לפני שחוזרים לשגרה הלחוצה ולימים הסגריריים שישאירו אותנו עמוק בבית, ממש מתבקש להניח למקלדת ולעכבר ולצאת בסוכות לטייל, לאכול אוכל משובח ואפילו לחטוא בקינוח עתיר קלוריות וסוכרים. אז הכינותי מראש תוכנייה לבילויים משפחתיים- בארץ הגליל, בכינרת, במרכז ועד מודיעין כולל כמה מסעדות המציעות חוויה קולינארית מענגת.
וקחו בחשבון, שאולי תקבלו את הסירוב המנומס "מצטערים, אנחנו מלאים".
ביום א' של חול המועד – סובב עין גב
איפה מבלים?
היופי המרהיב של חופי הכינרת, תמיד מהלך עלינו קסמים. מאז שילדי האייפד שלנו בגרו מעט, שמחנו לגלות שגם להם יש איזה ניצוץ סביבתי ליופיו של הטבע.
הפעם הגענו לחוף עין גב- אחד החופים היפים של הכינרת, שזימן לילדים האורבאניים שלנו, פעילות אטרקטיבית במיוחד. התחלנו את הביקור בסיור רכבת, בשבילי קיבוץ עין גב. הסיור החל ברפתות הקיבוץ, שם הילדים שמעו כי גם לפרות חם בחודשי הקיץ וכדי לשפר את תנאי מחייתם דואגים לצנן את גופן בעזרת טפטפות.
מפינת החי, עברנו למטעי הבננות של הקיבוץ וזו הזדמנות מצוינת להסביר לאמיגוס כי בננות לא גדלות בסופר. לפינאלה, ערכנו היכרות עם כל 'מוסדות הקיבוץ': מחדר האוכל הקיבוצי, דרך המכבסה ועד שירותי המרפאה.
ברכבת של עין גב – צילום תיירות עין גב
במטעי הבננות שבעין גב
התחנה הבאה- קפיצה למשחק הפיראטים בחוף עין גב המדהים. משחק הפיראטים בנוי ממספר תחנות, כאשר בכל תחנה מוצעת פעילות אחרת לצאצאים.
בתחנה הראשונה, למשל, מקבלים ערכת פיראט וכל ילד יוצר לעצמו כובע פיראט עם שמו ועם החותם האישי שלו. הפיראט הקטן שלנו ביקש לקבל את הכינוי: 'פיראט עם לב רחב', ואחרי שהוא חבש בגאווה את כובע הפיראט, הוא ניגש למשימה המאתגרת הבאה: מענה על כתב חידה, עם לא מעט שאלות שמצריכות 'גלגל הצלה' גם מצד המבוגרים שבחבורה. לישועתנו, הגיעו המדריכים שבשטח ועמם פתרנו את כתב החידה. הפעילות משאירה את הילדים בקשב רב, ועצם המעמד של להיות פיראט ולקפוץ מתחנה לתחנה, עם שק מטבעות המתמלא בכל רגע, מסב אושר וגם תחושת עושר -:)
שייט פיראטים בנמל עין גב צילום- תיירות עין גב
עם שלל הפיראטים
ואם כבר פיראטים, הגענו לשיאה של הפעילות- הפלגה קצרה בעומק הכינרת. על סיפון הסירה: שירי ארץ ישראל, הפעלה עם מעין פורטר מהישרדות ועוד כמה הפתעות.
אלו היו רגעים קסומים על סיפון האנייה, של ליהנות מה'ביחד' ומהמשפחתיות ובעיקר מהרגע.
מלוא יופיה של הכינרת -צילום תיירות עין גב
חוף הרחצה בעין גב צילום-תיירות עין גב
ואיפה אוכלים?
בקצב המרינדו
לא יכולנו לבחור סיום מוצלח יותר ליום זה, מאשר ארוחת ערב במסעדת הבשרים 'מרינדו' שמול חוף עין גב. אז נכון שסוכות גם מציינת את נקודת הסיום של עונת המנגלים לפני בוא הממטרים, אבל מי שאמר חייבים להזיע אל תוך השיפוד ולנגב את הזיעה בחולצה עם ריח של ל"ג בעומר. אפשר בהחלט להיפרד בחגיגיות מעונת המנגל במסעדה, בה הבשר תופס את כל ההצגה. הגעתם למרינדו?! הגעתם למעוז הקרניבורים- סטייקים, פילה, סינטה, המבורגר טלה, שניצלוני עוף לילדים וההתלבטות מתחילה להיות קשה.
צילום- דרור כץ
אנחנו בחרנו במנת הדגל של מרינדו עם השם המחייב 'החרב של מרינדו'. מדובר במנת שיפוד כפול ועליה 9 סוגי בשר: אנטריקוט, קבב טלה עם צנובר ונענע, נתחי פרגית,פילה,נקניקיית טלה פיקנטית,שייטל טלה,נקניקיית עגל, צלעות טלה,סינטה.
והמנה הזו, מלווה ב-2 תוספות לבחירה כמו: צ'יפס ואורז.
מנה גדושה זו מתאימה לזוג רעב ואפשר בהחלט לוותר על מנות הפתיח, למעט פתיח אחד ולהגיע למנה עיקרית זו. אנחנו ביקשנו את הנתחים ברמת צלייה של 'מדיום' עד 'עשויים'. הבשרים היו רכים ועסיסיים, הנתחים המעולים ביותר היו: נתחי הקבב טלה, סינתה ואנטריקוט, בפירוש: מ-ע-ד-ן . הצאצאים, בחרו במנות השגרתיות של שניצלוני עוף בשומשום, פסטה והמבורגר בלחמנייה. גם כאן מדובר במנות גדולות ומשביעות ואם מדובר בילדים ששבעים לאחר שני ביסים, כדאי להסתפק במנה אחת לשניים.
בשר על האש-מרינדו-צילום סטדיו דרור כץ
סינטה עגל- צילום סטודיו דרור כץ
החרב של מרינדו- מנה זוגית למורעבים במיוחד
וכמו שכתבתי, יש מנת פתיח אחת שאסור עליה לוותר, חציל קלוי על האש ועליה רצועות דקות של רוטב טחינה, שמן זית, ממרח פסטו, מחית פלפלים וצנוברים.
ומתברר שגם חציל יכול להיות ממכר בזכות אותו שילוב טעמים מופתי.
אין ספק כי יש כאן המון כישרון ומומחיות לבשר ויד יצירתית ההופכת את אכילת הבשר לחוויה גסטרונומית מוצלחת. וכמי שלא נמנית על הגרעין הקשה של קבוצת הקרניבורים והמפגשים שלי עם מנה בשרית מתכנסים לארוחות סופשבוע, מכרתי כאן את נשמתי לבשר -:). http://www.marinado.co.il/
ביום ב' של חול המועד
איפה מבלים?
אל ראש הצוק
בכניסה לצוק מנרה, ודקה לפני שאנחנו קופצים מאטרקציה לאטרקציה, מותח הקטנטן שלנו את צווארו, נועץ מבט בוחן לעבר הרכבל הארוך של צוק מנרה ומעיר: "אמא, כבר היינו בכזו רכבת (הכוונה לרכבל של ראש הנקרה), אבל זה נראה לי ארוך מידי". ואכן, הצדק היה עמו. הרכבל של צוק מנרה הסמוך לעיר קריית שמונה, הינו הרכבל הארוך ביותר בארץ.
עם העלייה ברכבל נהנינו לצפות במלוא יופיים של המרחבים הפתוחים: הגליל העליון, נופי החולה, הרי הגולן והחרמון. הילדים פחות התעניינו בנוף והיו עסוקים בשאלות ברומו של רכבל כמו:מי מחלץ אותנו אם הרכבל נתקע.
אחרי שהחברעלך ראו שהגענו בשלום לתחנה העליונה, התחלנו את הפעילות בקטיף תפוחים, הצטיידנו בסלסילות ועלינו לסיור מודרך ברכבת הצוק.
רכבל צוק מנרה- הרכבל הארוך ביותר בארץ צילום טל גליק
בדרך לקטיף, הסיור עובר בנקודת תצפית מרהיבה לעבר לבנון, עמק החולה, החרמון ומטעי ההר ומייד נחת עלינו מבול של שאלות (לפחות לא מבול רקטות). הגדול שבחבורה ביקש לדעת כיצד גדר הגבול מזהה מסתננים? מדוע ממשלת לבנון לא עוצרת את החיזבאללה ומה עושים בדיוק חיילי האו"ם? הקטנים יותר, חיכו עם הסלסלה מוכנים בכל רגע להסתערות על עצי הפרי.
אז אחרי שקטפנו תפוחים מלוא הטנא, עברנו לקיר טיפוס. יש כאן קיר לכל אחד ואחת- לפי דרגת הקושי. אחרי שהילדים החלו לפתח מיומנות מוטורית מרשימה בטיפוס, ניסינו גם אנו את כוחנו. חווית הטיפוס הקצרה הבהירה לנו -מעל לכל ספק- קודם חדר כושר ואח"כ קיר טיפוס.
קיר הטיפוס שאיתגר את הצאצא
אחרי שהתעייפתם מקירות טיפוס למיניהם, תוכלו למצוא את המנוחה בבית הילד שבמפלס העליון, שם יש מתחם ג'ימבורי לקטנטנים והפעלות יצירה. רק במפלס העליון, ניתן בקלות לבלות חצי יום ואפילו יותר. ואם אתם מעוניינים להגיש מועמדות לתכנית הריאליטי הבאה של 'המרוץ למיליון', תתחילו להתאמן בתחנת הביניים של המתחם, שם תמצאו פעילויות אקסטרים של גלישה עם האומגה הארוכה ביותר בארץ וגלישת סנפלינג ממצוק בגובה של 42 מטר. ולפינאלה, עם הירידה מהרכבל, אנחנו קינחנו באקסטרים של מגלשות ההרים שהוכתרה ע"י הילדים כפעילות המנצחת של צוק מנרה. http://www.cliff.co.il/
מגלשות הרים- צילום טל גליק
צילום טל גליק
ואיפה אוכלים?
את חגיגת האקשן סיימנו בארוחת צהריים שווה במיוחד במסעדת KBAB שבצומת כח, מרחק של כעשר דקות נסיעה מצוק מנרה. בשל המיקום על אם הדרך, נוצרה המחשבה שהגענו למקום של מעין פאסט פוד, מסעדת אוכל רחוב זריז שתעניק אתנחתא מעודף הפעילויות עם הילדים. במקום זה קיבלנו תפריט משובח מהמטבח הערבי הגלילי שכל כולו עושר קולינארי. המנות כאן -ללא יוצא מהכלל- היו שיא הטריות, עם תבלון מדויק ומופתי, והכי חשוב: איכותיות וסופר טעימות. למקצועיות הזו, אחראי השף יוסף חנא מהכפר ראמה מול כרמיאל, המוכר כבעל מסעדת 'תנורין' הנודעת שעל שפת הכינרת.
מסעדת קבב בצומת כח בגליל העליון
החשיבה מחוץ למנה, מתחילה כאן בתפריט מנות הילדים. רוב המקומות נוהגים ללכת 'על בטוח' ומציעים תפריט שגרתי לילדים שכולל בד"כ: פסטה, שניצלונים וצ'יפס.
כאן תמצאו מנה של שיפוד מעורב ועליו נתחי חזה עוף עסיסיים ובשרניים, נקניקיות ג'מבו, צ'יפס ושתייה וגם תוספת תירס. הקומבינציה הזו מספקת שילוב פנטסטי והצאצאים השמנדריקים, עפים על המנה הזו. ואל דאגה, התפריט לא מקפח את אותם צאצאים ששומרים אמונים לשניצלוני עוף. ואגב, שימו לב כיצד אותה מנה מצוינת בתפריט?! 'שניצלונים לילדים שמתעקשים' ואנחנו בעד הכנסת קריצה הומוריסטית גם בתפריט.
מנת ילדים במסעדת קבב- חשיבה מחוץ למנה
אנחנו קיבלנו את המלצת הבית והתחלנו בסלט פתוש כמנת פתיח. זהו סלט גדול ומושקע עם עגבנייה, מלפפון, בצל, צנונית, עלי נענע, קרוטוני פתיה וגרידת חלומי. השילוב הקראנצ'י של הקרוטונים עם שאר הירקות והגבינה היה מרענן ועורר את התיאבון.
סלט פתוש
גם על סלט התבולה אל תוותרו. אז נכון שתמיד אפשר למצוא סלט תבולה בקניונים השונים, אבל כשטועמים את התבולה של KBAB , מבינים כי יש גם תבולת פרימיום.
בפינת המאפים, קובה עם בשר עגל ופטאייר שנקליש-מעטפת קובה דקיקה ונמסה בפה, המתחברת לתוכן הבשר בעסיסי הגועש ממנה, ושוב כחוט השני גם כאן התיבול מדויק ומשביח את המנה. המאפה הנוסף- 'פטאייר שנקליש', חובק בתוכו מילוי של לבנה עיזים יבשה, בצל ירוק ונענע וגם הוא טעים במיוחד.
מנות פתיח במסעדת קבב
צילום יחסי ציבור
ואל תשכחו, זה רק הפתיח. כיאה למקום המתהדר בשםKBAB , שמור כאן מקום של כבוד לקבב. תמצאו כאן שלושה סוגי קבאב, שכל אחד מהם מונח על מצע שונה. הקבב החלבי- מונח על מצע של פפריקה ירוקה מעושנת, הקבב הענתבלי מונח על מצע עגבניות צלויות וקבב הזחלה, מונח על מצע של טחינה חמה. בשר הקבב העשוי בשר טלה ובקר, היה איכותי ונימוח וניכר שהכול הוכן ועורבב בסוג של תשוקה ואהבה למטבח הערבי הגלילי.
לצד הקבאב, הגיעה תוספת המג'דרה. כאן כבר לא התאפקתי וביקשתי לדעת כיצד אותה מג'דרה הוכנה. כמי ששנים מכינה מאכל זה, הפעם טעמתי את מג'דרת גן- עדן, ממש כך! התשובה המנומסת והלקונית הייתה, שמדובר במתכון מסורתי מכפר ראמה.
אז כנראה שמשפחתי תאלץ להסתפק במג'דרה האכילה שלי ותו לא, עד הביקור הבא שלנו בקבב.
צילום יחסי ציבור
הליבה- מנת קבב
מג'דרה במתכון מסורתי
כמעט ולא נותר לנו מקום לקינוחים, אך לא יכולנו שלא ליפול לאותה 'מלכודת דבש' כשהונח לפנינו קינוח מתקתק ומרשים במיוחד- מלבי שמנת עם רוטב פירות יבשים ומי זהר. זה מסוג הקינוחים שגורם לך להושיט את היד אל הכפית ולטעום טעימה קטנטנה. אבל כפית אחת, גוררת אחריה כפיות נוספות. גם הקינוח הנוסף: קטאיף עם אגוזים בקינמון ודבש, גרם לאזור הטעם המתוק שבלשון, הנאה צרופה. בתום הביקור, נפלה החלטה: בפעם הבאה חוזרים לשם עם תיק עמוס קרחונים, מעמיסים את כל המתוקים,ומתפנקים מידי ערב בחטא מתוק אחד. טל' 04-8218756, צומת כח, כביש 90 גליל עליון.
ואיפה לנים? אנחנו כמעט תמיד מוצאים בדקה ה-90 צימרים ללינה גם בתקופת השיא. הפעם התארחנו בקיבוץ מורן בגליל התחתון, המצוי ממזרח לכרמיאל. את פנינו קידמו מרחבים ירוקים, כרי דשא ועבור הילדים האטרקציה המרכזית הייתה: בריכת הקיבוץ. החדרים עצמם פשוטים ונעימים וליד כל חדר מצויה ערכת מנגל. זהו בפירוש חדר משפחתי ללינה, אליו מגיעים אחרי יום טיולים ארוך ומתיש, מקלחת קצרה ומייד נזרקים למיטה. ואגב, אם אחרי יום עמוס בטיולים וחוויות, תרצו ליהנות קצת מבירה משובחת, תנו קפיצה ל'פאב המבשלה' – בית בירה מקומי שבקיבוץ שמציע בירות בוטיק. ורק מזכירים לכם, שבירה תגרום ללא מעט ריצות לשירותים,שלא תגידו שלא אמרנו -:) http://moran.ishuv.co.il/w39/
ביום ג' של חול המועד
מתרעננים בשפיים
איפה מבלים?
אז נכון שבקושי חזרנו לשגרת הלימודים, אבל חול המועד מזמן לנו מפגש נוסף עם מי הבריכה שציננו אותנו בימים הלוהטים וגם בסוכות אפשר לתת 'קפיצת ראש' אחרונה לבריכה. בקיץ האחרון, הצאצאים ביקשו לשוב ולבלות בפארק המים -שפיים, כשבפיהם שני נימוקים מרכזיים: "מחכים כאן פחות זמן במגלשות ויש להם אחלה מגלשות בעולם". אז הנימוק היה מספיק משכנע כדי לשוב ולבקר בפארק המים שפיים.
אכן הצפיפות לנפש למטר מרובע, היא הרבה יותר שפויה כאן, בהשוואה למקומות אחרים. השנה התווספה עוד אטרקציה :מגלשת הרייסר- גלישה המתבצעת באמצעות מזרונים. הילדים שלי שבו למתקן ה'קרייזי קונס' שהתאהבו בו כבר אשתקד.
במגלשה זו הנישאת לגובה של 12 מטר ובאורך 110 מטר, מתבצעת הגלישה על אבוב במנהרה סגורה עם אפקטים אורקוליים, ולבסוף מגיעים ל -3 קונוסים ענקיים בהם הגולש נזרק מצד לצד עד ההגעה לבריכת הסיום. חוצמזה, יש שם שפע אטרקציות נוספות בלתי נגמרות: מסלול פנטזיה ? שייט אבובים במסלול חשוך, מסלול סלאלום ? מגלשה מפותלת;מגלשות קמיקזה, בריכת גלים ובריכות שחייה. בקיצור, אופציה רטובה ומוצלחת לסיום נאות של חופשת הקיץ והחגים.
http://www.waterpark.co.il/
פארק המים שפיים, צילום סיוון שחר
מגלשת קרייזי קונס- צילום אפי ראובן
ואיפה אוכלים?
עם הבילוי בבריכה, נפתח גם התיאבון, אז משם מומלץ להמשיך בניווט לאחד מסניפי רשת בלאק.
אנחנו ביקרנו בסניף רמת החייל בתל אביב המחודש והמשופץ שעבר מטמורפוזה עיצובית ונהנינו יחד עם הצאצאים ביג טיים מהאוכל ומהאווירה. למנה הראשונה, התחלנו עם שלושת הטאקוס- אוכל הרחוב הכי הכי פופולארי במכסיקו. הטאקו הוא טורטייה עם מיני מילויים וממרחים כמו:אבוקדו, נתחי בשר, מיני עשבי תיבול ורטבים, את כל המיקס הזה מקפלים ביחד וקיבלנו- טאקו. אנחנו טעמנו טאקוס במיני מילויים: עם רוטב אבוקדו, תוספת ירקות קלויים, פטריות מוקפצות, מיני עשבי תיבול ושאר פרודוקטים. הביג לייק שלנו מוענק למנת הטאקו עם ממרח אבוקדו, שהייתה עליזה במיוחד. אבל הפתיח הממכר ביותר הוא מנת צ'יפס בטטה- מקלות פריכים של צ'יפס בטטה המוגשים חמים בליווי רטבים. זה סוג הפתיח שאתה מבלי משים נועץ בו שוב ושוב את המזלג. ובקיצור, מדובר בפיתוי שקשה עד בלתי אפשרי לעמוד בו. וכאן כדאי לעצור, כי אחרת לא יישאר לכם מקום לעיקריות.
שלישיית הטאקוס בבלאק
ציפס בטטה בלאק צילום- יורם אשהיים
המנה העיקרית הראשונה: 'איניגו מונטויה'- שיפוד ועליו חמישה המבורגרים עם ירקות קלויים ולחמניית המבורגר. הגם שמדובר במנה שגרתית כביכול, הבשר העסיסי הופך אותה למנה טובה. המנה השנייה העיקרית שבחרנו: עוף מוקפץ המוגש על פיתה דרוזית דקיקה עם ירקות וטחינה. המנה הזו ממריאה בזכות השילוב של הבשר עם הטחינה ואותה פיתה דקיקה שעושה שדרוג גדול. אגב, אנחנו נגסנו רק בחלק העליון והיבש של הפיתה המצוי על הקוטר החיצוני יותר של הצלחת, ובקיצור, א-מחייה!!!
ולמרות שלא בנינו על המתוקים כאן, הופתענו לגלות מנות קינוח נהדרות. המנה הראשונה, קוביית שוקולד בלגי המשלבת מוס שוקולד בציפוי שוקולד מריר, על ביסקוויט אגוזי לוז וקראנץ?, הייתה מרירה וטעימה ועברה בהצלחה יתרה את בלוטות הטעם שלנו.
אבל , תשמרו מקום ל'בונבון שבבננה'. העוגה הזו שכונתה בפי הילדים: 'עוגת בננה' עשויה מקרם בורלה קפוא המוגש בין טווילים פריכים ודקיקים, עם בננות מקורמלות המשולבות ברום – חם. המתיקות שלה מדויקת, ואחרי הביס הראשון נשבינו בקסמה. נגסנו ובו זמנית ייבבנו על כך שאנו מפקירים את קימורי גזרתנו לטובת קינוח ממכר זה.
http://www.blackbarburger.co.il/he/home/default.aspx
קינוח שאין לעמוד בו צילום- יורם אשהיים
ואופציות חינמיות לבילוי בחול המועד
איפה מבלים?
מהלכים על חבל דק- בפסטיבל הקרקס
השנה, אנחנו מתכוונים לבלות בפסטיבל הקרקס הבינלאומי שיגיע בחול המועד למודיעין, בעקבות ביקורות מצוינות שקיבלנו מחברים שבילו שם אשתקד. העיר מודיעין הופכת בשלושת ימי חול המועד (22-24.9.13) לקרקס אחד ענק עם מופעי אקרובאטיקה, קטעי ג'אגלינג, מופעי אש ופנטומימה. תשעה ממופעי הקרקס מתחשבים בכיס שלנו שהתרוקן זה מכבר במהלך חופשת הקיץ ויהיו בחינם וללא תשלום כמו : הקרקס הקווקזי ? חגיגה של הולכי חבל ומוסיקה אתנית, הקרקס המתנפח במופע "האדם המרחף" ועוד.
טלפון להזמנת כרטיסים: 03-9666141
פעילות נוספת חינמית תמצאו במתחם התחנה בת"א- פסטיבל אמא. במסגרת חגיגות הפסטיבל, תהיה שם במת הופעות מרכזית עם הפעלות לילדים, מתחם הרצאות לאמהות על שנת העוללים, מתחם פעילות לגיל הרך, מתחמי יצירה ועוד. ואי אפשר בלי ג'מבורי.
ואיפה אוכלים?
מודה, מודה ומודה כי בהתחלה הרמתי גבה לשמע המילה: שוואלה. אנחנו תמיד בעד התנסות בטעמים חדשים, אבל עם כל הכבוד, מה זה בדיוק 'שוואלה' ומה הולך להיכנס לפיות הילדים שלי?! אז השוואלה היא בעצם שווארמה מן הצומח, העשויה מחלבון חיטה (סייטן) ובשיטת תיבלון מתאימה, אותה מנת שוארמה צמחונית דומה גם בריחה וגם בטעמה לשוארמה מן החי. למאכל הזה שנשמע קצת אנדרוגינוסי, התוודענו ברשת בסניף רמת השרון של פלאפל בריבוע. אז מה מכילה המנה? 119- קלוריות, 20- חלבון, פחמימות- 10, סיבים תזונתיים -7, שומן-3, שומן רווי- 1, כולסטרול-0 ונתרן -315 . בקיצור, ללא כולסטרול, ועם כמות נתרן נמוכה יחסית -וכאן חשוב לדעת כי ילדים אמורים לצרוך כמות נתרן הרבה יותר נמוכה מזו של המבוגרים. מעבר לבריאות, המנה הזו הייתה פשוט טעימה לילדים ונבנו כאן צעדי אימון בין הצאצאים שלי לבין השוואלה. הם מצידם, כבר מחכים לסניף הנוסף של 'פלאפל בריבוע' שיפתח בקרוב בחולון, כדי לטעום שוב את טעמה של השוואלה ונראה לי כי זה הולך להיות מקום הבילוי הקבוע שלנו, בימים בהם אין זמן להכין ארוחות. ואגב, שוואלה היא בעצם הלחם של שתי מילים שווארמה והמילה וואלה. בקיצור, יש לנו אחלה שוואלה! וואלה !
https://he-il.facebook.com/falafelbaribua
טעים להכיר -שוואלה צלם-דודי מוסקוביץ