללא סימני הדבקה זולה (שלפעמים מאפיינת את המוצרים), כיוון שאנחנו בעיצומה של עונת האירועים, תמיד יש ביקוש לעגילים "יוקרתיים" עם נוכחות.

 

עגילי טיפה במחיר 30 שקל

 

ייאמר לזכות הרשת שהחנויות עמוסות בסחורה לכל גיל וכיס, אבל הרבה זוגות עגילים נראים זולים, כמו עגילי נוצה – שעזבו את עולמנו כבר לפני כמה שנים ואין צורך להחזיר אותם. זה נראה רע וזול.

 

גילוי נאות – יש לי חולשה לצבע ורוד ולנרתיקים. לכן, כשעיניי צדו בקופה נרתיקי אייפד מהממים, לא התאפקתי ושאלתי בחשש כמה הם עולים. חייבת לציין שבכל מקום אחר שראיתי, נרתיקי האייפד התחילו במחיר של 100 שקלים ונעו צפונה. אבל, בטופ טן הם עכשיו במבצע ועולים רק 20 (!) שקלים במקום 80. ברור שקניתי. עכשיו רק צריך אייפד…

 

אבל שוב, יש לשים לב לאיכות התיקים והקלאצ'ים. באופן אישי, יש לי בעיה עם כאלה שנראים "זולים" וקולקציית התיקים של top ten נראית פשוט לא טוב. הם אולי מתאימים למתבגרות בגילאי 12-15. פרט ל-2 הקלאצ'ים בתמונה, לא מצאתי שום אופציה ראויה אחרת.

 

 

 

בהמשך החנות יש סטנד של בגדי הים שמציע את כל סוגי הביקיני – בכל מיני גזרות ובעשרות צבעים והדפסים. אני מודה, אני הולכת רק עם בגד ים שלם, אבל במחיר של 40 שקל לסט, מדובר בהחלט באטרקציה ראויה. החברה שהיתה איתי קנתה שניים.

 

 

 

חסרונות:

משום מקום הגיח לחיינו סטנד תכשיטי הגברים שהחזיר אותנו עשרים שנה אחורה לשנות ה-90. top ten לא רוצים לוותר על פלח השוק הגברי, אך במקום לעשות זאת בצורה מעודנת, יצרו קולקציה שתהפוך כל גבר לערס מצוי. 

 

גם סידור החנות, שהיה בעבר מוקפד וכלל אזורים מוגדרים לפי חלוקת צבעים, נראה בביקור האחרון כמו בלגן אחד גדול של צבעים ואביזרים, וממש נעשה בלתי אפשרי להתמצא בחנות בלי לחטוף סחרחורת.

 

לסיכום, טופ טן מהווה פתרון אידאלי לנשים שמתמקדות בכמות – אקססוריז מהיר ומתחלף, מהסוג שקונים ועונדים עונה אחת בלבד. זה לא בהכרח רע, להיפך, אפשר לקחת הרבה סיכוני אופנה בצורה כזו, וכך גם לא תתבאסו אם החברה (שמבינה בטרנדים) תגיד לכם שמדובר בזוועה מהלכת.

 

צריך לנסות ולא להתפתות למחירים הזולים ביותר, ברוב המקרים זו סחורה פחות איכותית. אבל למי שיש לה עין טובה ולא מתבלבלת מהר – בפחות מ-100 שקל תוכלי לצאת עם שקית עמוסה כל טוב.

תגובות (0)
הוסף תגובה