כשהגיעה אלינו למייל ההצעה להשתתף בפרוייקט קולינרי מעניין באתר באתר און לייף, התרגשנו מאוד, סוף סוף יש לנו את ההזדמנות להתעלות מעל כל מכשול ולהיפגש ולבשל יחד. התגעגענו לזה מאוד.
הכרנו לפני קרוב לשמונה שנים במקום העבודה והחיבור היה כמעט מיידי. כשגילינו ששתינו חולקות את האהבה ליצירתיות במטבח, היה זה טבעי שנקים ביחד בלוג בו נשתף את העולם במה שאנחנו אוהבות לעשות, ואכן כך היה. הרומן הקולינרי בינינו החל בשיתוף מתכונים שכל אחת בישלה ואפתה בביתה, כאשר הרעיון המרכזי היה לבשל ולאפות מתכונים קלים שבעיקר אמהות עובדות כמונו יוכלו להתחבר אליהם.
בתחילת דרכנו, כשרק עלה הבלוג לאוויר, היינו בשיא הכושר וההתלהבות, ושגרת יומנו כללה מפגשים על טהרת תכנונים של מה לבשל או לאפות, ולאחריהם תהליך העשייה אליו נרתמנו ב- 100% אנרגיה ומוטיבציה.
עוד באון לייף:
מאפינס רביולי בטטה ותרד לכבוד החופש
המצאה קולינרית:שתי חברות רעבות וצלם אחד קפדן
בכל אותם מפגשי בישול+צילום+אכילה, גילינו כימיה טובה במטבח וגם השלמנו אחת את הפעולות של השנייה. רק אחרי שהעלינו עשרות מתכונים, נכנסנו לתקופת רגיעה מסויימת שכללה בין היתר הקמת קן משפחתי: שתינו נכנסנו להיריון כמעט במקביל, ומה לעשות שאוכל ותופעות הריון באותה תקופה לא השתלבו לנו כל- כך טוב עם ימי תכנון, בישול, צילום, אכילה? בסופו של דבר ועל אף האהבה הגדולה, כל עניין בלוג האוכל נדחק מעט הצידה ואנחנו בילינו פחות ופחות זמן במטבח והתעסקנו יותר ויותר בלטפח ולגדל משפחה לתפארת במקביל לטיפוח הקריירה ממנה אנחנו מתפרנסות (ואם לא ציינו זאת עד כה, שתינו עובדות בהייטק).
והנה הגענו עד הלום- אמהות פעלתניות ונשות קריירה עם קצת פחות זמן לבייבי הבכור שלנו- הבלוג שהקמנו יחדיו, כך שהפנייה מאון לייף הגיעה אלינו בדיוק בזמן ורמזה לשתינו "עכשיו סוף סוף תורנו!!". לכזה רמז עבה באמת שלא יכולנו לסרב, אבל מה, שירלי שוב בהריון, והפעם ממש דקה ורבע לפני הלידה הצפויה.
על אף כל ה"לאוים" המובנים, הרצון במקרה הזה היה חזק מההיגיון וכך מצאנו את עצמנו הולכות על הפרוייקט במלוא העוצמה. החלטנו שאנחנו חייבות את המפגש הנוסף הזה לעצמנו ולבלוג שלנו (הבייבי של שתינו, כאמור). כך, מתוך רצון עז וגעגוע לאותם ימים רוויי בישול, נולדו להם בערב אחד, שני מתכונים חדשים ויצירתיים.
המפגש
את הקניות ביצענו מהר מהר (ובדרך גם רכשנו כמה מוצרים לא מתאימים) ואת יום הצילום קבענו למועד הקרוב ביותר שהיה זמין. בכל זאת, לידה עמדה על הפרק ואנחנו, מצידנו, לא התכוונו לוותר. נפגשנו בשעות הערב המאוחרות במטבח החדש של שירלי אחרי יום עבודה עמוס ומעייף, פלוס משמרת שנייה (אחה"צ עם הילדים), ורק אחרי שכולם הלכו לישון התפננו לטובת התכנונים.
ישבנו וחשבנו על מתכונים מקוריים. רצינו לבשל מנה עיקרית שתהיה גם צבעונית וגם יצירתית. בסופו של דבר, אחרי שויתרנו על האופציות הרביוליות המוכרות, בחרנו בשילוב של תרד ירוק עם שכבות של רוטב עגבניות וגבינות. תמהיל מנצח שיוצר מנה מרשימה, והכי חשוב- טעימה ומשביעה. בשלב תכנון הקינוח, התלבטנו איך לשלב את הטעמים שאנחנו אוהבות ? חמוץ, מתוק ומלוח, עם רביולי, ואחרי אי אלו העלאות וויתורים על אופציות בלתי שגרתיות, הגענו למתכון על טהרת רביולי עם נקטרינות מקורמלות: שילוב מרתק של מתקתקות וחמיצות הנקטרינות, עם המליחות המעודנת של הגבינות הממלאות את הרביולי.
ביום שישי בבוקר הגיע בני הצלם לצלם את המנות. בין פלאש לפלאש הוא שיתף אותנו באדיבותו בתורת צילום האוכל והיה סבלני, מעניין ועשיר במידע. הדבר היחיד שפגם בשלב צילחות המנה רקגע לפני הפלאש הסופי, היה אותו גילוי שלו היינו בני ואני מעט יותר עירניים וחדים, היה מראש נמנע. שירלי, הידועה בתשוקות ההריון שלה, בשקט מופתי ומבט תמים, לא הפסיקה "לגנוב" מקערת הרביולי עד לריקון כמעט מוחלט. התוצאה: מבשלות שקית חדשה של רביולי ומתחילות להרכיב את המנה מחדש. נו, לפחות יהיה מה לספר לנכדים.
צילום:בני גם זו לטובה
שכבות רביולי עם תרד וגבינות
צילום:בני גם זו לטובה
החומרים ל- 2 מנות
2 חבילות רביולי גבינה מבושלים לפי הוראות יצרן
1 חבילה (800 גרם) תרד עלים קפוא
300 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם פרמז'ן
1 ביצה
2 כפות קמח
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (כ- 500 גרם)
1/2 רסק עגבניות קטן
6 עלי בזיליקום
מעט מלח (הגבינה מלוחה) ופלפל שחור לפי הצורך
צילום:בני גם זו לטובה
אופן ההכנה
מניחים את התרד הקפוא בכלי פיירקס או בכלי אחר המתאים למקרוגל, מוסיפים מעט מים ומבשלים במשך 6 דקות בחום גבוה, עד שהתרד מפשיר. מסננים היטב עד שהתרד יבש כמעט לגמרי ומעבירים לקערה.
מוסיפים לתרד את המוצרלה וגבינת הפטה, הקמח והביצה. מפזרים מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ומוסיפים את העגבניות והשום. מבשלים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב. מתבלים במעט מלח ופלפל ומסירים מהאש.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית אפייה. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: מפזרים שליש מרוטב העגבניות בצורה אחידה בתחתית התבנית, מסדרים מעל שורות רביולי הצמודים אחד לשני. מעל הכל מניחים חצי מכמות מילוי התרד ומפזרים מעל כשליש מכמות הפרמזן. מעל הפרמזן מסדרים את הרביולי באותה צורה וכך הלאה, עד ליצירת 3 שכבות, ומסיימים ביתרת כמות הפרמזן.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שהשכבות זהובות-שחומות ויציבות.
צילום:בני גם זו לטובה
צילום:בני גם זו לטובה
צילום:בני גם זו לטובה
רביולי גבינה מוקפץ עם נקטרינות מקורמלות
החומרים ל- 2 מנות
צילום:בני גם זו לטובה
60 גרם חמאה
4 כפות פירורי לחם
1 כף גדושה סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
10 יחידות רביולי גבינה מבושלים לפי הוראות יצרן
1 נקטרינה לא בשלה מדי חתוכה לפלחים בעובי ½ ס"מ
1 כף שברי שקדים
צילום:בני גם זו לטובה
אופן ההכנה
ממיסים במחבת 35 גרם חמאה. מוסיפים את הפירורי לחם, מערבבים קלות עד להזהבה.
מוסיפם את הרביולי ומערבבים היטב, כך שפירורי הלחם עוטפים את הרביולי מכל צדדיו. מסירים מהאש ומניחים בצד.
במחבת נקייה ממיסים 25 גרם חמאה, מוסיפים את הנקטרינות, הסוכר הלימון ותמצית הוניל ומקפיצים קלות. לאחר 2 דקות הופכים את הנקטרינות בעדינות ומבשלים למשך 2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומרכיבים את המנה: מניחים את הרביולי בצלחת הגשה ומניחים מעל בעדינות את הנקטרינות המקורמלות. מפזרים מעל את שברי השקדים.
צילום:בני גם זו לטובה
צילום:בני גם זו לטובה
צילום:בני גם זו לטובה